Lagbanner
Bekräftat: David Alaba hamnar tillslut i Real Madrid - i sommar.
David Alaba blickar framåt mot framtida utmaningar i Madrid.

Bekräftat: David Alaba hamnar tillslut i Real Madrid - i sommar.

Att det inte skulle bli någon fortsättning i Bayern München har vi vetat om ett tag. Nu har vi även fått bekräftat av säkra källor att det blir i Real Madrid som flyttkalaset går till sommaren.

Det har funnits intresse från Manchester City, Paris Saint-Germain, Liverpool, Chelsea med flera. Nu väljer han Real Madrid som han tidigare sagt varit en barndomsdröm. Det skriver Marca, samt journalisten Fabrizio Romano. Han har redan gått igenom läkarundersökningen och väntas få en årslön på 11 miljoner euro. Samtidigt kostar övergången klubben inget, då han lämnar som bosman. Övergången sägs inte ha påverkats av ryktena angående den nuvarande storstjärnan Sergio Ramos, och hans möjliga flytt bort från Madrid.



David Alaba kom till Bayern München 2008, och krigade sig upp till A-laget och en plats i startelvan. Han har spelat som vänsterback, mittback men även på mittfältet. Nu lämnar han på topp, efter att förra säsongen vunnit trippeln. Tiden i München lär han sent glömma. Saknaden av honom kommer vara stor samtidigt som man måste förstå att han vill skriva ett nytt kapitel i sin fotbollskarriär.

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2021-01-19 11:23:36
Author

Fler artiklar om Bayern München