Benfica - Bayern München
0 - 4

Benfica - Bayern München: 0-4: Händelserik match där det till slut lossnade för Bayern
Leroy Sané blev 2-målsskytt i Bayerns vinst

Bayern München fick med sig 3 poäng från Lissabon efter en 0-4 vinst mot Benfica. Vinsten satt dock långt inne när målvakterna briljerade.

Sammanfattning

Första halvlek:
I den 8:e minuten kom matchens första riktigt farliga målchans. Det var Lewandowski som var uppe med skallen på Comans inlägg men fick inte riktigt den träffen han ville ha. Vlachodimos kunde göra en enkel reflexräddning.
20 minuter senare bröt sig Coman in från vänsterkanten och visade sin otroligt fina teknik. Det slutade med att han provade skott vilket ställde till med problem för Vlachodimos som fick styra ut bollen till hörna.
I den 32:e minuten kom matchens hittils farligaste målchans. Upamecano och Yaremchuck hamnade i en nickduell vilket slutade med att ingen av de var på bollen. Bakom de kom en flygandes Nunez som snappade upp bollen och blev helt fri. Süle hann dock ikapp uruguayanen och kunde styra honom utåt från målet. Nunez var dock stark och lyckades hitta ett skottläge till slut men då var Neuer vaken och stod för en kanonräddning.
I den 37:e minuten fick Sané vända upp med bollen i mitten av planen och satte fart mot mål. Han hade flera spelare med sig men Benfica täckte av passningsvägarna vilket ledde till att Sané gick på avslut själv. Skottet var inte långt ifrån att leta sig in nere i det vänstra hörnet.
Lewandowski gjorde vad vi trodde 1-0 till Bayern i den 42:e minuten efter att ha styrt in Comans inspel, dock med hjälp av armen. Målet godkändes inte och 0-0 stod sig fortfarande.

0-0 var även resultatet när domaren blåste av första halvleken. Det var en rolig första halvlek där Bayern ägde bollen, men lägen skapades åt båda hållen. Benfica var farliga i deras kontringar med sina snabba spelare. Förutom Nunez superläge så hade de dock inga superfarliga lägen, de var vassa på sina kontringar men det var den där lilla sista detaljen som saknades. För Bayerns del så skapades det lite fler farliga målchanser. Man märkte dock Davies och Goretzkas frånvaro. 3-backslinjen var fortfarande kvar i det offensiva men nu var det istället Pavard som tryckte upp på högerkanten istället för att Davies tryckte upp på vänsterkanten. Sabitzer kom inte riktigt in i det heller, man märkte att Goretzka inte var på plan.

Andra halvlek:
Tidigt i andra halvlek var Bayern München väldigt nära att göra 1-0 efter ett långt anfall. Coman slog ett fint inlägg mot bortre stolpen där Pavard dök upp. Pavard sköt stenhårt men Vlachodimos stod återigen för ett otrolig räddning då han med foten styrde upp bollen i stolpen.
Det skulle även komma ännu ett bortdömt mål för Bayern München. Efter ett väldigt fint förarbete av Coman som hittade in till Sané som avlsutade så slog Müller in returen som Vlachodimos släppte efter sig. Målet blev dock bortdömt för offside.
I den 54:e minuten var Goncalves nära att göra 1-0 för Benfica. Han vek in från sin högerkant och försökte skruva in den i bortre och fick en fin träff. Neuer stod för en  klassräddning igen och styrde ut bollen till hörna.
Roman Yaremchuck visade sin styrka när han fick bollen på kanten i den 67:e minuten. Ukrainaren lyckades hålla ifrån sig Upamecano och tog sig ända fram till ett bra skottläge men sköt precis utanför bortre stolpen.
I den 67:e minuten kom äntligen 1-0 för Bayern München, och denna gången fanns det ingenting VAR-rummet skulle kunna ha synpunkter på. Sané smällde nämligen in en frispark från sitt absoluta favoritläge. Man såg en stor lättnad i Sanés firande efter att han hade varit en av dem som försökt och försökt under hela matchen, och till slut lönade det sig.
Det skulle även bli 2-0, fast denna gången på ett väldigt snörpligt sätt. Det var nämligen nyinbytte Everton som nickade in bollen i eget mål efter at Kimmich hittat en fin passning till Gnabry som i sin tur sökte Sané som befann sig i mitten. Bollen nådde dock inte fram till Sané utan det blev istället Benficas Everton som stod för målet.
I den 81:e minuten kom även 3-0 och denna gången var det Lewandowski som stod för målet. Återigen var det inhopparen Gnabry som stod för ett fint förarbete. Gnabry letade sig in från högerkanten och hittade Sané i straffområdet som på ett märkligt men fint sätt klackade bollen till sig själv och spelade sedan Lewandowski som kunde peta in bollen i öppet mål.
Bayern München slog inte av på takten utan fortsatte istället att ösa på framåt vilket även ledde till 4-0. Leroy Sané blev tvåmålsskytt när han avslutade kliniskt på första tillslaget efter en fin inspelning av inhopparen Stanisic.

Matchens lirare: Leroy Sané
Det är otroligt kul att se Sanés utveckling under Nagelsmann den här säsongen. Förra säsongen kom han inte riktigt upp till sin högtsa nivå och han började bli ifrågasatt av fans och media. Men Nagelsmann har ändrat hans roll i laget helt och han har utvecklats till en viktig nyckelspelare i detta lagbygge. Idag och precis som de senaste matcherna så spelade han offensiv innermittfältare vilket passar honom otroligt bra. Han har även en väldigt fri roll vilket gör att han är lite överallt på planen. Idag var han den som försökte mest ihop med Kimmich och det slutade med att han belönades med 2 mål och 1 assist, varav ett av målen var ett fint frisparksmål. Nu har Sané stått för 3 mål och 3 assist på 3 CL-matcher.

Matchens utropstecken: Sanés frispark!
Tänkte först skriva om målvakternas match under denna rubriken, men efter att Vlachodimos släppte in sitt 4:e mål så kändes det inte riktigt rätt. Missförstå mig inte nu bara, Vlachodimos gjorde en jättebra match och det var självklart inte hans fel att matchen slutade 4-0. Jag väljer istället att lyfta fram Sanés frispark här. Det var verkligen en perfekt slagen frispark med mycket kraft och en fin bollbana.

Mina tankar om matchen:
Trots att det fortfarande stod 0-0 efter 70 minuter så var det en rolig match att kolla på. Det var en väldigt intensiv match med tuffa närkamper och målchanser åt båda hållen. Både Neuer och Vlachodimos stod för fina prestationer och det kändes som att det skulle bli målvakternas match efter 70 minuter. Innan Sanés frisparksmål så började jag känna mig frustrerad eftersom målet aldrig kom. Det kändes även extra frustrerande när man trodde att det blev 1-0 till Bayern två gånger, innan det på riktigt blev 1-0.

Nagelsmann var sjuk idag och det var kanske därför ni inte kände igen han som coachade Bayern München. Det var den assisterande tränaren Dino Toppmöller som hade hand om laget idag. Nagelsmann hade dock lagt upp ett tydligt spelsätt inför denna kvällen. Eftersom Davies inte var tillgänglig på vänsterkanten idag så var det istället Pavard som tryckte upp som wingback fast på högersidan. Det märktes tyvärr att det var Pavard och inte Davies, enligt mig hör inte Pavard hemma i den rollen.

Efter att 1-0 målet kom så lossnade det mesta för Bayern, samtidigt som det helt plötsligt blev väldigt mycket tyngre för Benfica som hade gjort en jättefin match fram tills dess. Det var kul att se Coman tillbaka i spel som gjorde en jättefin insats. Att han hade gjort en hjärtoperation för några veckor sedan märktes inte av. Gnabry gjorde även ett bra inhopp då han låg bakom 2 mål. Sedan måste jag bara få hylla Kimmich som vanligt. Jag tycker det är så fascinerande att titta på denna killen när han spelar fotboll. I princip varje passning sitter och han slår så många avgörande passningar som ofta leder till farliga målchanser. Jag önskar bara att han får lite vila nu också, så att han inte drar på sig några onödiga muskelskador.

Nästa match är på lördag mot Hoffenheim. Då kommer Allianz Arena vara fullsatt igen!