Lagbanner
Deutsche Bank Park, 2022-08-05 20:30

Frankfurt - Bayern München

BUNDESLIGAPREMIÄR: Regerande ligamästarna Bayern München ställs mot regerande Europa League-mästarna.

BUNDESLIGAPREMIÄR: Regerande ligamästarna Bayern München ställs mot regerande Europa League-mästarna.

Ikväll drar äntligen några av de största fotbollsligorna igång igen. Bundesliga är en av dem och vi inleder med ett riktigt rafflande möte mellan Eintracht Frankfurt och Bayern München.


Bayern München:
Mycket har hänt i Bayerns trupp sedan man avslutade den förra säsongen. Det har ju knappt gått att missa att Robert Lewandowski inte längre finns i truppen och att Barcelona blev polackens nästa destination i karriären. Det är självklart ett enormt tapp för Bayern då Lewandowski har varit deras målgaranti i 8 år nu, men ändå så känns det som att det är en spricka i truppen som kan repareras nu. Utan en renodlad striker i truppen kan anfallsspelet bli mycket mer oförutsägbart och fler spelare kan känna sig mer fria nu. Förra helgen när Bayern mötte RB Leipzig i Supercupen så gjorde Bayern fem mål med fem olika målskyttar vilket jag ser som ett gott tecken. Vi kommer säkerligen få se matcher under säsongen där man märker Lewandowskis frånvaro, men i det långa hela tror jag att det var bäst för alla Lewandowski drog. Om han hade stannat hade det förmodligen slutat med massa bråk. 

Vad har mer hänt i truppen? 
Något som inte heller gått att missa är att man har fått in Sadio Mané i truppen vilket känns som en fenomenal värvningen sett till den fotbollen Nagelsmann kommer spela denna säsongen. Mané är en riktig ledargestalt och en förebild både på och utanför planen som spelarna ser upp till. Han kommer inte ersätta Lewandowski rakt av utan han kommer mer bli som en falsk nia som helt plötsligt kan befinna sig ute på en kant medans någon av yttrarna rör sig inåt i banan. Med andra ord kommer det bli ett väldigt rörligt anfall. 

Förutom Mané så har även Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui, och Mathys Tel anlänt till klubben under sommaren. Ett mycket aktivt fönster där sportchefen Hasan Salihamidžic ska ha en stor eloge för sitt arbete. Alla fem är ju egentligen väldigt intressanta värvningar där Gravenberch och Tel ses som två jättetalanger. Mazraoui kan bli den högerbacken som saknats i truppen i flera år och de Ligt kan bli en jätteviktig ledare i backlinjen som saknades förra säsongen. 

Hur ser läget ut i truppen?
Enligt uppgifter tycker Nagelsmann att det inte finns någon anledning till att ändra startelvan från förra helgen mot Leipzig. Goretzka är fortsatt skadad och kommer vara borta i flera veckor framöver. Detta innebär att Sabitzer förmodligen kommer få fortsatt förtroende till att starta bredvid Kimmich på mittfältet. Österrikaren har imponerat på Nagelsmann under försäsongen och sägs vara omtyckt av sina lagkamrater på träningarna. Den stora frågan är om de Ligt kommer få sin första start. Tidigare har det rapporterats om att han har legat efter med sin fysiska status och därför har Upamecano fått starta i de senaste matcherna. Denna veckan har dock de Ligt varit en av de bästa i konditionstesterna vilket kan betyda att vi trots allt får se honom från start ikväll. 

Förväntad startelva: (4-2-2-2)
                            Neuer
Pavard - Upamecano - Hernández - Davies
                  Kimmich - Sabitzer
                    Müller - Musiala
                     Gnabry - Mané


Eintracht Frankfurt:
Förra säsongen slutade Eintracht Frankfurt på en 11:e plats i ligan vilket inte riktigt var vad man hoppades på. Större framgångar blev det minst sagt ute i Europa då man faktiskt vann hela Europa League när man besegrade Rangers efter ett straffdrama i finalen. Lagets främste målskytt under förra säsongen var Rafael Borré med sina 8 fullträffar i ligan. Tidigare säsonger har man haft anfallare som André Silva och Luka Jovic som har haft ett betydligt bättre målfacit. Nu har man värvat Bayer Leverkusens anfallare Lucas Alario som gjorde 6 mål förra säsongen i Patrick Schicks skugga. Det återstår att se om han lyckas blomma ut i Frankfurt. På tal om nyförvärv så hittar vi även Mario Götze i truppen inför denna säsongen. Tysken värvades in från PSV denna sommaren och har imponerat under Frankfurts försäsong. 

Förväntad startelva: (3-4-2-1)
                 Trapp
     Touré - Tuta - Ndicka
Knauff - Sow - Rode - Kostic
        Lindstrom - Götze
                 Borré


Mina tankar om matchen:
Ikväll är jag säker på att det kommer bli en fartfylld och rolig match med förhoppningsvis flera mål. En Bundesligapremiär en fredagskväll mellan Eintracht Frankfurt och Bayern München kan ju bara inte gå fel. Frankfurt har sina fantastiska supportrar vilket kommer hålla igång stämningen rejält. Ska bli kul att se om Nagelsmann väljer att starta med de Ligt för första gången eller om han väljer Upamecano. Hoppas även på att Musiala kan glänsa lika mycket som han gjorde mot Leipzig!

Avspark: 20:30
Plats: Commerzbank Arena
TV-kanal: Viasat fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 1

Josef Andersson@JosefAndersson92022-08-05 08:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München