Lagbanner
Chockerande uppgifter - Joao Cancelo är nära Bayern München

Chockerande uppgifter - Joao Cancelo är nära Bayern München

Uppgifterna kom som en blixt från klar himmel, men affären sägs vara i slutskedet. Joao Cancelo är på väg att lämna Manchester City på lån till Bayern München.

Med Noussair Mazraoui borta flera veckor framåt, och Benjamin Pavard som sägs lämna i sommar, kan det vara på sin plats för Bayern München att få in en ny högerback. Men att det är just Joao Cancelo överraskade nog inte bara mig utan hela fotbollsvärlden. Runt lunchtid idag kom journalisten Fabrizio Romano ut på twitter och beskrev affären som i princip klar. Dealen sägs vara ett lån säsongen ut med en köpoption inkluderat för 70 miljoner euro. Om Pavard lämnar klubben i sommar och om Cancelo presterar i Bayerntröjan så känns det rimligt att Bayern skulle aktivera den köpoptionen. 



Hur kommer Cancelos roll se ut i Bayern München?
Cancelo är en ytterback som har spelat både ute till höger och vänster. Ursprungligen har han hållit till på högerkanten men har under senare tid spelat mycket på vänsterkanten också. Bara med det sagt känns det som en väldigt bra spelare att få in i truppen. Alphonso Davies behöver ofta ett antal matchers vila varje säsong på grund av skador, överbelastningar eller sjukdomar. Då kan Cancelo vikariera som vänsterback och så har Nagelsmann Mazraoui, Pavard och Stanisic att välja mellan som alternativ till högerback. Sett utifrån truppen så känns det som att Cancelo först och främst är tänkt för högerbackspositionen. Davies tror jag absolut inte att Julian Nagelsmann är sugen på att flytta till bänken. 

I skrivande stund är portugisen på väg till München för en läkarundersökning senare under dagen. Om allt går som det ska och affären slutförs innan transferfönstrets deadline skulle Cancelo vara tillåten att medverka i Bayern Münchens cupmatch mot FSV Mainz redan nu på onsdag. Cancelo är möjligtvis världens bästa ytterback när han når sin högsta-nivå. Den nivån har vi dessvärre knappt fått se hittills under denna säsongen och det ryktas om att det har skurit sig mellan Cancelo och Pep Guardiola. Detta kan vara anledningen till att denna affären blev av. Vi får dock hoppas att ett byte av miljö kan gynna Cancelo och att Julian Nagelsmann kan få tillbaka hans självförtroende. För då vet vi alla vilken fantastisk spelare Joao Cancelo är!


Joao Cancelo i den portugisiska landslagströjan.
 

Josef Andersson@JosefAndersson92023-01-30 15:25:00
Author

Fler artiklar om Bayern München