Allianz Arena, 2024-09-01 17:30

Bayern München - Freiburg
2 - 0

En historisk match

Då var den avklarad, Vincent Kompanys första match som tränare för FC Bayern. En match som slutade med vinst för FC Bayern mot Freiburg med 2-0 men där efterspelet kom att handla om rekordmannen och klubblegenden Thomas Müller.

Matchen
Matchen började avvaktande där Bayern hade mycket boll men inte skapade några direkt farliga lägen och där Freiburg var helt ofarliga. Efter ca 15 minuter började Bayern skapa ett gäng halvchanser men var aldrig riktigt nära att spräcka Florian Müllers nolla. I matchminut 39 får FC Bayern en straff efter att VAR har påkallats då Freiburgs Max Rosenfelder tagit bollen med handen. En straff som det går att diskutera i all oändlighet om men med tanke på hur oklar handsregeln så får man ändå säga att det jämnar ut sig då Freiburg också får en tveksam straff för hands. Kane är dock som vanligt iskall från straffpunkten och kan enkelt göra 1-0 för FC Bayern och sitt första mål i Bundesliga denna säsong. FC Bayern har fortsatt kontroll och när domaren blåser av för halvtid leder FC Bayern med 1-0 och har full kontroll på matchen.
Andra halvlek startar på ungefär samma sätt som första halvlek, Bayern har mycket boll men skapar inte så mycket. Freiburg börjar dock etablera mer spel och börjar flytta upp mer och mer på FC Bayerns planhalva. De skapar dock inga direkt farliga möjligheter och spelet är väldigt avvaktande från båda lagen. I matchminut 59 blir Thomas Müller inbytt och blir således den spelaren som spelat mest matcher i FC Bayerns historia, 710 (!) stycken. Matchen fortsätter trevande men i matchminut 78 kliver legenden Thomas Müller fram och gör 2-0 och praktiskt taget punkterar matchen. Efter 2-0 har FC Bayern fortsatt kontroll och Freiburg skapar några halvchanser men kommer aldrig riktigt nära. De får dock en straff i den 96 matchminuten med Lucas Höler missar och FC Bayern vinner sin andra match i årets Bundesligasäsong.

Tankar efter matchen.
Bayern gör en fullt godkänd match och har kontroll på Freiburg genom hela matchen. Återigen gör dock FC Bayern en bra mycket bättre första halvlek. Det ska dock påminnas om att det fortfarande är Kompanys tredje tävlingsmatch som tränare för FC Bayern och det kommer förhoppningsvis bara se bättre och bättre ut. Försvaret såg dessutom bättre ut än förra veckan vilket är ett steg framåt och viktigt för Upamecanos och Kims självförtroende.
Annars är ju självklart snackisen efter matchen att Thomas Müller nu är den spelaren som spelat flest matcher i FC Bayerns historia. Han debuterade i augusti 2008 och FC Bayern har sen dess spelat 820 matcher, vilka Müller då spelat 710 av dessa. Ett helt makalöst rekord som kommer bli svårt att slå. Under dessa 710 matcher har Thomas Müller gjort 245 mål och 269 assist. Det är makalösa siffror och cementerar han som en av FC Bayerns största spelare genom alla tider.
Bayern parkerar på en andra plats i tabellen, bakom Heidenheim men före RB Leipzig. Nu är det ledigt nästa helg då det är landslagsuppehåll men Bayern är tillbaka den 14/9 då man åker till Kiel och möter Holstein Kiel 18.30.