Mercedes Benz Arena, 2024-05-04 15:30

Stuttgart - Bayern München
3 - 1

Ett oengagerat Bayern åkte på förlust borta mot Stuttgart

Bayern reste till Stuttgart och åkte på förlust mot tabelltrean när man såg extremt trötta och oengagerade ut på plan.

Första halvlek:
Bayern för en gångs skull blev helt utklassade första halvleken och Stuttgart ställde och styrde spelet hela halvleken. Det började med att Führich fick iväg ett tungt skott som Neuer fick en hand på. Tidigare i samma läge blockerade Guerreiro ett hårt skott innan bollen hamnade hos Führich. Portugisen tog en hård smäll av bollen på ankeln och behövde bytas ut. Hoppas inte att det är något allvarligt för portugisen.

Bayerns MOTM hittills heter Eric Dier som fick mycket smällar mot huvudet. Först i en nickduell med Guirassy där de två skallar ihop och Dier började blöda direkt. Några minuter senare var han på plan och Guirassy får iväg ett skott som Neuer inte har en chans på men vem står på mållinjen? Eric Dier! Engelsmannen stod som en vägg och fick bort bollen med huvudet, och började blöda igen. Ett bandage på huvudet senare var han tillbaka på plan men medan han fick bandage på huvudet så skulle Stuttgart göra 1-0. Bayern stod och sov när Undav lyfter fram bollen till Stergiou som fick bollen över Neuer och in till 1-0.

Efter 35 minuter skulle Bayern få straff när Gnabry får en hand i ansiktet av Anton. Domaren dömde straff direkt men VAR ryckte in och det tog en stund innan domaren var helt säker men straff blev det. Ingen mindre än Harry Kane klev fram och gjorde inga misstag när han skickade Nübel åt fel håll och gjorde sitt 36:e Bundesliga mål för säsongen. 1-1 hade vi i halvtid, men ett Stuttgart som var det klart bättre laget.

Andra halvlek:
Andra halvleken började med att Choupo-Moting blev briljant framspelad av Kane men han får inte avslutet på mål trots att han var fri. Den passningen av Kane förtjänade bättre.

Det hände inte överdrivet mycket resterande av andra halvleken. Bayern hade några små lägen att göra mål på en ingen utdelning blev det. Istället gick det baklänges och efter 83 minuter kom ett inlägg in mot Jeong som utan problem kunde nicka in 2-1. Davies stod och sov och gav sydkoreanen ett gratis mål. I sista matchminuten så kollapsade Bayern och försvarade krockade in i varandra och Silas kunde placera in 3-1 som också blev matchens slutresultat.

Tankar?:
En skrattretande eftermiddag men jag personligen bryr mig inte. Vi gick in till den här matchen utan några stora förhoppningar överhuvudtaget, det fanns inget att spela för. Bayern ville komma från den här matchen utan skador och kanske ett Kane mål, vilket man gjorde. Dock fick Guerreiro kliva av efter 17 minuter med en ankelskada som inte såg så allvarlig ut men vi får hålla utkik för kontroller på honom sen och om han finns tillgänglig mot Madrid på onsdag.

Stuttgart står för en väldigt bra match, man såg att de hade viljan att vinna jämfört med Bayern som var ganska slöa och inte ville pusha lika hårt, vilket är ganska förståeligt när man har en så viktig match nästa vecka. Cred till Stuttgart som pushade på från minut ett och de vill nog knipa den där andraplatsen i ligan, de är nu bara två poäng bakom Bayern med två matcher tillgodo.

Min MOTM gav jag till Eric Dier, trots att han bara spelade en halvlek. Hans vilja till att kriga för den här klubben är precis vad vi behöver där bak, det är därför han och De Ligt där bak är så klockrena för deras mentalitet, kärlek till klubben och viljan att fighta oavsett vad. Det Kim och Upamecano kan sakna är inte bara den mentala styrkan utan även kvaliteten. Kim idag står för en okej match men för sista målet gör han det han är bäst på, pusha på aggressivt utan en anledning till att göra det, vilket i slutändan kostar ett mål bakåt. Det måste sydkoreanen bli bättre på om han ska ta ett kliv in i startelvan igen.

Den värsta spelaren på plan måste jag tyvärr ge till Davies. Han må ha nått ett snabbhetsrekord idag, men inte fan betyder det något. Han är anledningen till att Bayern släpper in de två första målen. I första situationen stod han och sov när Stergiou kom fri på mål och mål hur lätt som helst. Andra målet är han igen helt omedveten vad som händer omkring honom och Jeong kommer flygandes hur lätt som helst och kan nicka in 2-1. Davies har tappat form något ordentligt och jag personligen börjar ruttna på honom nu. Han kan flytta till Madrid, eller varsomhelst, ta honom gratis, jag bryr mig inte längre. Få ut honom om han inte ens kan se vad som händer en meter omkring honom. Suck.

Samma kan vi säga till Choupo-Moting. 35 åringens kontrakt går ut i sommar och tack gode gud för det. Han är så slö, han kan inte skjuta längre och kan inte ens få fram bollen. Han hade en fin aktion under matchen när han från eget straffområde dribblade sig fram och hittade Kane men annars stod han för en katastrofal insats. Vi älskar Choupo och förväntar oss inte magi av honom, men hur han startar över tex Bryan eller ibland Tel är helt stört.

Stuttgart tog välförtjänta tre poäng och jag tror inte det här tar så hårt på Bayern egentligen. Vi spelade inte med vår bästa startelva alls och fem-sex startspelare startade inte idag, det är okej. Bara Tuchel har en plan mot Madrid inför onsdag och sina bästa spelare friska så är jag säker på att vi kommer att se ett helt annat Bayern på plan.

Det är bara fyra dagar kvar till returen på Bernabeu och nu gäller det att ladda om. Bayern kan åtminstone fira lite idag då Bayerns damer säkrade Frauen Bundesliga titeln tidigare i eftermiddag, Glückwunsch Mädels! Vi syns nästa vecka igen!