Allianz Arena, 2022-09-30 20:30

Bayern München - Bayer Leverkusen
4 - 0

Ett sätt att tysta kritikerna, ett Wiesn klätt Bayern München vinner 4-0 hemma mot Bayer Leverkusen

Bayerns negativa Bundesligatrend är i och med kvällens resultat bruten. En maktdemonstration där man visar att form är temporärt men att klass består, ett beslutsamt och resolut Bayern städar undan krisande Leverkusen.

Startelvan som skulle ta sig an Bayer Leverkusen var som väntad, men med ett undantag, Sabitzer som inlett säsongen starkt tog platsen bredvid Kimmich på innermittfältet medans Goretzka fick se matchen från bänken. Musiala som går från klarhet till klarhet och som i veckan visade Maguire sin plats på Wemberly, är odroppbar för stunden.

Matchen hann knappt börja innan Jamal Musiala gjorde bort sin gubbe och spelade snett inåt bakåt till en fristående Sané som öppnade kvällens målskytte. Ett psykologiskt viktigt mål efter de senaste negativa resultaten, därefter hade Bayern total kontroll över den första halvleken. Skärpa i passningsspelet och ett effektivt presspel tillät inte Leverkusen till eget spel med boll, Bayern utmanade konstant Leverkusen försvaret och fler mål skulle följa. Mannen som spelade fram till Sané, Musiala, skulle avancerat väggspela med Müller för att göra sitt 5:e mål i Bundesliga endast ett mål bakom skytteligaledaren Sheldon Becker. I denna fotbolls dominans föll chanser för samtliga offensiva spelare i hemmalaget, men en spelare som varit ifrågasatt behövde det allra mest, Sadio Mané. Han skulle få avsluta den första halvleken med ett väl avvägt avslut till sitt första mål framför sin nya hemmapublik. En halvlek som gav svar på tal.

I den andra halvleken gjorde Leverkusen två byten och gick över till en 4-2-3-1 formation i hopp om att kunna hota Bayern, men det utan resultat. De sista 45 minuterna blev naturligt tempo svagare, Bayern fortsatte försöka offensivt och hade mycket boll. Truppen luftades ordentligt och spelare såsom Choupo-Moting, Mazraoui och Gravenbearch fick minuter, men Müller skulle avsluta matchen med mål. En megatabbe från Leverkusen kaptenen Hradecky gav Müller öppet mål för 4-0.

Bayern gav svar på tal, många frågor ställdes efter förlusten borta i Augsburg, men dagens prestation visade att Bayern är inte att leka med. En maktdemostration.