Lagbanner
FT: Borussia M’Gladbach - FC Bayern München = 3-2 (2-2)
Neuer rasande under M'gladbach - Bayern.

FT: Borussia M’Gladbach - FC Bayern München = 3-2 (2-2)

Resultattavlan ljuger inte, idag var man dåliga. Bayern München förlorar mot tabell sjuan Borussia Mönchengladbach.

Varför väljer Hansi Flick att starta med David Alaba och Süle som mittbackspar, varför! Det finns andra bra alternativ och helst ser jag Lucas Hernández tillsammans med Boateng. Idag ser man även brist i vårt mittfält. Joshua Kimmich går inte att klaga på, men han är trots allt bara en spelare - han kan inte göra allt själv. Jag tycker avsaknaden utav Thiago är stor nu, och idag är det Gladbach som har kontroll på mittfältet. När även Alphonso Davies gör en av sina sämsta prestationer i Bayern, då är det inte enkelt. Ingen bra dag för Bayern München.

Men jag måste fortfarande ge Hansi Flick en sak. Sedan han kom till Bayern så är detta hans fjärde förlust. Hur många pokaler har han vunnit? Han är uppe i fem!

STATISTIK: Borussia M’Gladbach - FC Bayern München 

Bollinnehav: 33% - 67% 
Totalt antal skott: 8-16
Skott på mål: 4-4
Hörnor: 3-8
Stora chanser: 3-1
Passningar: 362 – 709
Räddningar: 1-1



Nästa match är på onsdag nästa vecka (13 jan) när man möter Holstein Kiel i DFB-pokal. Kiel spelar tillvardags i 2. Bundesliga. Sedan är det på söndag dags för Bundesliga match på Allianz Arena mot Freiburg. Många matcher och det sliter. Jag hoppas att man kan ställa upp med ett stort B-lag i cupen och vila våra viktigaste spelarna. Det är en lång vårsäsong och vi kommer behöva många friska spelare till det. Sen om man får snacka lite transfers. Jag ser att det är kris på vår högerbacks position samt en (minst) mittback skulle behövas. Där måste vi först få in någon istället för Pavard, det håller inte. Sedan iaf. en mittback som kan gå in och leverera direkt. Alaba ska lämna, han verkar också bara vilja halv jogga nu sista tiden i Bayern. Även jag helst inte vill det, så ser jag ingen annan lösning än att bänka honom. Inte varje match, men definitivt någon gång. Eller tvinga honom spela vänsterback. Skulle han tagit illa upp av det? Det är trots allt där han fick arbeta sig till en plats i Bayern München, och nu skolats om som mittback.

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2021-01-08 22:41:00
Author

Fler artiklar om Bayern München