Lagbanner
FT: FC Bayern München - SC Freiburg = 2-1 (1-0)
Davies, Lewandowski och Coman jublar efter 1-0 målet mot Augsburg.

FT: FC Bayern München - SC Freiburg = 2-1 (1-0)

Efter två förluster så är Bayern München tillbaka med en vinst - men fortfarande långt ifrån kvalitén man hade 19/20.

Det var dominans av Bayern München i dagens eftermiddags match. Men fortfarande saknas skärpan vid avsluten, men även när det gäller att hålla nollan. Det kan tyckas ''onödigt'' att bry sig om att inte släppa in ett mål - de är det inte. Det är inte vanligt, om man tittar dem senaste säsongerna att Bayern släpper in såhär ''mycket'' mål. Att man gör det den här säsongen är inte för att Neuer spelar dåligt, utan motståndarna bjuds på så ofantligt onödiga men farliga lägen. Ta bara målet vi släppte in idag, på hörna blir Nils Petersen helt fri. Vilket var ett resultat av sämre koncentration = dålig markering. Samtidigt var de viktigaste idag att det blev 3 poäng, framförallt för spelarnas självförtroende. Men man går fortfarande och väntar på att det ska lossna ordentligt, och nu ser det ut som vissa spelare inte är särskilt avslappnade när dem spelar. Så fint de var förra säsongen när dem joggade runt och varje steg dem tog var helt rätt - där är vi inte nu.

STATISTIK: FC Bayern München - SC Freiburg 

Bollinnehav: 59% - 41% 
Totalt antal skott: 25-8
Skott på mål: 9-2
Hörnor: 14-3
Stora chanser: 5-1
Passningar: 550-380
Räddningar: 1-7

Bäst i Bayern idag var, trion med Kimmich, Müller och Lewandowski. Kvalitén som finns hos dem är magisk, men framförallt deras arbetsinsats och vilja. När Alaba och Boateng lämnar Bayern (som dem lär göra) så kommer dem tre bli väldigt viktiga fanbärare för det här laget (även Neuer). 

Vi får hoppas att det inte var något större problem för Gnabry, som blev tvungen att utgå skadad efter endast 28' minuter.



Nästa match är på onsdag (20 januari) borta mot Augsburg som har två raka förluster. Jag hoppas verkligen att Bayern bygger vidare på det man gjorde idag, och fortsätter utveckla sitt spel - även fast de viktigaste nu är att hitta tillbaka till formen som man hade förra säsongen.

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2021-01-17 17:28:00
Author

Fler artiklar om Bayern München