Lagbanner
FT: FC Bayern München - Schalke 04 = 8-0 (3-0)
Leroy Sané under hans debut match för Bayern München, som resulterade i ett mål och två assister.

FT: FC Bayern München - Schalke 04 = 8-0 (3-0)

Serge Gnabry stal showen när Leroy Sané gjorde debut för FC Bayern München.

Inför matchen var jag orolig att Bayern skulle kunna vara lite trögstartade och att det skulle kunna ha hänt något med Schalke 04 inför kommande säsong. Tidigt såg vi att så inte var fallet, och en TOTAL ÖVERKÖRNING fick vi idag se från dom röd klädda. Ha i åtanke att Bayern endast haft 10 (!) dagar på sig att förbereda sig inför den här säsongen. Väldigt skönt att kunna pusta ut och se att Bayern München är mer än redo inför den kommande säsongen. Vem ska ens kunna stoppa det här super laget? Går vi obesegrade hela säsongen i Bundesliga, och kör över motståndet i Champions League. Trots tappet utav Thiago, och att David Alaba (inte med i truppen pga skada, enligt uppgifter) och Alphonso Davies på bänken så gör vi alltså på det här viset, och fullständigt förnedrar våra motståndare. 

och det här är bara början...



MATCHFAKTA: 
SLUT = 8-0 Bayern 

BYTE: Joshua Zirkzee Out: T. Müller  (82')
8 - 0 Jamal Musiala Assist: R. Lewandowski (81’) 
BYTE: Timo Becker Out: A. Harit (79’) 
BYTE: Steven Skrzybski Out: G. Paciência (79’) 
BYTE: Jamal Musiala Out: S. Gnabry (72’) 
BYTE: Chris Richards Out: J. Boateng (72’) 
BYTE: Michaël Cuisance Out: L. Sané (72’) 
7 - 0 Leroy Sané Assist: J. Kimmich (71’) 
6 - 0 Thomas Müller Assist: R. Lewandowski (69’) 
BYTE: Benito Raman Out: R. Matondo (65’) 
5 - 0 Serge Gnabry Assist: L. Sané (59’) 
Corentin Tolisso Out: L. Goretzka (51’) 
4 - 0 Serge Gnabry Assist: L. Sané (47’) 

HALTVID 3-0 
EXTRA TID 1+ 
3 - 0 Robert Lewandowski (31’) 
BYTE: Alessandro Schöpf Out: S. Serdar 
2 - 0 Leon Goretzka Assist: T. Müller (19’) 
1 - 0 Serge Gnabry Assist: J. Kimmich (4’) 


STATISTIK: FC Bayern – Schalke 04 

Bollinnehav: 62% - 38% 
Totalt antal skott: 21-5 
Skott på mål: 11-1 
Hörnor: 9-2 
Stora chanser: 8-0 
Passningar: 602 – 361 
Räddningar: 1-3 

SPELARBETYG: 

Betygsskala: 
3 = Urusel 
4 = Usel 
5 = Underkänd 
6 = OK 
7 = Bra 
8 = Mycket bra 

FC Bayern München
 
Manuel Neuer (GK) : 6 
Hade helt ärligt INGET på hela matchen att göra, skulle kunnat sätta in Oliver Kahn i målet igen - såg han inte lite sugen ut på läktaren? 
 
Benjamin Pavard :
Inget att klaga på här heller, gjorde en bra match.

Jerome Boateng : 7 
Stabil i försvaret och tyckte han gjorde några bra blockningar på några skott och löste uppgiften att hålla Schalke borta från lägena. 

Niklas Süle :
Liksom Boateng, väldigt stabil och går absolut inte att klaga Även ett bra skott i den 40’ minuten, som gick i stolpen. 

Lucas Hernandez :
Fick chansen från start idag, när Alphonso Davies fick sitta på bänken. Hernandez gjorde inga misstag och en bra prestation, men svårt för honom att göra något annorlunda och extra svårt att sticka ut extra. Var detta tillräckligt för att hålla en startplats? Tror Davies kommer fortsätta gå före, men roligt att se fjolårets nyförvärv tillbaka på planen. 
 
Joshua Kimmich :
Precis som alltid en väldigt bra prestation, på mittfältet där han huserar nuförtiden. Kommer ihåg att han missade ett väldigt bra läge i den första halvleken. 

Leon Goretzka : 7 
Hårt arbetande, och han och det känns väldigt tryggt med Kimmich och Goretzka på mittfältet. Bra balans och inget att klaga på här heller. 
 
Leroy Sané : 8 
Debut och måste säga att dom 73’ minuterna som han var inne gjorde han det väldigt bra. Skönt att få göra mål i sin första match, och det blev även två assister – men kunde blivit mer. 

 
Thomas Müller : 8 
Generellt så var anfallet idag, VÄRLDSKLASS. Thomas Müller, var inte något undantag. Spelade med precis den energin som han alltid har, och plockar även alltid fram det lilla extra. Hur mycket mer rätt, och bra prestationer måste han göra för att bli återkallad till tyska landslaget? 

 
Serge Gnabry : 8 
Stal showen från Sané idag, men hörredu Gnabry det är inget london lag vi möter idag! Hattrick blev det och helt lysande. Fint att det var Gnabry som öppnade målskyttet tidigt i den 4’ minuten, tror det släppte mycket för hela laget. 
 
Robert Lewandovski : 7 
Jag är verkligen inte besviken på Lewandowski och han gjorde precis allt han skulle, och lite till. Idag var det dock andra namn som tog rollen som matchavgörande spelare.

HALVTIDSKOMMENTAR 

Resultatet brukar inte ljuga, och det gör det inte den här gången heller. Bayern München har varit totalt överlägsna när det kommer till skapade målchanser, och leder rättvist med 3-0. Schalke 04, ja dom har haft någon bra pass men aldrig kommit till något farligt avslut – lugn kväll för Neuer hittills. Kan vi kanske få se Nübel bli inbytt inför andra? Har inte sett honom värma upp så tror dessvärre det inte blir någon debut för honom ikväll. Undra vem Hansi Flick skulle skickat in ifall Neuer blev skadad, Ulreich eller Alexander Nübel. 

Tycker Leroy Sané har gjort ett bra första intryck, även fast han försökt spela lite enelt och försiktigt. Han har varit en snäll medspelare och passat fram bollen i många lägen, bra men vill se mer skott utav honom. Perfekt när det gäller att sticka i djupled, och det är en pass som Bayern har slagit både ofta, men även tidigt och lyckats skapa mycket tack vare kanterna bestående av Sané och Gnabry. Lewandowski och Thomas Müller ser lika hungriga ut som vanligt, och några signaler på att man inte förberett sig optimalt inför liga omstarten hittar jag inte. Måste bara slänga in en sak till, David Wagner i Schalke 04 som inte vann en match på dom sista 16 matcherna i fjolårets Bundesliga har en hel del att reda upp inför andra halvlek. Han kan nog inte vara särskilt nöjd med att Bayern skapar livsfarliga lägen varje anfall. Å andra sidan kan inte Hansi Flick vara särskilt nöjd att det bara står 3-0 på resultattavlan, och jag är säker på att det kommer bli mer mål innan slutsignalen går. 



FULLTIDSKOMMENTAR: 

Vilken skön seger, och går inte att klaga på någonting. Försvaret, helt lysande och anfallspelet med Sané och Gnabry i farten. WOOOW! Man har tidigare snackat om Messi, Neymar och Suarez trion. Lyssna nu, Leroy Sané, Lewandowski, Gnabry och tillstordel även Thomas Müller. Där har vi tyska svaret på dom andra giganterna inom toppfotbollen. Nu pumpar vi vidare och jag är säker på att vi kommer få se fler överkörningar inom den närmsta tiden. Tänk, när Allianz Arena är fullsatt igen. Känns som gatorna i München borde vara fyllda med folk som är glada redan nu för detta är så oerhört bra. 

 

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2020-09-18 22:44:51
Author

Fler artiklar om Bayern München