Hoffenheim - Bayern München
4 - 1

FT: TSG Hoffenheim – FC Bayern München = 4-1 (2-1)
Leroy Sané under dagens match mellan Hoffenheim och Bayern München.

Hoffenheim tar en oväntad seger mot Bayern München. Sviten är bruten, och 2020s första förlust, ja den kom idag.

Inför matchen var det nog inte många som trodde att hemmalaget TSG Hoffenheim skulle ta hem dagens match. Men på PreZero Arena / Rhein-Neckar-Arena, inför publik så lyckades man hemmalaget vinna med klara 4-1.

I och med dagens förlust så var detta klubbens första förlust under hela året, 2020. Om det var så konstigt? Inte med tanke på att alla Bayerns viktiga spelare kommer från 120 (!) minuter fotboll i bena från torsdagens Super Cup final mot Sevilla. Robert Lewandowski, Thomas Müller, Joshua Kimmich och Pavard  spelade alla hela hela matchen. Idag började visserligen Lewandowski på bänken, och kom in i den 57 minuten. Men dom andra 3, ja blir väldigt förvånad om dom inte varit väldigt slitna i kropparna. Men när Hansi Flick startade med super löftet Joshua Zirkzee idag så tror jag inte han hade tänkt att åka på torsk. (Detta var förövrigt Zirkzee’s tredje match från start i Bundesliga). Man ska ändå inte åka på förlust, med tanke på de stora skillnaderna det är när man jämför spelartrupperna. Förlust blev det idag, och även fast man är oerhört besviken att den kom så är det inget man kan hänga upp sig för mycket på.

Räddningar: 3-4

Jag måste bara slänga in och säga att när man tittar på statistiken så ser det verkligen inte ut som en 4-1 match. Man får komma ihåg att det stod 3-1 ända till den 77 minuten. Där sprang sifforna iväg, vilket har o göra med att Bayern försökte trycka framåt ännu mer.

Har inte så mycket mer och säga, utan det är nya tag som gäller för i nästa match väntar Dortmund på bortaplan. Tajt spelschema nu, men en titel står på spel. DFL-Supercupen, ja varför inte vi kan väl ta hem den också!