Lagbanner
Volkswagen Arena, 2023-12-20 20:30

Wolfsburg - Bayern München
1 - 2

Harry Kane är ostoppbar! Engelsmannen stod för drömmål när Bayern besegrade Wolfsburg

Harry Kane är ostoppbar! Engelsmannen stod för drömmål när Bayern besegrade Wolfsburg

Bayerns sista match för 2023 kalenderåret bestod av briljans från Kane och Müller samt en riktigt stark defensiv insats borta mot Wolfsburg

Första halvlek:
Två helt olika matchbilder fick vi idag men Bayern hade trycket hela första halvleken och Kane hade ett läge direkt när Wolfsburg slarvar med att rensa och bollen landar lite oväntat hos Kane som inte kan få skottet bakom Casteels.

Efter 27 minuter skulle Bayern ha ledningen när Sané dansade sig in i boxen, försöker hitta Müller som inte kan få in bollen efter två försök och bollen landar hos Guerreiro som skjuter precis utanför. Borde ha varit 1-0 där. Men vi fick vänta 5 minuter efter det tills bollen äntligen skulle in i nät när Müller tog en elegant touch som ger honom så mycket utrymme för ett inlägg med vänsterfoten som prickar Musialas huvud och 1-0 till gästerna. Jamal Musiala som ikväll spelade sin 100:e Bundesliga match, kul för honom att näta!

Strax innan paus skulle ingen annan än världens just nu bästa fotbollsspelare, Harry Kane, få göra sitt 21:a ligamål på ett ytterst elegant sätt. Müller hittar fram till Kane på toppen av boxen som inte har någon omkring sig och provar ett precisionsskott som skruvar sig in så elegant i högra krysset. Ett ruskigt fint mål från världens bästa, ingen målvakt på planeten tar det skottet! 2-0 till Bayern.

Det tog inte slut där i första halvlek där hemmalaget skulle få fira när Maximilian Arnold hittade sig fri vid en konstig vinkel och trycker iväg ett skapligt skott med vänstern strax utanför boxen och bollen hittade in bakom Neuer. En riktig raket från tysken och Neuer var nog inte beredd på skott därifrån och hann inte dyka på bollen tillräckligt. 2-1 i paus.

Andra halvlek:
Andra halvlek tog Wolfsburg över helt och egentligen hände ingenting förutom att hemmalaget hade ett riktigt tryck. Bayern stod för en riktigt bra defensiv insats i andra halvlek och med 30 minuter kvar blev det en comeback för Matthijs de Ligt efter hans skada mot Saarbrücken i början på november. Tuchel bytte ut Müller och gick ned på en trebackslinje med de Ligt, Upamecano och Kim alla tre som mittbackar samtidigt.

Bayern var extremt stabila där bak hela matchen och det enda Wolfsburg skapade i andra halvleken var ett långskott igen från Arnold som Neuer kan boxa bort. De grönklädda kunde inte komma förbi Tuchels mur där bak och det slutade 2-1 till Bayern.

Spelarbetyg i Bayern München:
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra insats
4 = Väldigt bra insats
5 = Världsklassig insats

1 = 
2 = Laimer, Guerreiro
3 = Neuer, de Ligt, Sané
4 = Upamecano, Kim, Davies, Pavlovic, Müller, Musiala, Kane
5 = 

Spelade för lite för att betygsättas: Choupo-Moting

Matchens lirare: Müller

Tankar?:
Om man kollade på matchen med ett neutralt öga så kanske man uppfattade att Bayern var ganska dåliga i andra halvlek men den defensiva insatsen man stod för var makalöst bra. Den enda lite skakiga där bak var Laimer som inte hade sin bästa insats som högerback/högermitt idag, men ändå gjorde man jobbet. Det var riktigt kul att se alla tre ordinarie mittbackar spela samtidigt. Vi har sett det en gång denna säsong men då var de Ligt i mittfältet de sista fem minuterna. Nu var alla mittbackar tillsammans i en halvtimme och vilken mur det blev. Anfallet blev såklart automatiskt mindre när Müller byttes ut och det blev Kane, Musiala och Sané där framme och det var allt. Kane var nästan med i försvaret mer än i anfallet, men det brukar han vara ändå. Det fanns mer chanser att trycka på framåt men det blev tuffare när man gick ner på en mer ovan formation som Bayern inte spelat på länge.

Varken Kimmich eller Goretzka fanns i truppen idag när de fortsatt stannade hemma i München med influensa. Det gav chansen till mer speltid för unge Pavlovic som imponerade igen. Tysken är så stark defensivt och så sjukt rörlig för någon hans storlek, han dribblar och snurrar runt som Kimmich gör vilket är helt sjukt. Hans inläggsfot är också mycket farligare än vad Kimmich gjort på flera år, äntligen har Bayern en egen produkt som kan ta sig långt med A-laget. Antagligen kommer både Goretzka och Kimmich komma in i truppen efter nyår men jag hoppas Tuchel fortsätter att ge Pavlovic en chans för vilken talang han är alltså!

Thomas Müller förlängde sitt kontrakt med Bayern igår och stod direkt för två assister ikväll. Hans fotbollshjärna är något unikt, känns som man aldrig kommer se någon med en sån spelhjärna som han har någonsin igen. Till det första målet får han bollen utspelad till sig på högerkanten och tar en tung touch till vänster och lämnar försvararen helt lost, därmed har han all tid i världen att skanna och hitta Musialas huvud till 1-0. Det kan se så simpelt ut men att tänka på det steget i stunden på plan är inte lätt. Han är något otroligt och jag hoppas att han får spela mer under Tuchel än vad han gjort hittills. Man pratar om Kane, som absolut är världens bästa spelare just nu, men Müller förtjänar minst lika mycket uppskattning. Den mest underskattade spelaren genom tiderna!

Med en stark defensiv insats och ännu en vinst på kontot så tackar vi Bayern för detta 2023 kalenderår och hoppas på mer magi, spänning, värvningar och titlar 2024!

God jul och gott nytt år till er som firar önskar vi på Bayern-redaktionen. Vi syns under januarifönstret igen med uppdateringar och artiklar om allt nytt som komma skall hos Bayern!
 

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2023-12-20 23:04:00
Author

Fler artiklar om Bayern München