Allianz Arena, 2024-02-24 18:30

Bayern München - RB Leipzig
2 - 1

Harry Kane blev två målsskytt och räddade tre poäng för Bayern

Harry Kane blev matchhjälte och två målsskytt när Bayern vann mot Leipzig för första gången sedan juli 2022

Första halvlek:
Bayern som alltid började med mycket bollinnehav och det tog inte mer än fem minuter innan första riktiga läget kom. Guerreiro kom drivandes på vänsterkanten och slår ett urläckert inlägg till Kane som får en bra träff med huvudet men Blaswich stod för en ännu finare räddning ut i stolpen.

Efter 33 minuter kom nästa chans för båda lagen när Sané blev helt frispelad och försöker ta sig runt Blaswich men anfallet dör ut fort när Sané inte ens fick iväg ett skott. Strax efter förstörde Sané en målchans till när Kane får iväg ett avslut men tysken hoppade i vägen och blockerade skottet. Sané som haft en grym höst har tappat mycket av den gnistan.

Lite innan halvtid fick vi nästan se magi från Harry Kane när han provar på en cykelspark efter att Müller nickat fram bollen åt honom. Engelsmannen fick dock inte tillräckligt med kraft på bollen och Blaswich kan enkelt plocka. 0-0 hade vi i halvtid.

Andra halvlek:
Bayern-fans skulle äntligen få fira lite när efter 55 minuter så gjorde ingen mindre än Harry Kane sitt 26:e Bundesliga-mål för säsongen. Musiala spelade elegant fram Kane som från vänsterkanten kan skjuta in 1-0 stenhårt längst marken mot Blaswichs vänstra stolpe. Äntligen såg spelet lite bättre ut från Bayerns sida!

Leipzig skulle få en bra chans efter en timmes spel när Sesko kom fri på mål och nekades på ett utmärkt sätt av Manuel Neuer. Misstänkt och ganska tydlig hands på Sesko i tidigare läget så målet hade nog inte stått sig ändå.

Efter 70 minuter skulle bortalaget kvittera när Benjamin Sesko efter några försök får in bollen. Leon Goretzka hamnar väldigt olyckligt ute när han försöker att bryta bollen men får istället bollen på sig och styrs in bakom Manuel Neuer som dyker åt andra hållet. Alltjämt hade vi med 20 minuter kvar.

Harry Kane hade chansen att ge Bayern ledningen i 80:e minuten när han får en gratis nick men får inte ner bollen under ribban.

I 92:a minuten skulle ingen mindre än Kane rädda tre poäng för Bayern när Dier spelar fram Choupo-Moting, som såg ut att vara offside, som tillslut hittade fram till Kane som på volley med vänsterfoten sköt in 2-1 till Bayern i de sista minuterna av matchen och Allianz Arena exploderade.

Harry Kane räddade Bayern återigen och München-laget plockade äntligen med sig tre poäng och slog Leipzig för första gången sedan juli 2022.

Tankar?:
Tre poäng? Drömmer vi? Mot Leipzig? Helt sjukt. Att Bayern förlorat tre matcher på raken och inte slagit Leipzig sedan juli 2022 och nu äntligen drog man sig i kragen och Harry Kane räddade oss rejält. Inte för att vi spelade jättebra och kunde ha gjort typ 3-4 mål till och det såg ut som tappade poäng länge tills Kane avgjorde. Moralen kanske är lite högre inom laget vilket vi gillar att se. Även om Thomas Tuchel knappt firade målen och satt på bänken under sista match minuterna när man behövde ett mål. Känns lite sådär att vår tränare bara sitter på bänken helt omotiverat när laget behöver pushas. Ändå lyckas man skärpa sig och Harry Kane, vilken spelare han är. 27 mål i ligan, bara 14 från att tangera Lewandowskis målrekord. Han är helt otrolig.

Thomas Tuchel kritiserades inför matchen med startelvan och folk ville se Tel och Kim på plan, varav ingen startade. Tuchel startade Dier idag och bekräftade att Kim behövde en paus, han har spelat väldigt mycket om man ska vara ärlig. Efter Tel’s insats mot Bochum så ville fansen se honom från start men idag startade Müller, antagligen för erfarenhetens skull. Tel när han väl kom in hade inte sin bästa kväll och stod inte för lika mycket som förra helgen. Jag personligen skrattade mest när Choupo-Moting byttes in men efter en bra löpning och en assist till Kanes avgörande mål så kan man inte klaga.

Vi är nu fortsatt 8 poäng bakom Leverkusen som antagligen kommer att vinna Bundesliga denna säsongen. Vi kanske får satsa på Champions League istället. Nu laddar vi upp för nästa match som är borta mot Freiburg som inte kommer att bli lätt. Freiburg stod för en fenomenal comeback i Europa League där man tog sig vidare. Vi syns då.