Bayern München - Bochum
7 - 0

Harry Kane gjorde hattrick i Bayerns kross - ‘’En makalös dag för engelsmannen’’
Harry Kane firar sitt första mål i matchen.

Bayern München körde under eftermiddagen över VfL Bochum med hela 7-0. Någon som lär njuta lite extra ikväll är Harry Kane som blev hattrickskytt och slog ett nytt rekord.

Första halvlek:
Matchen fick en riktig pangstart då Alphonso Davies redan i den första minuten stod för en lång soloräd innan han hittade Kingsley Coman ute på kanten. Fransmannen skickade i sin tur in ett inlägg mot Choupo-Moting som nickade stenhårt rakt på målvakten som stod för en snabb reflexräddning. Bara någon minut senare var det samma duo som hotade bortalaget och denna gången blev det desto mer lyckat. Coman kom fri mot målvakten men valde att spela i sidled till Choupo-Moting som kunde rulla in 1-0 i öppet mål.

I den 12:e minuten fick Harry Kane sin första målchans vilket han också tog vara på då han rullade in 2-0 till hemmalaget. Davies fortsatte att glänsa när han accelererade ifrån sin motståndare och tog sig in i straffområdet. Väl där skulle kanadensaren ha lite tur med sig när han fick ut bollen till en fristående Kane som kunde placera in bollen vid den första stolpen. En väldigt pigg start av Bayern som verkligen gjorde det jobbigt för Bochum

Matthijs De Ligt har haft en tuff start på säsongen och har fått ont om speltid. Idag fick nederländaren sin första start för i år och i den 28:e minuten skulle han även få nicka in en hörna. Väldigt roligt för honom med tanke på hans otroliga fjolårssäsong som verkligen visade att han är en spelare för startelvan. På grund av tuff konkurrens har speltiden blivit begränsad i år, men nu presenterade han sig verkligen igen och visade sig även vara stekhet på fasta situationer.

En spelare som inte haft en tuff start på säsongen, utan snarare raka motsatsen, är Leroy Sané. Thomas Tuchel hyllade tysken rejält under gårdagens presskonferens för hans fina start på säsongen. Denna formen fortsatte Sané att visa upp i den första halvleken vilket också skulle resultera i att han fick sätta dit sitt fjärde mål i Bundesliga för säsongen. Kane hade droppat långt ner i planen och fick bollen till sig. Engelsmannen vände upp och skickade upp bollen på en helt fri Sané som kunde placera in 4-0 till Bayern som spelade en väldigt fin fotboll under den första halvleken.

Andra halvlek:
Bayern fortsatte trycka på i den andra halvleken och i matchens 53:e minut skulle även Choupo-Moting ordna en straffspark för hemmalaget. Straffen tog självklart Kane hand om och då var det lika självklart att bollen skulle gå i mål. Engelsmannen placerade den stenhårt ner i målvaktens högra hörn och Bayern kunde fira sitt 5:e mål för dagen. Målet blev Kanes 6:e i Bundesliga på sina 5 första matcher, vilket är ett nytt rekord för en spelare som gör sina 5 första matcher i Bayern. Gerd Müller, Miroslav Klose och Mario Mandzukic delade det tidigare rekordet med 5 mål på sina 5 första matcher.

I matchens 80:e minut skulle även inhopparen Mathys Tel få skriva in sig i målprotokollet. Den unge fransmannen fortsätter att producera från sina inhopp och har inlett den här säsongen otroligt bra. Denna gången var det Kane som bröt en passning när det slarvades i Bochums försvar. Engelsmannen spelade sedan ut den till vänster där Tel befann sig som kunde vända in till sin högerfot och placera bollen vid den bortre stolpen till 6-0.

Harry Kane skulle även få göra sitt 7:e mål i Bundesliga vilket även tangerade hans första hattrick i Bayerntröjan. Noussair Mazraoui hittade ett inspel till Kane som kunde styra in bollen för 7-0 till hemmalaget. Makalös kväll för Harry Kane!

7-0 stod sig dessutom matchen ut och Bayern gjorde alltså en repris på förra säsongens match mot Bochum under höstsäsongen som Bayern också vann med 7-0.

Tankar om matchen:
Bayern står för en makalös insats idag, förmodligen den bästa hittills på säsongen. Visst man kan diskutera hit och dit om att Bochum inte är det starkaste motståndet, men det kan inte ta ifrån Bayerns prestation idag. Alla spelare stod för bra insatser. Det var inte någon som hade en dålig dag utan idag gick verkligen allt vägen för Bayern. Jag pratade innan matchen om att vi inte fått se den här tyska maskinen än under Tuchel som bara går ut och pulvriserar sitt motstånd. Men det fick vi verkligen se prov på idag. Idag handlade det endast om hungern att göra mål och att inte slå av på takten trots att man leder matchen och dominerar. Det är just den mentaliteten som jag föll för hos Bayern München!

7 mål gjordes idag och Harry Kane var direkt involverad i 5 av dem. 3 mål och 2 assist blev det för honom. Första hattricket för klubben och ett slaget rekord. En makalös dag för engelsmannen helt enkelt. Detta firades med att ta med sig matchbollen hem, och nu gör han sig redo för hans första Oktoberfest imorgon.

Utöver Harry Kane var det även fler som hade bra dagar på jobbet. Leroy Sané är en av dem som fortsätter att briljera ute på sin högerkant. Idag kan man beskriva hans prestation som någon slags lek, för det var nämligen det han gjorde idag, alltså att leka. Han gjorde precis vad han ville där ute och hade enligt mig lite otur med att han bara fick göra ett mål idag. Alphonso Davies lekte tillsammans med Kingsley Coman på vänsterkanten, och mittbackarna fortsätter att leverera trygga prestationer. Matthijs De Ligt spelade första halvleken men blev utbytt i halvtid. Tuchel har nu sagt efter matchen att han fick en smäll mot knät och att han nu ska genomgå en undersökning. Hade varit oerhört tråkigt för honom om han blir skadad nu när han äntligen fick göra sin första start och dessutom gjorde det på ett utmärkt sätt.

Nu hoppas jag att detta är något vi kan spinna vidare på och ta med oss in i de kommande matcherna. Att starta med både Kane och Choupo-Moting, och spela med två forwards, kanske är något att fundera på framöver med tanke på hur bra det gick idag. Choupo-Moting gjorde det väldigt bra idag, men han kanske inte är någon som kommer knipa åt sig en regelbunden startplats i denna truppen. Jag skulle kunna se Gnabry göra det bra i den rollen som Choupo-Moting spelade idag. Mathys Tel är också ett alternativ då den grabben aldrig slutar imponera på en. Återstår att se om detta är ett spår som Thomas Tuchel vill fortsätta i.

Nästa match är redan nu på tisdag då vi kliver in i den första omgången av DFB-Pokal. Preussen Münster från tredjedivisionen är det som står för motståndet. Där kan vi nog förvänta oss en rejäl rotation från Bayerns håll om jag får gissa.