Allianz Arena, 2023-11-11 15:30

Bayern München - FC Heidenheim
4 - 2

Harry Kane kan inte sluta göra mål! - Bayern tog tre nya poäng på Allianz Arena

Harry Kane har redan gjort fler mål (17) än förra säsongens skyttekungar (16) efter två nya mål mot Heidenheim i eftermiddag. Bayern gjorde jobbet när ett annat nyförvärv också fick skriva in sitt första Bayern-mål.

Första halvlek:
Matchen började som vanligt med ett starkt tryck från Bayern och det tog inte mer än 14 minuter idag innan Harry Kane skulle befinna sig i målprotokollet igen. Sané kom med hög fart på högerkanten och hittade enkelt in till Kane som enkelt kunde snurra runt försvararen och dundra upp 1-0. Kane hade redan då gjort lika mycket mål som förra årets skyttekungar, Nkunku och Füllkrug, på 16 mål var. Otroligt.

Heidenheim fick en chans i första halvleken och det kom via Kleindienst som blev fint framspelat och hade bara Neuer att slå men hans skott var inte av någon kvalité och det gick ett antal meter utanför. Bayern tryckte på efter det och Sané skulle så elegant visa sin snabbhet på högerkanten och lade en fin boll in till Sarr av alla spelare som nekades av en fin räddning från målvakten Kevin Müller. Sarr visade fin respekt till målvakten och gav honom en klapp på bröstet.

Innan halvleken var slut skulle vi få höra “Yabbadabbadooooo” igen när Sané’s hörna från vänster är långt slagen men ingen mindre än Harry Kane igen når högst på bollen och nickar elegant in 2-0. Engelsmannen är i en makalös form och har redan gjort mer mål än förra årets skyttekungar vilket är helt sjukt. Världens bästa spelare just nu enligt mig.

Andra halvlek:
Bayern och dess fans trodde att matchen skulle stängas efter en relativt tidig 2-0 ledning men Bayern gör det de är bäst på och slarvar defensivt. Upamecano fick kliva av efter 60 minuter då man inte ville göra hans ljumskskada värre. Mazraoui fick hoppa in som mittback och Laimer tog plats som högerback. Det bytet märkte man av fort när Tim Kleindienst, som är i bra form just nu, kunde peta in 2-1 efter att ha mött ett fint inlägg från högerkanten. Det tog inte slut där när Bayern slarvar i uppspelet och Beste kommer farandes, får iväg ett skott som tar via benet på Kim och det var 2-2 på Allianz Arena. Slarvigt av Kim men det märks att han har spelat 90 minuter varje match. Bayerns sportchef Christoph Freund sade efter matchen och försvarade Kim med “det är mänskligt att sånt händer, Kim har spelat 90 minuter varje match”.

Raphaël Guerreiro, som bara fått spela en match denna säsong mot Leipzig, skulle vara hjälten för Bayern. Inbytte Choupo-Moting fick iväg en volley som täcks av målvakten Müller men Guerreiro får iväg en volley på returen i öppen bur. 3-2 och vilken comeback för Guerreiro med hans första Bayern-mål!

Bayern ville inte tappa greppet på den här matchen och en fin kontring kom ledandes av Sané som hittar fram till Kane som inte får till vinkeln på skottet med vänstern och bollen flyger någon meter över. Ett till mål hängde i luften och det var också fallet när Tel får bollen ute på högerkanten, slår in ett inlägg som Choupo-Moting når högst på och 4-2 Bayern. Tack och godnatt för Heidenheim men vilken fight dom kom med!

Tankar?:
En överlag märklig match idag skulle jag vilja säga. Vi såg typ 4 olika startelvor på plan idag. Sarr var vänsterback, sen högerback mot slutet. Laimer gick från mittfältet, till högerback, tillbaka till mittfältet och Mazraoui fick ta mittbacksrollen mot slutet. Märkligt och mycket rotation men man gjorde jobbet ändå. Det var ganska tydligt när man tog ut Upamecano att man hade problem bak, man släppte ändå in två mål. Bayern måste vara mer aktiva i januari för en mittback för det börjar bli ganska tjatigt att ha antingen Mazraoui, Kimmich eller Goretzka som mittback. Goretzka dock när han hoppat in som mittback har gjort ett fenomenalt jobb. Han har ändå kroppen för det, 189 lång och muskler som bara den. Tysken var borta från dagens match med muskelproblem.

Med Goretzka borta kände man att man saknade en riktig “powerhouse”. Laimer och Pavlovic tog plats i mittfältet idag och båda gjorde sitt jobb men inte övertygande. Man märkte att något saknades och det visar hur viktiga både Goretzka och Kimmich är för mittfältet. Igen tyckte jag att man hade kontroll över matchen fram tills man började fibbla i försvaret. Såklart ska inte Upamecano spela mer än vad han kan och att spela honom i en timme var nog planerat, men när man tappade Laimer till högerback så fick man problem. Österrikaren har spelat mycket där under säsongen men är mycket bättre i mittfältet. Direkt när han gick tillbaka till mittfältet, då bredvid Guerreiro, och Sarr gick till högerback fick man direkt grepp om matchen igen. Kimmich är inte avstängd längre och han kommer antagligen platsa in i mittfältet som vanligt igen, även om man spekulerar att man är bättre utan honom, men det får Tuchel ta hand om.

Kane och Sané tillsammans denna säsong är bara WOW. Kane har nu 21 mål och 7 assister på 16 matcher för Bayern. Gamle bayern legenden Lothar Matthäus säger: "får inte Kane någon stor skada så kommer han slå Lewandowskis rekord (41 mål)". Hans anfallskompanjon Leroy Sané ligger på 9 mål och 7 assister plus att tysken har mest succéfulla dribblingar i hela Europa. Bayern ska vara riktigt tacksamma för att ha dem två.

Nu förbereder vi oss för landslagsuppehåll igen och måste vänta två veckor på Bayern. Julian Nagelsmann ska få leda Tyskland på normala tider mot bland annat Konrad Laimers Österrike. Coman, Upamecano och Kane ska säkra förstaplatsen i sina EM-kvalgrupper och Kim ska ta sitt Sydkorea framåt mot en VM-plats mot Thailand och Kina.