Weserstadion, 2023-08-18 20:30

Werder Bremen - Bayern München
0 - 4

Harry Kane målskytt i Bundesligapremiären: Körde över Werder Bremen på bortaplan - Leroy Sané glänste

Under fredagskvällen drog årets upplaga av Bundesliga igång och det var Bayern München och Werder Bremen som kickstartade igång det hela. Bayern reste sig efter förra helgens nederlag och tog stora kliv framåt i processen. Harr Kane stod för både mål och assist i debuten medan Leroy Sané glänste och blev tvåmålsskyt.

Första halvlek:
Det dröjde inte ens tre minuter innan Bayern München skulle ta ledningen i den här Bundesligapremiären genom stjärnan Leroy Sané. Förra helgens 0-3-förlust skapade många frågetecken inför kvällens match, men de klargjordes tidigt efter denna smakstarten. Sané blev frispelad efter ett fint kombinationspel vid mittplan där Harry Kane slog den avgörande passningen till Sané som placerade in bollen med sin högerfot i det vänstra hörnet.

Några minuter senare fick hemmafansen jubla efter att Niclas Füllkrug nickat in 1-1 på en frispark. Målet skulle dock dömas bort på grund av offside efter en VAR-koll och Bayerns 0-1-ledning stod sig.

Utöver Bayerns mål och Werder Bremens bortdömda kvitteringsmål var det en mycket händelsefattig första halvlek. Bayern stod som förväntat för mycket bollinnehav och bjöd på flera fina kombinationsspel. Jamal Musiala hade ett antal fina aktioner där han vände runt och skapade stora ytor för sig själv. Om han fortsätter jobba lite mer på sina avslut hade han kunnat höja sina siffror lite till. Bayern skapade också några småchanser men 0-1 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek:
Hemmalaget inledde den andra halvleken piggt och skapade några halvfarliga chanser. Det dröjde dock inte länge förrän Bayern återtog kontrollen igen. Kingsley Coman hade även ett stolpskott efter en kvart spelad.

Även Kane skulle få en chans efter runt 60 minuter då han fick en stor yta framför Werder Bremens målområde. Engelsmannen tvingades till ett tidigt avslut som sökte sig mot den bortre stolpen som Pavlenka styrde ut till hörna. Strax därefter fick hemmalaget till ett stenhårt långskott lite utanför straffområdet som gick en bit utanför Sven Ulreichs högra stolpe.

I den 74:e minuten var det äntligen dags för Kane, som hittills hade varit ganska osynlig, att få trycka in sitt första mål i Bayerntröjan. Engelsmannen blev framspelad av Alphonso Davies och fick tid framför målet att placera in bollen vid Pavlenkas första stolpe.

Leroy Sané skulle även bli tvåmålsskytt denna kväll då den nyinkomna Thomas Müller blev framspelad i straffområdet som i sin tur spelade till Sané som bara kunde lägga in bollen till 0-3. Strålande kväll för tysken som stod för väldigt mycket i offensiven.

Matchen avslutades även på ett mycket roligt sätt då den unga franska inhopparen Mathys Tel fick göra mål efter ett monsteravslut vid Pavlenkas första stolpe. Tel fick mycket kritik efter förra helgens match och blev dessutom utsatt för en del racism på sociala medier, men idag tog han sin chans att tysta ner dessa. Otroligt kul att se!

5 = Sané

Spelade för lite för att betygsättas: Müller, de Ligt, Laimer, Tel, Choupo-Moting

Matchens lirare: Leroy Sané

Tankar om matchen:
Bayern München revanscherar sig efter förra helgens besvikelse och vinner den här premiären med 0-4. En välkontrollerad match av Bayern som spelade som förväntat med högt bollinnehav. Att hela fyra bollar hittade in bakom Pavlenka är väldigt skönt då anfallsspelet har sett ganska knackigt ut stundtals under matcherna på slutet av förra säsongen samt mot Leipzig förra helgen.

Matchens lirare hade självklart varit kul att ge Kane idag eftersom det var hans debut i Bundesliga och eftersom han stod för ett mål och en assist. Det ska dock sägas att det gick långa stunder under matchen som han inte märktes av särskilt mycket. En väldigt bra debut av Kane och med några fler matcher i kroppen kommer nog även han komma in bättre i detta och bli mer delaktig i spelet. Det var en viss annan person som stal showen vid namn Leroy Sané som jag även valde att utse till matchens lirare. Han var involverad i det mesta i anfallet och fick även göra två baljor. Var ofta delaktig när det vankades mönsteranfall med fina kombinationsspel tillsammans med lekkamraten Jamal Musiala.

Det var lite chockerande med några av Thomas Tuchels val i startelvan då både Leon Goretzka och Dayot Upamecano startade på Matthijs de Ligt och Konrad Laimers bekostnad. De Ligt, som missade majoriteten av försäsongen på grund av en skada, kände sig inte riktigt 100% än vilket därmed ledde till att han fick nöja sig med att inleda på bänken. Valet av Goretzka, som Tuchel varit märkbart missnöjd med, berodde på att Tuchel ville ha in en stor och fysisk spelare till på planen. Detta berättade han själv i en intervju innan matchen och tryckte på att Werder Bremen är ett lag med mycket fysik och många långa spelare. Det ska även sägas att Goretzka absolut inte gjorde bort sig, utan snarare tvärtom. Detta var en av Goretzkas bästa matcher på väldigt länge i mitt tycke och jag tror att han kan ha stärkt sina aktier ikväll hos Tuchel.

Så för att sammanfatta denna match kan vi konstatera att det var ett stort steg framåt i processen, och också väldigt kul med en överlägsen vinst med många mål. Flera spelare imponerade medan några fortfarande har lite kvar att jobba på. Kim Min Jae till exempel, som har en betydligt högre nivå än vad han visade upp ikväll. Är dock stensäker på att även han kommer in i det. Tuchel tokhyllade honom i veckan, vilket är ett mycket gott tecken. Nu firar vi den här vinsten och blickar fram mot nästa helg då FC Augsburg kommer på besök på Allianz Arena under söndagen.

TV: Se målen här