1. FC Köln - Bayern München
0 - 1

Harry Kane sänkte FC Köln
Harry Kane fick fira efter ännu en fullträff.

Under fredagskvällen besegrades FC Köln av Bayern München trots mängder av brända målchanser. Harry Kane höll sig återigen framme och stod för sitt 18:e mål för säsongen.

Sammanfattning:
Leroy Sané inledde matchen med att skapa en målchans åt sin kompanjon Harry Kane efter att ha släppt bollen mellan benen på vänsterkanten och spelat in bollen mot engelsmannen i straffområdet. Kölnförsvararen hann dock få en fot emellan och styrde ut bollen till hörna. Strax därefter var det omvända roller då Sané blev frispelad av Kane. Tysken fick dock lite för mycket tid på sig och bestämde sig tillslut för att försöka lägga bollen över målvakten vilket inte överlistade honom.

I matchens 20:e minut var det dags för Harry Kane att göra sitt 18:e (!) mål för säsongen. Detta efter att Choupo-Moting avslutat mitt på målvakten och returen hamnade rakt på Kane som kunde lägga in bollen i öppet mål. En stund senare blev Choupo-Moting frispelad av Sané men målvakten stod för en mycket fin räddning. 0-1 till bortalaget stod sig.

Bayern hade oändligt med chanser att avgöra matchen redan i den första halvleken. Men när man inte tar vara på sina chanser och missar friläge efter friläge får man skylla sig själva att matchen fortfarande levde inför den andra halvleken. Hemmalaget var dessutom inte helt ofarliga framåt då man skapade ett par chanser och tryckte på i omgångar. Den första halvleken slutade 0-1 och matchen levde därmed inför den andra halvleken.

Den andra halvleken bestod i princip enbart av bollinnehav för Bayerns del. Däremot skapades inte lika många målchanser. Det var inte förrän närmare den 80:e minuten som Sané fick ett monsterläge men skottet täcktes av en Kölnförsvarare. Även Kingsley Coman fick ett superläge som tog i ribban och ut.

0-1-resultatet stod sig matchen ut trots den otroliga mängden chanser man hade att utöka ledningen, speciellt i den första halvleken.

Tankar om matchen:
En vinst är alltid en vinst, men idag var det inte på ett snyggt sätt. Jag tryckte innan matchen på att Harry Kane kommer bli en avgörande faktor i kvällens match. Så blev också fallet då han blev matchens enda målskytt. Att det endast blev ett mål ikväll är inte alls godkänt för Bayern. Något man måste bli bättre på är att förvalta sina målchanser och detta är ett återkommande problem som varade under hela förra säsongen och som också har varit ett problem i de matcher som Kane inte klivit fram i denna säsongen.

Hur som helst får vi med oss tre poäng och nu väntar FC Köpenhamn på hemmaplan i Champions League under onsdagskvällen nästa vecka. Förstaplatsen är redan säkrad i gruppen och därmed finns det chans för Tuchel att vila lite spelare och rotera i startelvan med tanke på att många har spelat mycket under landslagsuppehållet. Något som var mycket märkligt i mina ögon var att Tuchel inte gjorde ett enda byte i dagens match. Under presskonferensen inför matchen berättade han att många spelare var slitna efter att precis kommit tillbaka från sina landslag. Förhoppningsvis låg det en tanke bakom det.