Bayern München - Augsburg
3 - 1

Harry Kane tvåmålsskytt när Bayern besegrade Augsburg
Harry Kane tvåmålsskytt mot Augsburg

Bayern besegrade Werder Bremen på bortaplan 0-4 i öppningsmatchen av Bundesliga-säsongen. Ett mål och en assist för rekordvärvningen Harry Kane den kvällen var han idag sugen på mer när Augsburg kom på besök till Allianz Arena.

Efter en 4-0 vinst på bortaplan i Bundesliga premiären mot Werder Bremen förra veckan börjar det se ljusare ut hos Bayern München. Harry Kane hade en debut att minnas med ett mål och en assist och Leroy Sané stack ut med två mål. Bundesliga-säsongens första match på hemmaplan för Bayern så kom Augsburg på besök. Det enda andra laget i Bayerska området, bara 55 minuters bilresa mellan städerna, det kan man kalla ett derby. Efter en tung 0-3 förlust senast man spelade på hemmaplan mot Leipzig i Tyska Supercupfinalen så hoppades Bayern-fansen på en bättre kväll.

Första halvlek:
Matchen inleddes ganska chanslös, det dröjde ända till 27:e minuten innan matchens första stora chans kom. Den gick till bortalaget och Ermedin Demirovic som tar sig förbi Bayern-försvaret och sätter skottet lågt fast någon meter utanför Ulreichs högra stolpe. Efter chansen som Augsburg just hade så vaknade Bayern till och någon minut senare får Leon Goretzka till ett hårt skott som boxas över till en hörna av Augsburg-målvakten Finn Dahmen. Måltorkan skulle ta slut tillsist när i 32:a minuten får Leroy Sané en fin genomskärare av Gnabry, skottet av Sané räddas men olyckligt för Felix Uduokhai får han bollen på sig, tar i stolpen och försvararen hinner inte rensa ut bollen i tid och bollen är över linjen. 1-0 Bayern efter dryga halvtimmen.

Bayern har kommit in i matchen mycket mer och i 38:e minuten spelar Kinglsey Coman fram Sané som ser ut att vilja skjuta men väljer en skicklig klack bak till Kimmich som testar skott och går via handen på före detta Bayern-spelaren Niklas Dorsch. Domarens första reaktion är att låta det gå till hörna innan VAR-rummet rycker in och ber honom gå ut och kolla på videoskärmen. 75.000 spända fans väntade på beskedet och fick jubla när domaren efter en VAR-check tillslut pekade på straffpunkten. Ingen mindre än rekord-värvningen och Bayerns nya stjärna Harry Kane får lov att ta straffen och gör inga misstag när han stensäkert sätter bollen i mitten av målet medan Augsburg-målvakten slänger sig åt höger. 2-0 Bayern i halvtidspaus.

Andra halvlek:
Efter en helt okej första halvlek vill hemmalaget trycka på mer och pusha på för att stänga den här matchen. Det tog inte ens fyra minuter innan Kane får en boll av Coman in i boxen men är under mycket press av försvararen och får inte rätt träff på bollen som går några meter över målet. Några minuter senare får bortalaget en möjlighet där Berisha tar sig förbi några försvarare innan Leon Goretzka, som haft två väldigt fina matcher efter en svag förra säsong, får undan bollen efter en fin brytning.

Ett tredje Bayern mål hänger i luften efter en timme spelad. Coman slår in en fin boll som möts av Upamecanos huvud men Dahmen får en hand på bollen undan till en Bayern-hörna. Augsburg försöker komma tillbaka i matchen och gör fyra (!) byten på en gång men det hjälper inte, då två minuter senare får Leroy Sané chansen att sätta dit den tredje bollen men hans skott med vänstern går i stolpen och ut. Minuten senare är det ett fint samspel mellan Coman och Davies på vänsterkanten som får till ett fint väggspel innan Davies petar fram bollen till ingen mindre än Harry Kane som sätter dit sitt andra för kvällen och tredje totalt målet i Bayern-tröjan. Davies som hade två assister mot Bremen gör sin tredje assist för säsongen när han nu spelar fram Kane som sätter dit bollen så elegant med ett chip-liknande skott som går över Augsburg-målvakten och in i mål. 3-0 Bayern efter 70 spelade minuter och gåshud när man hör fansen ropa ut “KANE!” efter hans andra mål idag.

Harry Kane är tydligt sugen på sitt hattrick och inbytte Konrad Laimer som idag spelar högerback får in ett fint inlägg som hittar Kanes panna men han får inte nicken på mål. Kane fick inte sitt hattrick ikväll men Augsburg skulle få sitt tröstmål när kroaten Dion Drena Beljo blir framspelad av Demirovic och kan enkelt rulla förbi bollen runt Sven Ulreich och peta in 3-1.

Tankar?:
Ett mycket bättre Bayern fick vi se idag och de börjar äntligen likna sig själva igen. 2/2 vinster, 6 poäng och en andraplats bakom Union Berlin på målskillnad är en bra start på säsongen för Bayern. Att man fått in Harry Kane gör så mycket för laget, det finns äntligen någon på plan som kan sätta bollen i nät. Kane är väldigt uppskattad inom laget, fansen och ledningen och denna transfer kommer bevisas att bli en succé. Lagkemin börjar bli mycket bättre men enligt Tuchel efter matchen så finns det mycket att visa på plan som man visar på träningarna.

Någon som dock visat klass på sistone är Leon Goretzka. Den tyska mittfältaren har fått mycket skit mot sig av både fans under våren och visst hade han en svajig period förra säsongen men nu har han hittat tillbaka i form efter två fina insatser mot både Bremen och nu Augsburg. Det har varit mycket snack länge om en defensiv mittfältare som Tuchel är ute efter. Ledningen har sagt sitt och tycker det finns tillräckligt med spelare och att Tuchel får jobba med vad han har. Jag personligen blev väldigt förvånad och glad efter Goretzkas insats mot Bremen förra veckan. Det verkar som Leon har hittat tillbaka till sitt gamla jag och har varit en stabil mittfältare bredvid Kimmich under de första två matcherna denna säsong. Han har varit mycket mer involverad defensivt, bättre gällande brytningar, tacklingar osv och pushar inte framåt lika mycket och hamnar inte i nummer nio rollen från mittfältet som skapade problem bakåt förra säsongen. Kommer man behöva en ny “riktig” defensiv mittfältare eller är det helt enkelt bättre att lita på att Goretzka håller formen han har nu?

Vi har några dagar kvar av transferfönstret. Förutom frågan och spekulationer om den defensiva mittfältaren så börjar det bli mer och mer klart att fransmannen Benjamin Pavard kommer att lämna Bayern för Inter. Han fanns inte med i truppen alls och har tydligen “ryggproblem”, hur mycket man nu vill tro att det stämmer är upp till en själv. Tydligen så tar hela transferdramat ganska hårt på fransmannen och alla inblandade vill hitta en lösning. Inter är redo att betala, Pavard är redo att lämna Tyskland, det är bara upp till Bayern att ge grönt ljus. Man vill hitta en ersättare och man provade idag med Konrad Laimer som högerback sista 20 minuterna och han gjorde en väldigt fin insats. Österrikaren har spelat tidigare som högerback i Leipzig och jag tror Tuchel kommer att se Laimer som ett alternativ som högerback. Hela situationen är ännu mer märklig när man valde att låna ut unge kroaten Josip Stanisic till Leverkusen säsongen ut. Tydligen var det bäst för spelaren själv och hans utveckling. Det återstår att se om Bayern kommer att skaffa en högerback eller tro på Laimer som backup.

TV: Kane tvåmålsskytt – blev matchhjälte mot Augsburg