Lagbanner
Allianz Arena, 2024-04-27 15:30

Bayern München - Frankfurt
2 - 1

Harry Kane tvåmålsskytt när Bayern München vann över Frankfurt

Harry Kane tvåmålsskytt när Bayern München vann över Frankfurt

Bayern säkrade Champions League spel nästa säsong efter en vinst hemma mot Frankfurt. En viss Harry Kane gjorde två nya mål och är nu sex mål ifrån att tagnera Bundesligas målrekord på en säsong på 41 stycken.

Första halvlek:
Matchens första stora chans ledde till mål när Götze får en slarvig pass som Laimer kan bryta och österrikaren med sin snabbhet tryckte sig fram och kunde enkelt spela bak till Harry Kane som inte missar målet därifrån. Det var engelsmannens 34:e Bundesliga-mål för säsongen, helt sjukt. 1-0 hade vi tidigt.

Eric Dier skulle få vara nära att göra mål när en frispark slogs in men engelsmannen fick inte rätt träff med huvudet. Direkt efter det skulle det bli fart åt andra hållet när Frankfurt tryckte fram och Pacho spelade fram Ekitike som fick till en snygg tvåfotare innan han enkelt kunde placera bollen bakom Neuer i målet. 1-1 efter dryga 20 minuter.

Bayern skulle vara ruskigt nära ett ledningsmål i sista minuten av första halvleken. Müller från höger hittade en fristående Guerreiro som fick sin bredsida rakt på Trapp och sedan i stolpen. Där skulle portugisen ha gjort mål… 1-1 stod sig i halvtid.

Andra halvlek:
Efter en timme spelad skulle domaren peka på straffpunkten. Thomas Müller löpte inne i boxen och får en armbåge i nyllet. Domare Schlager reagerade först inte på situationen innan VAR ryckte in och bad domaren att komma till skärmen och kolla. Det tog bara några sekunder så hade han bestämt sig och straff till Bayern. Ingen mindre än Harry Kane steppade upp. Några djupa andetag och Kane sköt en stenhård straff i vänstra hörnet som Trapp inte nådde, även om han gick åt rätt håll. 2-1 Bayern och mål nummer 35 för engelsmannen.

Matchen var väldigt tråkig efter det och inget riktigt hände. Goretzka fick spela högerback sista 20 minuterna och unge Zvonarek fick lite mer speltid mot slutet vilket var kul att se. Kane skulle få chansen i sista matchminuten att göra ett hattrick när Bayern kontrade men engelsmannen får inte tillräckligt med skruv på bollen och Trapp plockade lätt. Domaren satte pipan i mun och Bayern har säkrat Champions League-spel för nästa säsong.

Spelarbetyg i Bayern:
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra insats
4 = Väldigt bra insats
5 = Världsklassig insats

1 = 
2 = Neuer, Kimmich, De Ligt, Choupo-Moting, Kim, Pavlovic, Tel, Davies
3 = Mazraoui, Laimer, Goretzka, Guerreiro
4 = Dier, Kane, Müller
5 =

Spelade för lite för att betygsättas: Zvonarek

Matchens lirare: Kane

Tankar?:
Detta var inte den bästa matchen jag lagt mina ögon på måste man ändå säga. Frankfurt gjorde det bra och fick ett mål som gjorde att de var tillbaka i matchen och ändå om Bayern vann så var det inte så händelserikt. Tre poäng är tre poäng och vi behöver inte oroa oss för att missa en Champions League-plats i alla fall. Jag tror samtidigt att Bayern inte gav helt 100% idag med Madrid-matchen på tisdag i åtanke samt att man egentligen inte har någonting att spela för i ligan alls. Laimer fick kliva ut tidigt med en skada som jag hoppas inte är långvarig, samma med De Ligt som fick en smäll mot huvudet och byttes nog ut för säkerhets skull.

Defensivt tycker jag man står emot bra, det var bara lite Ekitike-show som man inte kunde stå emot, men annars gör man det bra där bak. I veckan kommer det lite andra vassare anfallare till Allianz Arena, bland annat Vinicius Jr, Bellingham och Rodrygo, och vi får se hur man står emot dem. Goretzka fick spela högerback sista 20 idag när Kimmich byttes ut och han gjorde ett förvånansvärt bra jobb, det kanske är en position han ska satsa på? Kanske inte, men ett bra alternativ att ha. 

Det var svårt att välja vem som skulle ta matchens lirare idag men jag gav den till Harry Kane, två mål är svårt att motstå. Samtidigt hade Müller en bra insats med många fina framspelningar och en vunnen straff, samt hade Dier igen en väldigt stabil insats där bak. Engelsmannen har nog imponerat oss alla och jag tror att ingen hade trott att han skulle vara såhär bra och numera en startspelare i självaste Bayern München, ganska galet.

På tisdag smäller det, inte bara är det valborgsmässoafton och en massa firande, men Real Madrid kommer till München för möte 1 av 2 i Champions League semifinalen. Jag personligen är redan ruskigt nervös och en bra insats plus ett rejält stöd från hemmapubliken kommer att behövas för att ge oss fördel till andra mötet i Madrid. Vi syns på tisdag!

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2024-04-27 18:01:00
Author

Fler artiklar om Bayern München