Parken Stadium, 2023-10-03 21:00

FC Köpenhamn - Bayern München
1 - 2

Individuell briljans räddade Bayern München - Blev historiska när man vände och vann mot FC Köpenhamn

Bayern München hade en tuff kväll i den danska huvudstaden men lyckades tillslut plocka 3 nya poäng. De unga stjärnskotten Jamal Musiala och Mathys Tel blev matchhjältar och Bayern München är nu de som vunnit flest gruppspelsmatcher i rad i Champions League.

Sammanfattning:
Det danska huvudstadslaget inledde matchen starkt med mycket energi och skapade dessutom ett antal småchanser. Efter de första 20 minuterna kunde vi dock konstatera att Bayern München hade fått kontroll på matchen spelmässigt. Däremot hade man svårt att ta sig igenom Köpenhamns kompakta och välorganiserade försvar.

Den första halvleken kan summeras som väldigt händelsefattig och Bayern hade stora problem med att skapa målchanser. Kingsley Coman hade ett bra skott som blockerades, annars såg det väldigt tamt ut framåt. Köpenhamn backade hem och försvarade kompakt vilket inte brukar passa Bayern. Dessutom uppstod det ett antal farliga kontringar för hemmalaget som man inte lyckades ta vara på. 0-0 stod sig alltså halvleken ut.

Starten på den andra halvleken skulle inte bli mycket positivare för Bayerns del då hemmalaget tog ledningen i den 55:e minuten efter en flygande kontring. Viktor Claessons avslut blockerades och returen hamnade hos Lukas Lerager som sköt och fick en träff på bollen som ställde Sven Ulreich helt på grund av en hög studs.

10 minuter senare skulle dock Jamal Musiala visa prov på sin magi när han fick bollen utanför Köpenhamns straffområde. Tysken stod för några kroppsfinter och tunnlade sin motståndare innan han vände upp till sin högerfot och placerade bollen vid den bortre stolpen. Nu stod det alltså 1-1 på Parken och Bayern fortsatte att dominera spelmässigt medan hemmalaget försvarade sig för kung och fosterland.

I den 82:a minuten skulle den nyinkomna Thomas Müller briljera när han blev frispelad och spelade i sidled till, den också nyinkomna, Mathys Tel som kunde prickskjuta in 1-2 till Bayern. Müller visade prov på sin otroliga fotbollshjärna då han hade möjligheten att gå på eget avslut men valde istället att spela till Tel. Den unge fransmannen fortsätter att göra mål i sina inhopp och frågan är om det inte börjar bli dags för lite fler matcher från start numera.

Matchen rundades av med att Jordan Larsson fick det stora drömläget att kvittera i matchens 95:e minut. Svensken fick ett inlägg mot sig som han nickade mot den bortre stolpen men Ulreich stod för en monsterräddning när han sträckte ut sig maximalt och styrde ut bollen till hörna. Matchen slutade därmed 1-2 till Bayern som med det sagt nu är det första laget i historien att vinna 18 gruppspelsmatcher i rad i Champions League.

Tankar om matchen:
Detta var en väldigt svag lagprestation som räddades av individuell briljans. Musiala och Müller får ses som stora hjältar efter deras prestationer som gjorde att vi får med oss 3 poäng hem till München ikväll. Även Ulreich förtjänar en stor hyllning efter hans otroliga räddning i matchens sista minut.

Man visste på förhand att det inte skulle bli enkelt mot ett FC Köpenhamn på bortaplan. Bayern brukar dessutom ha stora problem mot just lågt försvarande lag och det bevisades verkligen ikväll. Nu gäller det att gå vidare och göra en bra match på söndag som blir den sista innan landslagsuppehållet. Matchen är mot SC Freiburg hemma på Allianz Arena i Bundesliga.