Lagbanner
2022-10-19 20:45

Augsburg - Bayern München

INFÖR: Augsburg - Bayern München

INFÖR: Augsburg - Bayern München

DFB-Pokal omgång 2 är här och det nalkas Bayern derby mot Augsburg. Ett Augsburg som tilldelats Bayerns första, och än så länge enda förlust denna säsong. Ska det bli favorit i repris för Augsburg som möter ett Bayern med dåliga minnen från omgång 2. Förlust på straffar mot Holstein Kiel 2020, förnedrande 5-0 förlust mot Borussia Mönchengladbach, utfallet 2022 återstår att se.

Bayern München:
 

Bayern har blandat och gett i Bundesliga, ena helgen övertygande seger mot Leverkusen på hemmaplan, andra helgen tappad 2-0 ledning i “Der Klassiker” på bortaplan för att sedan spela ut ett formstarkt Freiburg 5-0. Samtidigt som man går rent i Europaspelet. Därav en oviss match på förhand, Augsburg visat att det kan störa Bayern och kanske finns hjärnspöken kvar från de tidigare årens uttåg i omgång 2. 

Efter sin imponerande insats kommer återigen Choupo-Moting få förtroende från start, det var något Julian Nagelsmann avslöjade på presskonferensen innan match. Vad det gällde resterande elva fick vi lite information, men det vi vet är att Ulreich kommer att stå mellan stolparna. Kapten Neuer har fortsatt smärta i axeln och missar sin tredje match i rad, vicekapten Müller har däremot hämtat sig från sin lättare muskelskada och kommer inleda matchen från bänken, det samma gäller för Mazraoui. De positiva nyheterna att Comans finns tillbaka i truppen hämnas däremot av Sanés skadebesked, den formstarke tjugosexåringen drog baksida lår och kommer vara borta från spel den närmsta framtiden. Bortsett från dessa avbräck och de tidigare långtidsskadade Lucas Hernandéz och Bourna Sarr har Nagelsmann en full trupp att välja från. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                             Ulreich
Pavard - Upamecano - de Ligt - Davies
                   Goretzka - Kimmich (k)
              Gnabry - Musiala - Mané
                      Choupo-Moting

Augsburg
Nuvarande på en 12:e plats i tabellen med fem vinster varav en kom mot regerande mästarna på hemmaplan i en match full av kamp, ett hårt kämpande Augsburg och storspelande Gikiewicz mellan stolparna. Men inför deras möte mot Bayern i den andra omgången av den tyska cupen kommer de att få klara sig utan Gikiewicz, ett tungt tapp för ett Augsburg vars senaste förlust på hemmaplan mot Bayern kom den 21:a Januari 2020. Med honom saknas även Dorsch, Hahn, Jensen, Oxford, Strobl och Uduokhai, en skadelista som tvingade tränare Enrico Maaßen att göra en del förändringar för att ännu en gång försöka heroiskt besegra grannarna från München

Förväntad startelva: (4-4-2)
                     Koubek
Gumny - Bauer - Gouweleeuw - Iago
Vargas - Gruezo - Rexhbecaj - Demirovuc
            Berisha - Niederlechner


Avspark: 20.45
Plats: WWK Arena
Typ av match: DFB-Pokal, omgång 2 

Viktor DörnerFc Bayern Sverige2022-10-18 20:39:20
Author

Fler artiklar om Bayern München