Lagbanner
WWK ARENA, 2024-01-27 15:30

Augsburg - Bayern München

Inför Augsburg - Bayern München: Bayern gästar derbylaget med 14 (!) tillgängliga utespelare

Inför Augsburg - Bayern München: Bayern gästar derbylaget med 14 (!) tillgängliga utespelare

Ett skadefyllt Bayern reser en timme med buss till sina grannar Augsburg för att ta flera viktiga poäng i Bundesliga toppstriden

14 utespelare i truppen:
Att Bayerns trupp är tunn vet vi alla vid det här laget, men det är nästan läskigt nu när det bara finns 14 tillgängliga utespelare för kvällens match. 

Skadelistan är LÅNG och ser ut som följande: 

Kimmich: potentiell fraktur/bruten axel. Osäker hur länge han blir borta, vi vet efter scannar.
Laimer: Dragit en muskel i vaden. Räknas vara borta 6 veckor.
Upamecano: Sträckt baksida lår. Osäker hur länge han blir borta.
Kim: Borta med landslaget för Asia Cup
Mazraoui: Borta med landslaget för AFCON, även dragit på sig en skada han med.
Gnabry: Skada på sin vänstra adduktor. Borta tills Mars
Peretz: Inre ledbandsskada. Borta till februari.
Sarr: Korsbandsskada. Borta resten av säsongen.

Det är kris på väldigt många positioner och man måste ändå säga att man är besviken på att mer spelare inte har införskaffats än två stycken. Bayern-ledningen hade lovat att vara aktiva i januari men det har varit en månad med väldigt mycket fram och tillbaka och lite spelare som skaffats, nu straffas man för det med mer skador.

Högerbacks-krisen är löst:
Vi ska vara väldigt glada och säga Servus till Sacha Boey, Bayerns andra värvning detta fönster. Bayern har haft kris på högerbackar och högerbacks-positionen var nummer ett prioritering för tyskarna detta fönster. Mazraoui, som är borta med landslaget och även dragit på sig en skada, lämnade Bayern inte mycket till val än att spela Laimer som högerback under tiden, det höll i tre matcher tills österrikaren nu är skadad tills mars åtminstone. 




Nordi Mukiele från PSG och Kieran Trippier var länge namn som diskuterades men ingen deal nåddes mellan klubbarna, även om båda spelarna ville ta sig en flytt till München. In kom Sacha Boey, en talangfull 23-årig högerback som håller till i turkiska Galatasaray. Bayern hade ögat öppet på fransmannen som är bra vän med Mathys Tel från U21-landslaget. 

Det var mycket om och men med förhandlingarna, liknande Harry Kane’s situation, men tillslut kom klubbarna överens om €28-29 miljoner + bonusar. Boey är på väg till München för sina checkar och skriva kontrakt med Bayern. Tyskarna hade PSG och Arsenal emot sig men Bayern hann först och får fransmannens signatur. Fransmannen själv beskriver transfern som en “opportunity of a lifetime”. Boey är en riktig talang som spelade grymma matcher i Champions League i höstas mot just Bayern men även Manchester United likaså. En defensiv stabil högerback som kommer att komma in i laget som handen i handsken. 

Boey kommer inte medverka mot Augsburg men kan definitivt finnas tillgänglig mot Gladbach nästa helg, och kommer förmodligen starta. Kul! Servus, Sacha!

Vad kommer man med för uppställning idag…?:
Ja ni, det undrar jag med. Tuchel har inte så mycket val med spelare denna gången. Vad vi med säkerhet vet är att Goretzka och Pavlovic kommer att starta i mittfältet bredvid varandra, ett mittfältspar jag personligen velat se väldigt länge nu, tror de kan komma bra överens med varandra. Vi vet också att Eric Dier kommer att starta. Engelsmannen gjorde sin debut i onsdags mot Union Berlin och fick 45 minuter. Man såg att han var lite nervös, med all rätt, men stod för en riktigt bra insats. Dier tog alla med storm och presterade mycket bättre än förväntningarna, kul att se!



Sen har vi det där med högerbacken. Unge Adam Aznou från juniorlaget har tränat med A-laget och kommer att finnas i truppen men tror inte att den unge talangen kommer att starta idag. Det ser ut som att Guerreiro kommer att starta som högerback och antagligen befinna sig i mittfältet i uppspelsfasen med antingen Sané eller Müller ute på högerkanten.

Förväntad startelva Bayern (4-2-3-1):
                        Neuer
Guerreiro - Dier - de Ligt - Davies
              Pavlovic - Goretzka
            Sané - Müller - Musiala
                        Kane

Augsburg:
Grannlaget Augsburg gör en okej säsong när man nu ligger på en tionde plats i tabellen. Förra helgen vann de mot Bayerns mardrömsmotstånd Gladbach med 2-1 på Borussia Park och veckan innan det tog man nästan poäng från ligaledarna Leverkusen. Augsburg hade en boll i nät men målet blev tillslut bortdömt. Det såg så bra ut och ett 0-0 resultat hade suttit fint för Bayerns del men då kom argentinaren Palacios och förstörde det roliga när han i 90+4 gjorde 1-0 som blev slutresultatet. En stark insats från Augsburg den kvällen som de förtjänade mer från. 

Sist man möttes blev det 3-1 till Bayern på Allianz Arena och Harry Kane fick näta två gånger. Bayern kommer med en extremt mycket svagare trupp denna gången men Kane finns fortfarande i spetsen. Augsburg kommer inte göra det lätt för Bayern och med tanke på hur Bayern spelat på sistone, 0-1 mot Bremen och 1-0 mot Union Berlin. Två bottenlag har Bayern haft problem mot, detta blir inte en walk in the park för bortalaget. Augsburg kämpar för en Europa-plats och man vill alltid vinna ett derby, eller hur?

Förväntad startelva Augsburg (4-3-1-2):
                       Dahmen
Mbabu - Gouweleeuw - Udokhai - Iago
        Engels, Rexhbecaj, Jensen
                       Vargas
                Demirovic - Tietz

Matchstart 15:30. WWK Arena, Augsburg. Se matchen på Viaplay.

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2024-01-27 06:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München