Lagbanner
Allianz Arena, 2021-11-27 18:30

Bayern München - Arminia Bielefeld

INFÖR: Bayern München - Arminia Bielefeld

INFÖR: Bayern München - Arminia Bielefeld

Efter en 2-1 seger över Dynamo Kiev i veckan så är Bayern nu tillbaka i München för att idag ta emot Arminia Bielefeld. Några spelare har kommit tillbaka till truppen under veckan men läget är fortfarande inte helt hundra hos de regerande mästarna.


Bayern München

Bra insats i Kiev
Bayern München vann i tisdags med 2-1 över Dynamo Kiev och säkrade därmed en gruppseger i Champions League. Första halvleken såg väldigt bra ut för Bayerns del och när domaren blåste av första halvleken så var resultatet 2-0. Lewandowski gjorde ett konstmål när han tryckte in ett inlägg med en bicicleta samtidigt som defensiven såg stabil ut. Dynamo Kiev gjorde en bra andra halvlek och lyckades också reducera till 2-1 men med hjälp av en storspelande Leon Goretzka så stod sig 2-1 matchen ut. I slutet fick 19-åringen Malik Tillman göra debut i Champions League men hann dock bara vara på plan i 9 minuter. 

Läget i truppen
Under veckan har Joshua Kimmich testats positivt för corona och kommer därför missa matcherna mot Dortmund och Barcelona som är de två nästkommande matcherna efter den idag mot Arminia Bielefeld. Choupo-Moting kommer även han stanna i karantän samtidigt som Sabitzer, Nianzou och Sarr inte är med i truppen pga skador. Det finns dock flera positiva nyheter också. Gnabry, Süle, Musiala, Stanisic och Cuisance kommer vara tillbaka i truppen men ingen av de kommer vara redo för en startplats. Jag tror inte på några stora förändringar i startelvan från senast. Upamecano kommer ta Nianzous startplats om inte någon drastisk ändring görs, någon mer förändring lär vi inte få se.

Förväntad startelva: (3-4-2-1)
                     Neuer
 Pavard - Upamecano - Hernández
Coman - Goretzka - Tolisso - Davies
                 Müller - Sané
                 Lewandowski


Arminia Bielefeld:
Arminia Bielefeld har haft en tung start på säsongen och ligger just nu på en nedflyttningsplats med endast Greuther Fürth under sig. De har tagit 9 poäng på 12 matcher men endast en vinst och 6 oavgjorda. Dock kommer de från två matcher där de lyckats vinna en och spelat oavgjort en vilket kanske kan betyda att en bättre trend är på gång. Lagets bästa målskyttar är den japanska vänsteryttern Okugawa och den stora tyska anfallaren Klos som är 194 cm lång och väger 93 kg. Båda har gjort 3 mål vardera. Värt att tillägga är även att vår svenska landslagsspelare Joakim Nilsson har startat alla förutom en match i Arminia Bielefelds backlinje. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                     Ortega
Brunner - Pieper - Nilsson - Laursen
              Prietl - Vasiliadis
      Wimmer - Schopf - Okugawa
                       Klos


Senaste mötena mellan lagen:
Bayern München - Arminia Bielefeld: 3-3 (Bundesliga 2020-21)
Arminia Bielefeld - Bayern München: 1-4 (Bundesliga 2020-21)


Mina tankar om matchen:
Jag tror inte Bayern kommer få några stora problem ikväll. Detta är en match som Bayern ska ha bra kontroll på och det är viktigt just nu att inte slarva bort fler poäng i och med att Dortmund endast är 1 poäng bakom Bayern München i nuläget. Det kommer vara viktigt att göra en bra match ikväll så man kan ta med sig den till nästa helg då vi ställs mot just Dortmund vilket är en otroligt viktig match. Förhoppningsvis har spelare som Gnabry, Süle och Musiala kommit i form tills dess så de kan vara med i startelvan eller vara fullt beredda från bänken ifall det skulle behövas. Jag både tror och hoppas innerligt att vi tar 3 poäng ikväll. Det hade även varit kul att göra 3-4 mål och samtidigt kanske hålla nollan också eftersom det inte hänt sedan 4-0 vinsten mot Hoffenheim den 23:e oktober.

Vill även tillägga att det troligen inte kommer komma en matchrapport efter matchen eftersom både jag och Adam på redaktionen inte har möjlighet till det idag.

Avspark: 18:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viasat sport fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 13

Josef Andersson@JosefAndersson92021-11-27 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München