Lagbanner
Allianz Arena, 2024-02-03 15:30

Bayern München - Mönchengladbach

INFÖR: Bayern München - Borussia Mönchengladbach

INFÖR: Bayern München - Borussia Mönchengladbach

Bayern München ställs under eftermiddagen mot Borussia M’Gladbach som man under senare år haft stora problem mot. Detta gör man med två nya namn i truppen som tillkommit under den senaste veckan.

Bryan Zaragoza:
Den 22-årige spanjoren var sedan tidigare klar för Bayern München, men då var dealen att han skulle lämna sitt Granada efter säsongen och ansluta till Bayern under sommaren. Den planen ändrades dock efter att Kingsley Coman drog på sig en knäskada förra helgen vilket kommer hålla honom borta från spel i 2-3 månader. I tisdags kom då nyheterna att Bayern hade kontaktat Granada om att försöka få hit honom redan nu. Bayern erbjöd en kompensations-summa på €3-4m med bonusar inkluderat och kom därmed överens med Granada. Spanjoren landade i München under torsdagsmorgonen och blev under gårdagen presenterad av klubben på presskonferensen. Kontraktet sträcker sig till sommaren 2029.

Än så länge är det oklart om han kommer finnas i startelvan redan i dagens match eller om han får nöja sig med ett inhopp från bänken. Thomas Tuchel har två andra alternativ också som jag ser det. Antingen kan Mathys Tel ersätta Coman rakt av, eller så flyttas Jamal  Musiala ut till vänsterkanten och ger plats åt Thomas Müller som ‘’10:a’’. Det återstår att se vilket av dessa tre alternativ Tuchel väljer.



Sacha Boey.
Den franska högerbacken blev klar för Bayern redan förra fredagen och har därmed en hel träningsvecka i benen med sitt nya lag. Boey gjorde ett gott första intryck under sin första träning och har varit mycket med sina fransktalande lagkamrater under veckan då han knappt kan någon engelska alls. Hans ankomst till klubben har dock underlättats av att det just finns så pass många fransktalande spelare, men också för att även Thomas Tuchel pratar franska. Boey känner dessutom Mathys Tel som sägs ha pratat med honom på telefon innan allt blev klart och gett honom rådet att skriva på för Bayern. 

Jag tror det är större chans att vi får se Boey i dagens startelva än Zaragoza. Noussair Mazraoui har precis kommit tillbaka från Afrikanska mästerskapen, men statusen är något oklar då han nyligen kommit tillbaka från skada och endast spelat en match för sitt Marocko under mästerskapet. Därmed känns det mest rimligt att Boey kliver in på högerbackspositionen idag och det ska bli väldigt intressant att se!



Bayerns förflutna mot Gladbach:
Som vi alla vet vid det här laget har Borussia M’Gladbach varit ett riktigt mardrömsmotstånd för Bayern under de senaste åren. I höstas när man möttes på Borussia-Park slutade det med vinst för Bayern efter att man vänt ett 1-0-underläge och avgjort i slutminuterna till 1-2. Men innan dess behöver vi kolla tillbaka ända till den 8:e maj 2021 för att hitta senaste gången Bayern besegrade Gladbach. Sedan dess, fram till matchen i höstas, möttes man totalt 6 gånger varav 2 av matcherna slutade oavgjort och resterande med vinst för Gladbach. En av de matcherna var när Gladbach slog ut Bayern ur DFB-pokal och vann med hela 5-0. En match som vi Bayernfans än idag kan få mardrömmar av. Förhoppningsvis var matchen i höstas vändpunkten för denna pinsamma trend. Med en vinst idag går man in i nästa helgs match mot Bayer Leverkusen med ett läge att ta över förstaplatsen i tabellen. Därför är en seger mot Gladbach idag väldigt viktig.

Bayerns förväntade startelva: 4-2-3-1
                  Neuer
Boey - Dier - de Ligt - Davies
       Pavlovic - Goretzka
      Sané - Musiala - Tel
                  Kane


Borussia M’Gladbach:
Gladbach kommer från en 0-0-match mot Xabi Alonsos Leverkusen förra helgen vilket är ett väldigt starkt resultat. Med 25% bollinnehav och endast 3 skott jämfört med Leverkusens 17 så blev man det fjärde laget att ta poäng mot tabellettan hittills denna säsongen. Gladbach har dock problem med att hålla en jämn form. Det speglar sig i tabellen då man inför dagens match ligger på en 12:e plats. Lagets bästa målskytt är fransmannen Alassane Plea som hittills stått för 7 fullträffar i Bundesliga samt 4 assister. 

Utöver Bundesliga lever fortfarande hoppet om att ta hem cupen i år där man på onsdag nästa vecka spelar kvartsfinal mot FC Saarbrücken som slog ut Bayern tidigare i höstas samt Eintracht Frankfurt. Gladbach får ändå ses som en av favoriterna i år tillsammans med det laget som går vidare ur kvartsfinalen mellan Bayer Leverkusen och VfB Stuttgart

Gladbachs förväntade startelva: 3-5-2
                      Nicolas
          Scally - Elvedi - Wöber
Honorat - Reitz - Weigl - Koné - Netz
                  Pefok - Plea


Avspark: 15:30
Plats: Allianz Arena
Typ av match: Bundesliga, omgång 20

Josef Andersson@JosefAndersson92024-02-03 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München