Lagbanner
Allianz Arena, 2021-12-08 21:00

Bayern München - Barcelona

Inför: Bayern München-FC Barcelona

Bayern München och Champions League har hittills varit en lyckad kombo. På fem matcher har laget lika många segrar och nu går man för en sjätte när man möter ett stukat Barcelona.

Ikväll avslutas gruppspelet i Champions League med ett riktigt tungviktsmöte. På Allianz Arena är det nämligen slutspelsklara Bayern München som tar emot ett Barcelona som på allvar är i brygga.

Inför säsongen valde Barca att köpa in Sergio Agüero som till följd av krånglande vad och hjärta endast hunnit med fyra matcher och i nuläget är det oklart om argentinaren någonsin kommer tillbaka till fotbollen. Förutom Aguero är även Martin Braithwaite långtidsskadad och laget har under säsongen kämpat utan någon riktigt framstående anfallare. Dessa problem har visat sig i flera svaga resultat och till följd av det fick Ronald Koeman sparken. Ersättare blev den förre stjärnmittfältaren Xavi, men inte heller han har lyckats få hyfs på Barca som för närvarande ligger sjua i ligan. Även i Champions League har laget kraftigt underpresterat och förutom två 3-0 förluster har laget endast lyckats åstadkomma två mål framåt. Katalanerna har satt sig själva i en minst sagt krånglig sits och nu är man piskade att slå ett lag som man blev överkörda av på Camp Nou. 

För motståndarna Bayern München säsongen varit desto bättre. Laget kommer från en “Der Klassiker” seger mot Dortmund och har därmed en fyra poäng stor serieledning. Spelet har dock inte stämt helt och hållet och flera gånger har försvarsspelet svajat och segrarna har suttit långt inne. Backlinjen har dock blivit bättre och har kompenserats av ett smått osannolikt bra anfallsspel där målkungen Robert Lewandowski som öst in bollar i såväl ligaspel som i Champions League. En turnering där Bayern inkasserat fem raka segrar och med ofattbara 19-3 i målskillnad är laget redan klara för åttondelsfinal. Med det sagt återstår det att se om Julian Nagelsmann väljer att köra sin vanliga elva eller om han istället luftar sin bänk och ger flera av de unga chansen. 

Kvällens drabbning är den sista i detta gruppspel och för Bayern är matchen endast av akademisk betydelse då man redan säkrat gruppsegern. För Barcelona är läget desto mer prekärt och behöver vinna för att vara helt säkra på slutspel. Skulle Barca tappa poäng samtidigt som Benfica hemmaslår Dynamo Kiev, ja då väntar Europa League för katalanerna. Det är med andra ord en mycket som står på spel och även om Bayern inte har något att spela för lär de ändå göra allt för att 3-0 segern på Camp Nou ska återupprepas och att därmed eliminera en av turneringens storfavoriter.

Adam Fischer2021-12-08 06:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München