Lagbanner
Allianz Arena, 2023-01-24 20:30

Bayern München - 1. FC Köln

INFÖR: Bayern München - FC Köln

INFÖR: Bayern München - FC Köln

I helgen drog äntligen Bundesliga igång igen efter ett långt vinteruppehåll. Redan idag börjar nästa omgång av den tyska högstaligan. Bayern München får under kvällen besök av FC Köln som fick en riktig pangstart i sin första match efter uppehållet.

Bayern München:
I fredags spelade Bayern München sin första tävlingsmatch på över två månader då man var på besök hos RB Leipzig. Matchen slutade 1-1 efter att hemmalaget lyckades rycka upp sig inför andra halvlek och kvitterade tidigt. Sett till Bayerns spel fanns det en del grejer som kunde förbättras. Bayern hade väldigt svårt att skapa farliga målchanser, särskilt i den andra halvleken då det var mycket slarv och stress när man befann sig på offensiv planhalva. Spelare som Jamal Musiala och Alphonso Davies, som tidigare under säsongen sett fenomenala ut, kom inte riktigt upp i den nivån man hade hoppats på som Bayernsupporter. Den förstnämnda blev väldigt hårt markerad av motståndarlaget, medans Davies misslyckades med ett flertal försök till inlägg. 

Trots att spelet inte var på topp och att resultatet kanske inte var vad man hoppades på så får man ändå ta hänsyn till att det var lagets första match på över två månader. Det ska dessutom inte glömmas bort att det var RB Leipzig som stod för motståndet. De gjorde en väldigt bra match defensivt sätt och var en stor anledning till att Bayern inte kom till så många farliga målchanser. 

Truppen:
Laget som kommer ta sig an kvällens motstånd kommer förmodligen inte skilja sig någonting från matchen i fredags. Startelvan kommer förmodligen se likadan ut. En förändring som skulle kunna ske är att Kingsley Coman går in och tar Serge Gnabrys plats på vänsterkanten. Detta är något som jag gärna hade velat se då jag tycker Coman är starkare i en mot en situationer och en bättre dribblare överlag. Dock ska det inte glömmas att Gnabry är Bayerns näst bästa målskytt efter Musiala hittills i Bundesliga, och det känns dessutom som att Julian Nagelsmann är ett stort fan av den tyska yttern. 

På skadelistan hittar vi fem spelare där några också kommer få vara en del av den listan ett bra tag till. Manuel Neuer och Lucas Hernández är borta resten av säsongen, men med Sadio Mané hoppas man att han ska vara redo för något av mötena med PSG i mitten av februari. Noussair Mazraoui ser ut att bli borta till någon gång i april. Dessutom är Bouna Sarr tillbaka i träning, men speltiden kommer vara väldigt begränsad för honom oavsett om han är skadefri eller inte. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                        Neuer
Pavard - Upamecano - de Ligt - Davies
              Kimmich - Goretzka
          Sané - Musiala - Gnabry
                Choupo-Moting

FC Köln:
Om man följer Bundesliga intensivt så gick det knappast att missa vad som hände i FC Kölns första match efter uppehållet i lördags. Werder Bremen kom nämligen på besök i Köln och fick åka hem med 0 poäng. Detta efter att man blivit fullkomligt pulveriserade av hemmalaget med hela 7-1. När domaren blåste av den första halvleken hade Werder Bremen ett 5-1 underläge att försöka vända, men efter att hemmalaget gjorde två ytterligare mål i den andra halvleken fanns det inte mycket att göra. Köln klättrade upp till en elfte plats i tabellen efter den vinsten. Kölns starkaste poängspelare är österrikaren Florian Kainz som hittills stått för 5 mål och 5 assist. Frågan är om man lyckas bygga vidare på en 7-1-vinst när det är tabellettan Bayern München som står för motståndet.

Förväntad startelva: (4-4-2)
                     Schwabe
 Schmitz - Hubers - Chabot - Hector
Huseinbasic - Skhiri - Ljubicic - Kainz
                 Tigges - Maina

Avspark: 20:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viaplay
Typ av match: Bundesliga omgång 17

Josef Andersson@JosefAndersson92023-01-24 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München