Lagbanner
Allianz Arena, 2024-04-27 15:30

Bayern München - Frankfurt

Inför Bayern München - Frankfurt: Ett bra test innan Real Madrid

Inför Bayern München - Frankfurt: Ett bra test innan Real Madrid

Efter förra helgens kross av Union Berlin tar Bayern idag emot Frankfurt på hemmaplan, som man förlorade med 5-1 mot i december

Bayern lirar fin fotboll:
Tyskarnas form är som en jojo, bara upp och ner hela tiden, men nu är man tillbaka med någorlunda fin fotboll igen. Thomas Tuchel stod för en tactical masterclass mot Arsenal för snart två veckor sedan och förra helgen blev det en väldigt övertygande 5-1 vinst. Det är kul att se Bayern tillbaka i någorlunda form efter den bedrövliga formen de hade i början på februari med tre förluster på raken bland annat. 



Frågan är om man kan hålla i den här formen säsongen ut. Tuchel kommer att lämna efter säsongens slut och med två stora möten mot Real Madrid och en andraplats att säkra så behöver tysken få ihop sina mannar och hålla i formen man är i. Det kan svänga från ingenstans och se ut som man är ett tredjedivisionlag igen, som det har gjort under hela säsongen.

Sist man mötte Frankfurt åkte man på baksmälla med hela 5-1 på bortaplan, det var första förlusten i ligan och redan då insåg man att ligatiteln låg i fara. Vem vet, det kanske blir omvända roller idag?

Vem blir nästa tränaren?:
Alla dessa rykten alltså. Jag tror vi är uppe i snart 10 kandidater som snurrat runt. Nagelsmann, Zidane, De Zerbi, Emery, Flick bland annat men ett namn är extra hett just nu, Ralf Rangnick. Tysken är just nu huvudtränare för Österrikes landslag men ryktas hårt till Bayern. Max Eberl och Christoph Freund har bra kontakt med Rangnick och är övertygad om att han är den rätta tränaren för att bygga upp Bayern till där man en gång var.

Efter att Julian Nagelsmann bestämde sig för att stanna kvar i Tyskland som huvudtränare så har Bayern haft det tufft och man lutar nu mot Rangnick. Enligt uppgifter så ska allt vara redo, ett kontrakt, ett ja från Bayern och allt som krävs är ett ja från Rangnick själv. Han vet vad som krävs från honom då han måste bygga upp klubben igen och få tillbaka ett bra status för Bayern. Många protesterar mot Rangnick och över 10.000 personer på X (föredetta twitter) har signerat under att man inte vill ha Rangnick som tränare och att Tuchel ska stanna ett år till. Under gårdagens presskonferens nämnde Tuchel denna framställning, vilket gav en ett gott skratt då han vet om att den existerar!



Rangnick må inte spela den finaste fotbollen på planeten men har haft mycket bra insyn på tysk fotboll under 20-årstid. Han var tidig i att se Thomas Müller och Manuel Neuers talanger bland annat och skulle säkert göra ett bra jobb som sportchef. Men hur tysken är som tränare mer taktiskt sätt, det är där man ifrågasätter Rangnick. Bayern sägs ha ett beslut redo under nästa vecka om det blir Rangnick, allt man väntar på är hans godkännande, annars ryktas Hansi Flick tillbaka till Bayern ifall det blir ett nej från Rangnick. Efter att Xavi förlängde med Barcelona så står nog Hansi Flick som ett frågetecken efter att ha varit sugen att ta Barcelona-jobbet. Tysken sägs vara redo för en Bayern comeback, vilket man själv inte hade sagt nej till. Han känner klubben, han kan allt, känner nästan alla och spelarna uppskattar Hansi. 

Det återstår att se nästa vecka vem som tar över tronen efter Thomas Tuchel och vi väntar med spänning på väldigt olika resultat.

Real Madrid nästa vecka:
Bayern fick först en tuff uppgift i kvartsfinalen av Champions League när man ställdes mot formstarka Arsenal, som man tog sig vidare mot. Nu i semifinalen så får man en ännu tuffare uppgift, ingen mindre än självaste Real Madrid.

Spanjorerna är absolut världens största klubb och har någon form av magi i Champions League, de är väldigt lätt sagt vinnartippade inför det här mötet. Men man vet aldrig med Bayern och med Tuchel, många räknade bort Bayern direkt mot Arsenal men man har erfarenheten, en Kane som kan göra mål och en tränare som är ruskigt bra i slutspels-sammanhang. Allt kan hända. Vi får se hur Bayern presterar idag och i vilket skick man är i inför säsongens hittills viktigaste match.

Truppen:
Leroy Sané och Serge Gnabry lär båda missa dagens match, även Upamecano som fick en mindre skada mot sin vrist. Alla tre lär finnas i truppen på tisdag, vilket är det viktigaste. Boey, Sarr och Coman är fortsatt ute med respektive skador men alla tre gör fina framsteg inför en potentiell comeback.

Resten som det ser ut verkar friska och krya. Hur Tuchel ställer upp idag får vi se. Han kommer nog att se detta som en träningsmatch inför Real Madrid och hur han ställer upp har nog en betydelse av att man inte vill ta risker samt vem som borde få starta mot Madrid på tisdag. Jag tror att det blir en blandning av båda.

Förväntad startelva Bayern (4-2-3-1):
                    Neuer
Kimmich - Dier - Kim - Davies
          Pavlovic - Goretzka
         Tel - Müller - Musiala
                    Kane

Frankfurt:
Gästande Frankfurt kommer till Allianz Arena med en 3-1 vinst mot Augsburg bakom sig och innan dess en 3-0 förlust mot trean Stuttgart. Gästerna ligger på en sjätteplats i ligan, hela 12 poäng bakom Dortmund som just nu befinner sig på en femteplats. Frankfurt lär sluta på en sjätteplats om inte Freiburg kommer ikapp, vilket antingen kommer att ge dem Conference League spel eller Europa League-spel beroende på ‘UEFAs coefficient rankings’ om nu Bundesliga skulle få en extra Champions League plats på fem istället för fyra.



Igår blev det också klart att unge anfallaren och tidigare PSG-spelaren Hugo Ekitike stannar permanent i Frankfurt efter att tyskarna betalat klausulen på ungefär 190 miljoner kronor för fransmannen. Ekitike har 1 mål och 1 assist på 390 matchminuter för tyskarna denna säsong.

Förväntad startelva Frankfurt (3-4-2-1):
                 Trapp
       Tuta - Koch - Pacho
Ebimbe - Götze - Skhiri - Max
        Marmoush - Knauff
                 Ekitike

Matchstart 15:30. Allianz Arena, München. Se matchen på Viaplay.

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2024-04-27 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München