Lagbanner
Allianz Arena, 2022-02-20 15:30

Bayern München - Greuther Fürth

INFÖR: Bayern München - Greuther Fürth
Leroy Sané, Paul Wanner, Joshua Kimmich och Dayot Upamecano

INFÖR: Bayern München - Greuther Fürth

Ett formsvagt Bayern München tar emot tabelljumbon idag på Allianz Arena. Efter 2 matcher utan vinst så är det dags för Bayern att hitta formen igen. Både Nagelsmann och spelarna har mycket att bevisa.


Bayern München:
De senaste dagarna har varit en mardröm för Bayern München och särskilt för Nagelsmann. Förra helgen åkte man på sin 4:e förlust för säsongen då man förlorade mot VfL Bochum med 4-2 på bortaplan. Under onsdagen klev man in i Champions League-slutspelet och många hade förhoppningar om en stark reaktion från Bayerns sida pga chockförlusten under lördagen. Så blev dock inte fallet utan Bayern såg länge ut att förlora den första åttondelsfinalen mot RB Salzburg. Med hjälp av Kingsley Coman kunde Bayern kvittera i den 90:e minuten och få med sig ett 1-1 resultat till det andra mötet. Uppenbarligen är det något som inte stämmer i Nagelsmanns trupp och det är något som måste lösas omedelbart om man ska kunna avancera i Champions League och samtidigt vara först i Bundesliga. 
 
Nagelsmann ser ut att rotera:
Det har spekulerats om att Kingsley Coman och Serge Gnabry inte kommer vara redo för spel idag, men under lördagen tränade båda två fullt ut med laget utan problem. Jamal Musiala som drabbades av covid för ett tag sedan var även han under lördagen tillbaka med laget. Han var dock bara med i lagträningen i 30 minuter innan han gick över och tränade individuellt, detta för att han kände sig utmattad. Musiala kommer troligtvis vara med i matchtruppen men han är inte redo för mycket speltid. Manuel Neuer, Alphonso Davies och Leon Goretzka är fortsatt borta från truppen men enligt rapporter går rehabiliteringen bra för alla tre. 
Nagelsmann förväntas göra några rotationer i startelvan idag. Marcel Sabitzer ser ut att ta Corentin Tolissos plats på innermittfältet och Dayot Upamecano ser även han ut att ta plats i startelvan. Min gissning är att Nagelsmann kommer gå över till en 4-2-3-1 uppställning och sätta Gnabry på bänken eftersom han inte alls hittat sin form under de senaste matcherna. En backlinje från vänster tror jag skulle kunna vara Hernández, Upamecano, Süle och Pavard. Om jag hade fått bestämma så hade jag velat testa en backlinje från vänster med Richards, Hernández, Upamecano och Pavard. Omar Richards är en spelare som jag tycker gjort det bra när han fått hoppa in, därför skulle jag vilja se att Nagelsmann ger honom chansen en gång i Davies frånvaro.
 
Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                        Ulreich
Pavard - Süle - Upamecano - Hernández
                Kimmich - Sabitzer
             Coman - Müller - Sané
                    Lewandowski


Greuther Fürth:
Greuther Fürth var en av nykomlingarna inför årets upplaga av Bundesliga, och de har inte fått den mest trevliga återkomsten i ligan man kan tänka sig. På 22 spelade matcher har man endast vunnit 3, spelat oavgjort 4 och förlorat 15 matcher. I Greuther Fürths trupp hittar vi bland annat den svenske anfallaren Branimir Hrgota. 29-åringen har gjort en bra säsong för tabelljumbon då han är lagets främsta målskytt med sina 7 fullträffar. Förra säsongen när Greuther Fürth gick upp i Bundesliga så var Hrgota den bästa målskytten även då med sina 16 mål. Det blir en spelare som Bayern får se upp med.
 
Förväntad startelva: (4-3-3)
                          Linde
Meyerhofer - Griesbeck - Viergever - Itter
       Seguin - Christiansen - Tillmann
         Hrgota - Leweling - Dudziak

 
Mina tankar om matchen:
Idag får vi se om Nagelsmann har fått i ordning laget efter dem dåliga resultaten. Det vore oerhört skönt med en seger idag för spelarnas skull. Jag tror det hade varit viktigt för spelarna psykiskt att känna att man kan spela ut ett motstånd efter en sådan tung period som laget befinner sig i nu. Om det är något lag som man verkligen ska kunna göra det mot så är det tabelljumbon i Bundesliga. Det återstår helt enkelt att se vad Nagelsmann har tagit till för åtgärder och hur han kommer formera laget. Om spelarna bara går ut och spelar på den höga nivån som vi vet att de kan göra så finns det inget annat än vinst idag, men för stunden känns tyvärr inget säkert längre.
 
Avspark: 15:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viaplay fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 23

Josef Andersson@JosefAndersson92022-02-20 07:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München