Lagbanner
Allianz Arena, 2021-08-28 18:30

Bayern München - Hertha BSC

Inför: Bayern München-Hertha Berlin
Får Serge Gnabry och Bayern anledning att jubla ikväll?

Inför: Bayern München-Hertha Berlin

Efter en något ojämn start på säsongen har Bayern mycket att bevisa när man i seriens tredje omgång ställs mot tabelljumbon Hertha Berlin.

Segern mot Köln satt långt inne för Bayern München. Men en ren utklassning mot Bremer SV i veckans cupmatch kanske har gett de regerande mästarna luft under vingarna nu när det ikväll ska spelas storstadsmöte mot Hertha Berlin.

Hertha BSC, också känt som “Die alte dame”, vann ligan senast 1931 och har sedan dess endast lyckats fram ett två cupsegrar samt en andraplats säsongen 1974-1975. En bra beskrivning av Hertha är att de är ett så kallat mittengäng som ofta huserar på plats 6-15. Vilket man också gjorde förra säsongen då det blev en fjortondeplats för huvudstadslaget.

Inför denna säsong tappade Hertha sin bästa målskytt i brassen Matheus Cunha som efter sju mål förra säsongen dragit söderut mot Spanien och Atletico Madrid. Istället har man satsat på rutin då man har köpt in veteranerna Kevin Prince Boateng och Stevan Jovetic. Under försäsongen gick man obesegrad och som största skalp sticker segern mot Liverpool ut mest. Men ligan har hittills varit tung för "Die alte dame" som efter två omgångar är kvar på noll poäng. Som om det inte vore nog är målvaktsveteranen Rune Jarstein sjukskriven till följd av de sviter han fick till följd av covid 19 i våras. 

Att Bayern fick med sig en seger mot Köln var viktigt för självförtroendet, särskilt eftersom laget, som alltid, förväntas vinna ligan. Cupvinsten med 12-0 mot Bremer SV i veckan är såklart en skalp och spelare som maxim choupo-moting_79615.aspx" class="inText" title="eric maxim choupo-moting">Eric Maxim Choupo-Moting och Jamal Musiala fick möjligheten att glänsa och visade att de är med och slåss om en plats i startelvan. Men med tanke på motståndet så gav matchen inte något direkt svar, utan det finns fortfarande frågetecken, särskilt i backlinjen där Lucas Hernandez och Benjamin Pavard fortfarande saknas och där Bayerns baklängesmål har orsakats av försvarsmissar. 

Av de sex senaste mötena har fyra av gångerna slutat med seger för Bayern och mycket talar för att så blir fallet även denna gång. Herthas start på säsongen tyder på att det är mycket som saknas och även om inte heller Bayerns start varit övertygande så känns det ganska solklart att “Die Roten” är det pappret starkare laget och allt annat än seger är ett misslyckande för Bayern München



 

Adam Fischer2021-08-28 06:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München