Lagbanner
Allianz Arena, 2021-10-23 15:30

Bayern München - Hoffenheim

INFÖR: Bayern München - Hoffenheim

INFÖR: Bayern München - Hoffenheim

Bayern München välkomnar Hoffenheim till Allianz Arena i eftermiddag i den 9:e omgången av Bundesliga. De senaste två matcherna slutade med kross för Bayerns del. Kommer de fortsätta på det spåret?


Bayern München

Den fina formen fortsätter:
De råder inget tvivel om att Nagelsmann med sitt Bayern München är inne i en galen form. Bortsett från besvikelsen mot Frankfurt innan landslagsuppehållet så har Bayern gått som tåget under denna säsongen. Nagelsmann har hittat ett spelsätt som gör att laget gör extremt mycket mål. Bayern har ett målsnitt på 4,9 mål per match, vilket är en sjuk siffra. På 10 matcher har de gjort 49 mål och endast släppt in 5. Alltså är det inte bara anfallet som fungerar bra.

Nyckelspelare fortfarande skadade
Bayern fick klara sig utan två av sina nyckelspelare mot Benfica, likaså kommer det bli idag. Både Goretzka och Davies är fortfarande skadade och kommer inte vara med i truppen. Trots att det slutade med vinst med 4-0 mot Benfica så kändes det ändå som att Goretzka och Davies saknades. Pavard fick komma in och spela en mer offensiv position vilket inte passade honom så bra, medans Sabitzer som ersatte Goretzka inte riktigt kom in i matchen heller.

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                         Neuer
Pavard - Süle - Upamecano - Hernández
                Sabitzer - Kimmich
             Gnabry - Müller - Coman
                    Lewandowski


Jag tror inte på några stora förändringar från förra matchen. Detta är samma elva som tyska tidningen BILD förutspådde och jag tror också på denna. Enda skillnaden från matchen mot Benfica är att Sané kommer få vila och ge plats för Gnabry som fick vila mot Benfica. Jag hade helst velat se att Musiala får starta eftersom det var ett tag sedan han fick inleda en match på planen. Men det mest logiska är nog ändå att Coman kommer få fortsätta jobba på att hitta formen igen efter hjärtoperationen, samtidigt som Gnabry inte bänkas två matcher i rad. 

Hoffenheim:
Hoffenheim har haft många blandade resultat under säsongsinledningen och ligger på en 10:e plats i tabellen. De kommer från en vinst över Köln med 5-0 men matchen innan förlorade de med 3-1 över Stuttgart. Lagets främsta målskyttar är deras offensiva innermittfältare Baumgartner och yttermittfältaren Bruun Larsen. Båda ligger på 3 mål än så länge och kroaten Andrej Kramaric leder assistligan i hela Bundesliga med sina 6 assister. 

Förväntad startelva: (3-4-1-2)
                        Baumann
              Richards - Vogt - Posch
Akpoguma - Samassekou - Geiger - Raum
                      Baumgartner
                  Kramaric - Bebou


Senaste 5 mötena mellan lagen:
Bayern München - Hoffenheim: 4-1 (Bundesliga 2021)
Hoffenheim - Bayern München: 4-1 (Bundesliga 2020)
Hoffenheim - Bayern München: 0-6 (Bundesliga 2020)
Bayern München - Hoffenheim: 4-3 (DFB-Pokal 2020)
Bayern München - Hoffenheim: 1-2 (Bundesliga 2019)


Mina tankar om matchen:
Med tanke på vilken form Bayern München befinner sig i just nu så tror jag inte det kommer bli några stora problem att plocka 3 nya poäng i denna matchen heller. Nagelsmann kommer inte befinna sig på tränarbänken idag heller eftersom han fortfarande är sjuk i corona. Det var dock inga problem med det förra matchen. Nagelsmann hade haft kontakt med de assisterande tränarna under hela matchen mot Benfica. Det var även hans beslut att byta in Gnabry och ta ut Pavard vilket var ett väldigt offensivt byte, men som visade sig vara ett genidrag då det blev mycket mer fart på högerkanten vilket var en av de grundläggande faktorerna till att 4 mål gjordes i slutet av matchen. Som vi dock kan se under de fem senaste mötena så har Bayern haft lite problem med Hoffenheim på det senaste. 2 förluster på 5 matcher, samtidigt som Bayern vunnit övertygande två gånger. Det är inga super fascinerande resultat, men jag tror inte det kommer stoppa Bayern från att plocka 3 nya poäng idag. 

Avspark: 15:30
Plats: Allianz Arena (Bayerns hemmaarena)
TV-kanal: Viaplay sport fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 9 

Josef Andersson@JosefAndersson92021-10-23 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München