Lagbanner
Allianz Arena, 2021-11-02 21:00

Bayern München - Benfica

Inför: Bayern München-SL Benfica
Spelarna jublar efter segern borta mot Benfica. Får man anledning att jubla även ikväll?

Inför: Bayern München-SL Benfica

Den senaste veckan har varit ett turbulent kapitel i Bayerns annars så framgångsrika höst. Det återstår att se om man kan lyckas vända det nu när man i kväll kan säkra åttondelsfinal i Champions League.

Bayern Münchens höst har till största delen varit en enda stor framgångssaga fram tills förra veckan då man i tyska cupen stötte på patrull och helgens ligamatch var inte heller den särskilt övertygande. Men i Champions League har man hittills varit prickfria och ikväll kan Bayern ta ett stort steg mot åttondelsfinal när man för andra gången ställs mot den mesta mästaren i Portugal: SL Benfica.

Liga Nos i Portugal handlar i huvudsak om tre lag: Benfica, Sporting och Porto som tillsammans har samlat på sig 84 ligatitlar. Med 37 vinster är Benfica landets segerrikaste klubb och efter tio spelade ligamatcher ligger laget trea och är i högsta grad med och slåss om den ligatitel man senast vann 2019.
För att hitta Benficas största skalp ute i Europa måste man dock gå tillbaka ända till början av 60-talet då Benfica två år i rad vann Europacupen, det dåvarande namnet på Champions League. I årets upplaga har As Águias både blandat och gett, 0-0 mot Dynamo Kiev följde man upp med att på hemmaplan krossa Barcelona med hela  3-0, mycket tack vare tvåmålsskytten Darwin Nunez. Den 21-årige anfallaren Nunez har börjat säsongen bra och med sina fyra mål i ligan leder uruguayanen Benficas interna skytteliga. Efter tre gruppspelsmatcher ligger Benfica tvåa i grupp E och för att behålla den positionen krävs med all sannolikhet seger mot ett lag som portugiserna i första mötet lyckades hålla på halster.

Bayern har hittills haft en otroligt framgångsrik och leder i sedvanlig ordning Bundesliga. Men om Bundesliga säsongen hittills varit lyckad har insatserna i Champions League varit näst intill makalösa. Tre segrar i rad och 12-0 i målskillnad är ett facit som inget annat lag kan matcha och med en Robert Lewandowski som gjort fem mål på tre matcher är det kanske inte så konstigt att “Die Roten” allt mer pekas ut som storfavorit till pokalen. Men den senaste tidens händelser lär dock ha satt en hel del spår. Förra veckans 0-5 debacle mot i cupen var ingen rolig upplevelse och även i lördagens möte mot Union Berlin hade Bayern betydande försvarsspel. Att man ändå, trots en svagare insats, lyckas vinna klart visar dock hur bra laget är och att det inte är en slump att man under säsongen vunnit match efter match. 

I mötet på Estadio da Luz var Bayern det dominerande laget och Benfica hade stolparna, en storspelande målvakt och två (korrekt) bortdömda mål att tacka för att det stod 0-0 i 70 minuter. Men när Leroy Sané på frispark lyckades lyfta in 1-0 var det slut på det roliga och siffrorna rann till slut iväg till en 4-0 vinst för Bayern. I kvällens möte är Bayern det papperet bättre laget, men å andra sidan har Benfica visat att de kan rå på storlagen och med tanke på hur Bayerns insatser förra veckan är det möjligt att “Die Roten” går in i matchen med något stukat självförtroende. Kan Benfica utnyttja det är det inte omöjligt att Bayerns ofattbara segertåg når sin ändstation här. 
 

Adam Fischer2021-11-02 06:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München