Lagbanner
Allianz Arena, 2024-01-24 20:30

Bayern München - Union Berlin

INFÖR: Bayern München - Union Berlin
Lyckas Bayern München studsa tillbaka efter helgens plattmatch?

INFÖR: Bayern München - Union Berlin

Ikväll spelar Bayern München matchen mot Union Berlin som blev framflyttad tidigare i höstas på grund av en snöstorm. Bayern har mycket att bevisa efter den mardrömseftermiddagen i söndags när man förlorade mot Werder Bremen och gjorde hoppet ännu längre upp till tabellettan Bayer Leverkusen.

Plattmatchen mot Werder Bremen:
Ligatiteln kom något längre ifrån Bayern München denna helgen när man förlorade mot Werder Bremen med 0-1 på Allianz Arena. Jag personligen hade inte möjlighet att se matchen vilket jag är glad över nu i efterhand. Men vi alla kan nog konstatera att det inte var så mycket som stämde i den matchen för Bayern. Det var första gången sedan 2008 som Werder Bremen besegrade Bayern. Utöver det faktumet var det även första gången på ungefär 4 år som Bayern misslyckades att göra mål på Allianz Arena. En mindre lyckad söndag kan man säga!

Thomas Tuchel börjar ifrågasättas:
Missnöje börjar väckas mot Tuchel både inom spelartruppen och ledningen. Det är ett flertal spelare som inte alls står bakom Tuchel, varav en av dem är Leon Goretzka som sägs ha ‘’lidit’’ under tiden Tuchel varit i Bayern. Han har även många lagkamrater med sig som inte förstår varför Tuchel är så emot Goretzka som han faktiskt verkar vara. Under gårdagens presskonferens fick Tuchel frågan om varför Goretzka bänkades mot Werder Bremen, varpå den tyska tränaren svarade att Goretzka var förkyld. Joshua Kimmich och Raphael Guerreiro startade ihop på mittfältet då, vilket fungerade katastrofalt. Återstår att se om Goretzka är tillbaka i elvan ikväll. 

Enligt den tyska tidningen BILD ska även Uli Hoeness tvivla på Tuchel. Just nu är dock den tyska tränaren säker på sin plats eftersom Hoeness vill ha lugn och ro i klubben. Det som hände förra året med Julian Nagelsmann ska inte upprepas denna säsongen. Jag tror att det ska mycket till under vårsäsongen ifall Tuchel ska få vara kvar i Bayern efter denna säsongen. Om Leverkusen vinner ligan och Bayern ryker tidigt i Champions League är förmodligen Tuchels framtid rätt så körd i Bayern. 



Jakten på en ny högerback fortsätter:
Under hela januarifönstret har man bara gått och väntat på att Bayern ska presentera en ny högerback. Nordi Mukiele från PSG har det länge ryktats om men det har fortfarande inte kommit ett genombrott med den värvningen. Bayern vill komma överens om ett lån med möjlighet till köp vilket PSG inte är så sugna på då de helst vill sälja honom direkt. En annan kandidat som det snackats om de senaste dagarna är Kieran Trippier. Där har Bayern redan skickat tre bud till Newcastle varpå alla blev avvisade. Jag tycker att denna situationen börjar bli smått larvig när vi återigen är ute efter en gammal engelsman och dessutom att vi inte kan hitta ett sätt att få hit Mukiele på. Jag ser mycket hellre att man värvar en 26-årig fransman som kan spela både högerback och mittback än att man köper en spelare som endast kan spela högerback och som förmodligen passerat sitt bäst-före-datum. 

Truppen: 
Alla spelare som var tillgängliga mot Werder Bremen kommer att vara tillgängliga ikväll också. Jag förväntar mig dock lite förändringar i startelvan med tanke på den usla insatsen i söndags. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                        Neuer
Laimer - Upamecano - De Ligt - Davies
              Kimmich - Goretzka
           Müller - Musiala - Sané
                         Kane


Union Berlin: 
Union Berlin var förra årets sensation i Bundesliga när man slutade på en fjärdeplats i tabellen. Berlinlaget ledde länge Bundesliga under hösten men blev sedan omsprungna av Bayern, Dortmund och Leipzig under vårsäsongen. En fjärdeplats leder till Champions League-spel och det var det inte många som trodde om Union Berlin inför förra säsongen. Men från att vara topplag förra året har man i år inte alls lyckats behålla den formen, och nu är man istället i den nedre delen av tabellen och fightas i bottenstriden. 

Tränaren, Urs Fischer, som var med och lyfte upp Union Berlin till Bundesliga under hans debutsäsong 2018, fick sparken tidigare i höstas efter en otroligt dålig start på säsongen. Union Berlin hade en 14-matchers-streak under hösten utan vinst och då var det dags att göra en förändring och gå skilda vägar. Ersättaren blev 52-åringen Nenad Bjelica, från Kroatien, som tidigare hade tränat lag som Trabzonspor, Dinamo Zagreb och Spezia. Sedan han tog över har man vunnit två matcher, spelat lika en och förlorat en i ligaspelet. Med det sagt ligger Union Berlin på en 15:e plats i tabellen inför kvällens match, alltså precis ovanför strecket för nedflyttningskvalet. I Champions League hamnade man sist i gruppen som bestod av Real Madrid, Napoli och SC Braga. Absolut ingen lätt grupp men visst hade man högre förhoppningar efter vad man såg förra säsongen. 

För några dagar sedan tappade man förra årets stjärnspelare Sheraldo Becker till Real Sociedad. Han stod för 11 mål förra säsongen och var som hetast under höstsäsongen. Denna säsongen kom han dock inte alls igång för sitt Union Berlin då det endast blev 1 assist på de 11 matcherna han hann med innan han bestämde sig för att flytta till Spanien. I år saknar man alltså en riktig målspruta längst fram. Tysken Kevin Volland värvades in i somras i hopp om att ha hittat en fin lekkamrat till Sheraldo Becker. Men inte ens han har lyckats leverera då det endast blivit 2 mål på hans 11 matcher. 

Förväntad startelva: (3-5-2)
                            Rönnow
                  Doekhi - Vogt - Leite
Juranovic - Haberer - Kral - Tousart - Gosens
                      Bedia - Volland


Avspark: 20:30
Plats: Allianz Arena
Typ av match: Bundesliga, omgång 13 (framflyttad match från i höstas)
 

Josef Andersson@JosefAndersson92024-01-24 06:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München