Lagbanner
Allianz Arena, 2022-09-10 15:30

Bayern München - Stuttgart

INFÖR: Bayern München - VfB Stuttgart

INFÖR: Bayern München - VfB Stuttgart

Efter tisdagens lyckade CL-premiär mot Inter är det dags för Bayern München att återgå till ligaspelet hemma i Tyskland. Denna gången är det VfB Stuttgart som kommer på besök på Allianz Arena.


Bayern München:
I veckan drog Champions League-gruppspelet igång och Bayern München var i Milano under onsdagen för att spela sin inledningsmatch mot Inter. Matchen slutade med vinst för Bayerns del med 0-2. Prestationen var inget utomordentligt men man åkte dit och gjorde vad som krävdes och fick med sig 3 viktiga poäng. Eftersom även FC Barcelona finns i gruppen så är det mycket viktigt att ta alla poäng som är möjliga då Inter, Barcelona och Bayern i samma grupp får ses som dödens grupp i år. Barcelona vann dessutom sin öppningsmatch mot stackars Viktoria Plzen med 5-1 som har ett minst sagt tufft gruppspel framför sig. 

En kille som hade en lyckad kväll var Leroy Sané som stod för Bayerns 0-1 mål och dessutom var anledningen till Inters självmål som gav bortalaget en 0-2 ledning. Båda målen var väldigt fina. Joshua Kimmich spelade fram Sané till det första målet med en perfekt långboll som gjorde att Sané blev fri mot målvakten som han rundade för att sedan lägga in bollen i öppet mål. Det andra målet var ett fint väggspel mellan Kingsley Coman och Sané där den sista passningen av Sané styrdes in i eget mål av en Interspelare. Sané blev dessutom utnämnd till matchens lirare av UEFA. 

Truppen:
Som många säkert sett under den senaste veckan är Leon Goretzka tillbaka från sin skada och är redo för en plats i startelvan. Den tyske mittfältaren har hoppat in i de två senaste matcherna och förväntas göra sin första start för säsongen i eftermiddag. 
Tyvärr kommer det också en dålig nyhet. Coman har nämligen skadat sig på en träning och under gårdagen fick vi reda på att fransmannen drabbats av en muskelbristning i låret och kommer vara borta i 2-3 veckor. Han kommer inte vara tillgänglig förens efter landslagsuppehållet som är om drygt en vecka.  

Utöver Coman är det endast Bouna Sarr som inte är tillgänglig för spel. Resten av laget ska vara friska och skadefria men det förväntas dock en stor rotation med tanke på det tajta spelschemat och det viktiga mötet mot Barcelona på tisdag. Som vi alla känner till vid detta laget så är det i princip omöjligt att räkna ut på förhand vilka Nagelsmann väljer att starta med. Spelare som Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch och Josip Stanisic tycker jag förtjänar en startplats då de inte spelat så mycket i inledningen av denna säsongen. 

Förväntad startelva: (4-2-2-2)
                               Neuer
Mazraoui - Upamecano - Hernández - Stanisic
                    Kimmich - Goretzka
                       Müller - Musiala
                         Gnabry - Tel


VfB Stuttgart:
Stuttgart har kämpat sig sakta men säkert framåt i inledningen på den här säsongen. På fem spelade matcher har man fortfarande inte vunnit, utan man har istället spelat fyra oavgjorda matcher och förlorat mot SC Freiburg. Förra helgen spelade man 1-1 mot nyuppflyttade Schalke 04. Lagets 200 cm långa forward Sasa Kalajdzic hann endast medverka i de tre första matcherna innan han blev värvad av Wolverhampton. En spelare som just Bayern visade stort intresse för när man funderade på hur man skulle fylla den lucka Robert Lewandowski lämnade efter sig. Förra säsongen slutade Stuttgart på en 15:e plats, alltså precis över strecket för kval om att hålla sig kvar. 

Förväntad startelva: (3-5-2)
                            Müller
             Mavropanos - Anton - Ito
Stenzel - Ahamada - Führich - Endo - Sosa
                Guirassay - Mvumpa


Tankar om matchen:
Efter två raka matcher utan vinst så tycker jag det är dags visa vad man går för och plocka tre poäng framför hemmafansen. Förra helgens resultat innebar att Bayern blev av med serieledningen och hamnade på en tredje plats bakom Freiburg och Dortmund. Idag börjar alltså jakten på att ta tillbaka ledningen igen. En vinst idag är något som vi bör förvänta oss med tanke på motståndet. Det som skulle kunna tala emot Bayern är om Nagelsmann väljer att rotera så pass mycket så det skapar problem, något som jag dock inte tror kommer hända. Snarare ska det bli kul att se vilka som får starta och jag ser mest fram emot Mazraoui och Tel som vi inte sett så mycket av än så länge. Under gårdagen rapporterades det att båda är tänkta att start idag. 

Avspark: 15:30
Plats: Allianz Arena
TV-Kanal: Viasat sport premium
Typ av match: Bundesliga omgång 6

Josef Andersson@JosefAndersson92022-09-10 07:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München