Lagbanner
Allianz Arena, 2023-09-23 15:30

Bayern München - Bochum

INFÖR: Bayern München - VfL Bochum

INFÖR: Bayern München - VfL Bochum

I eftermiddag tar Bayern München emot VfL Bochum på Allianz Arena. Kanske ett perfekt tillfälle för Thomas Tuchel att rotera i startelvan med tanke på det tajta spelschemat som råder under de kommande veckorna?

Målfesten mot Manchester United:
I veckan drog Champions League igång igen och den första omgångens höjdpunkt var mötet mellan Bayern München och Manchester United. En match som bjöd på sju mål där Bayern drog det längsta strået och vann med 4-3 på sin hemmaplan. Det var däremot bortalaget som tog tag i taktpinnen och skapade ett antal farliga lägen under de första 20 minuterna. Det första målet gjordes dock av hemmalaget efter att Leroy Sané blixtrade till och fick hål på André Onana som stod för kvällens blunder. Fyra minuter senare rullade även Serge Gnabry in 2-0 efter ett briljant förarbete av Jamal Musiala

Tidigt i den andra halvleken skulle dock Rasmus Höjlund trycka in reduceringsmålet och plötsligt blev det lite positivt igen i bortalaget igen. Kort därefter fick Christian Eriksen en boll på armen i eget straffområde och den svenska domaren Glenn Nyberg dömde straff för Bayern. En straff som Harry Kane självklart skulle ta hand om vilket betydde 3-1 och att Kane fick fira sitt första CL-mål för Bayern.

3-1 såg länge ut att bli matchens slutresultat, men efter en vild avslutning slutade matchen istället 4-3. Detta efter att Casemiro reducerade till 3-2 i den 88:e minuten. Därefter utökade inhopparen Mathys Tel ledningen till 4-2 efter ett väldigt fint avslut som han skickade upp i nättaket bakom Onana. Casemiro skulle däremot reducera ännu en gång för Manchester United då han nickade in matchens sista mål i den 95:e minuten. En väldigt svängig match men som Bayern ändå verkade ha kontroll över sett till helheten med tanke på att man alltid såg till att hålla ledningen. 

Dags för Tuchel att rotera?
Med tanke på det tajta spelschemat som vi befinner oss i just nu kan det vara dags för Tuchel att göra några ändringar i startelvan och låta de som inte spelat särskilt mycket få starta. De jag främst syftar på är Matthijs de Ligt och Noussair Mazraoui som båda haft en tuff start på säsongen. Nyförvärvet Kim Min-Jae och Dayot Upamecano har blivit ett riktigt radarpar vilket har gjort det svårt för de Ligt att slå sig in på sin mittbacksposition. Istället har holländaren fått nöja sig med att bli inbytt som defensiv mittfältare några minuter här och var. För Mazraouis del är det Konrad Laimer som varit marockanens bekymmer då Tuchel verkar föredra honom istället för Mazraoui på högerbacken. 

18-åringen Mathys Tel är en spelare som fansen vill se från start men som Tuchel vill ta det lite lugnt med på grund av hans ålder. Fransmannen har inlett säsongen på ett helt briljant sätt då han gjort tre mål och en assist på endast inhopp. Nu har Tuchel berättat att Tel är ett alternativ för startelvan i dagens match. Återstår att se om chansen kommer idag eller om han får nöja sig med en start i tisdagens cupmatch mot Preussen Münster från tredjeligan i Tyskland. 

Under presskonferensen igår nämnde Tuchel att alla spelare förutom Manuel Neuer är tillgängliga för spel. Även Raphael Guerreiro är med i matchtruppen för första gången sedan han kom till Bayern tidigt i somras. Portugisen kan därför göra debut i Bayerntröjan idag men det lär inte bli många minuter med tanke på hans långa skadefrånvaro. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                    Ulreich
Mazraoui - Kim - de Ligt - Davies
         Kimmich - Goretzka
      Sané - Musiala - Coman
                    Kane



Bild från veckans match mot Manchester United.

VfL Bochum:
Dagens bortalag VfL Bochum kliver in i sin tredje säsong på raken i Bundesliga efter att ha tillbringat 11 år i andraligan innan detta. De två senaste åren har man slutat på en 13:e och 14:e plats och inför dagens match ligger man på en 13:e plats. Detta gör man med sina tre poäng som man plockat efter tre oavgjorda resultat i de tre senaste matcherna. De inledde med en storförlust mot VfB Stuttgart med hela 5-0, men har alltså inte förlorat nu på tre raka matcher. Kevin Stöger och Takumo Asano har båda gjort två mål på de fyra inledande matcherna vilket är det bästa i laget. Båda två är friska och är förväntade att starta i dagens match.

Förväntad startelva: (3-5-2)
                         Riemann
         Masovic - Ordets - Bernardo
Passlack - Bero - Losilla - Stöger - Wittek
                 Asano - Hofmann


Tankar inför matchen:
Idag tycker jag att det är dags för Bayern att verkligen visa vilka man är och gå in och dominera. Jag tycker inte att vi har fått se den här tyska maskinen än under Thomas Tuchel vilket jag smått börjat oroa mig lite över. Mot ett lag som Bochum ska man kunna förvänta sig en storvinst av Bayern och även en hållen nolla. Jag tror att vi kommer få med oss tre poäng men jag tror inte att det kommer bli på ett så övertygande sätt som jag hoppas på.

Jag tycker även att det hade varit kul om vi fick se de Ligt från start idag då jag tycker att han förtjänar det. Efter den förra säsongen han genomförde så är det en spelare som ska vara med i en startelva, men just nu är det väldigt svårt när både Kim och Upamecano visar upp världsklassiga insatser match efter match. Tuchel ska vara väldigt glad över att han har tre mittbackar av den rangen i en och samma trupp. Det måste dock ge honom en del huvudvärk eftersom han bara kan välja att starta två av dem i en fyrbackslinje. Utöver de Ligt vill jag även se Mazraoui från start då jag tycker att han också är alldeles för bra för att sitta på bänken hela tiden. 

Avspark: 15:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viaplay stream
Typ av match: Bundesliga, omgång 5


TV: Kanes fina start i Bayern München
 

 

Josef Andersson@JosefAndersson92023-09-23 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München