Lagbanner
Allianz Arena, 2022-08-14 17:30

Bayern München - Wolfsburg

INFÖR: Bayern München - VfL Wolfsburg
Fortsätter Bayern Münchens positiva trend?

INFÖR: Bayern München - VfL Wolfsburg

Idag är det hemmapremiär på Allianz Arena för dem regerande ligamästarna Bayern München. Wolfsburg är det som kommer på besök som numera coachas av den före detta huvudtränaren i Bayern München Niko Kovac.


Bayern München:
Förra veckan satte Bayern München och Eintracht Frankfurt igång den nya Bundesligasäsongen i Frankfurt. Bayern vann med hela 1-6 framför Frankfurts hemmafans och i princip allt stämde för Bayern. En stor snackis inför denna säsongen har varit vem som ska göra målen i Bayern nu när Lewandowski har lämnat. Det frågetecknet verkar ha fått ett tydligt svar då man har gjort elva mål på de två inledande matcherna på säsongen. I Supercupen mot RB Leipzig gjorde Bayern 5 mål med 5 olika målskyttar. Förra helgen stänkte man in 6 mål med 5 olika målskyttar. Med andra ord känns det som att målskyttet kan bli lite mer utspritt nu när Lewandowski har lämnat vilket bör ses som positivt. 

En spelare som glänst extra mycket under de två första matcherna är 19-åringen Jamal Musiala. Tre mål och en assist har han stått för och dessutom har han visat upp en teknik och bolltrygghet utöver det vanliga. Trots sina 19 år så kommer det vara svårt för Nagelsmann att inte ha honom i startelvan om han fortsätter som han börjat. 

Truppen:
Precis som inför matchen mot Frankfurt har Nagelsmann gått ut i en presskonferens och sagt att han inte ser några anledningar till att göra förändringar i startelvan när det gått så bra som det gjort. Därför kommer vi förmodligen få se samma startelva som vi fick se mot RB Leipzig och Eintracht Frankfurt om inget skulle hända. Man kan ställa sig frågan varför man fortfarande inte väljer att starta med Matthijs de Ligt i backlinjen när han nu värvades in för en stor summa pengar. Under gårdagen gick nederländaren själv ut i en intervju och sa att det ingår i planen att hans debut i startelvan dröjer. Anledningen till det är för att tränarna vill att han ska träna mycket först för att acklimatisera sig så att han kan gå ut på planen och spela som man förväntar sig att en mittback ska göra i Bayern München. Idag pekar det mesta åt att Hernández och Upamecano förblir mittbackarna som startar, men det är nog bara en tidsfråga innan de Ligt ska in i den backlinjen. 

Förväntad startelva: (4-2-2-2)
                           Neuer
Pavard - Upamecano - Hernández - Davies
                  Sabitzer - Kimmich
                    Müller - Musiala
                     Gnabry - Mané


VfL Wolfsburg:
Förra säsongen slutade Wolfsburg på en 12:e plats då man under hösten leddes av Mark van Bommel tills han fick sparken. Därefter tog Florian Kohfeldt över och ledde laget under resten av säsongen. Nu är det Bayerns före detta huvudtränare Niko Kovac som har plockats in som ny huvudtränare. I ligapremiären fick han nöja sig med en poäng då man spelade 2-2 mot nyuppflyttade Werder Bremen. Deras främste målskytt under förra säsongen var Lukas Nmecha med sina 8 mål. En intressant sak ur svenskt perspektiv är att man under sommaren har plockat in Mattias Svanberg från Bologna. Svensken fick starta direkt mot Werder Bremen förra helgen men blev dock utbytt redan i halvtid.

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                     Casteels
Baku - Lacroix - Bornauw - van de Ven
              Arnold - Guilavogui
     Wimmer - Brekalo - Marmoush
                       Nmecha


Avspark: 17:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viasat fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 2

Josef Andersson@JosefAndersson92022-08-14 08:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München