Lagbanner
2022-10-04 18:45

Bayern München - Viktoria Plzen

INFÖR: Bayern München - Viktoria Plzen
Blir det tredje raka vinsten i Champions League ikväll för Nagelsmanns mannar?

INFÖR: Bayern München - Viktoria Plzen

Champions League är tillbaka ikväll efter ungefär två veckors landslagsuppehåll. Först ut är Bayern München som tar emot den tjeckiske storklubben Viktoria Plzen.


Bayern München:
Under helgen drog ligorna igång igen efter att vi fått se det sista landslagsuppehållet innan det är dags för VM i Qatar. Bayern München klev i fredags in med många frågetecken när man tog emot Bayer Leverkusen på Allianz Arena. Innan dess hade Bayern inte vunnit på fyra raka ligamatcher där den fjärde av dem blev en 1-0 förlust mot FC Augsburg. Även landslagsuppehållet gick riktigt knackigt för de flesta spelarna från Bayern. Tyskland började med att förlora mot Ungern med 1-0 och i matchen därpå spelade man 3-3 mot England efter att ha tappat en 0-2 ledning som kändes stabil tills det rasade. Serge Gnabry, Thomas Müller och Leroy Sané stod för väldigt bleka insatser i båda matcherna. Den enda ljusglimten man kunde ta med sig därifrån var Jamal Musiala som visade sin fina bollskicklighet i väldigt många lägen och var en av de bästa på planen mot England.

Julian Nagelsmann ägnade hela landslagsuppehållet till att klura på vad som går fel för tillfället. I slutändan landade både Nagelsmann och styrelsen i att den största anledningen till den dåliga formen är spelarnas attityder och att de inte utnyttjar sina lägen. När spelarna var tillbaka i München tränades det mycket avslut från alla håll och kanter, vilket visade sig vara nyttigt då det lossnade rejält mot Leverkusen i fredags. Bayern vann med 4-0 och helt plötsligt kändes det som att allt stämde igen. Jamal Musiala briljerade i vanlig ordning och gjorde ett mål och två assister. Sadio Mané fick äntligen göra sitt första mål på hemmaplan och Leroy Sané hade också en bra match och gjorde dessutom 1-0 målet. 

Truppen:
Som många säkert redan känner till går det corona i laget för tillfället. Manuel Neuer och Leon Goretzka hade det under landslagsuppehållet, men nu har även Thomas Müller och Joshua Kimmich testats positivt. De två sistnämnda är därför inte tillgängliga för spel imorgon medans både Neuer och Goretzka är redo igen. Utöver Müller och Kimmich så är även Lucas Hernández, Paul Wanner och Bouna Sarr borta från truppen. Kingsley Coman har precis kommit tillbaka efter sin skada och deltog i lagträningen under gårdagen. Han är dock inte redo för spel än och kommer därför vara tillbaka i spel mot Dortmund på lördag som tidigast.

Förväntad startelva: (4-2-2-2)
                          Neuer
Mazraoui - Upamecano - de Ligt - Davies
           Gravenberch - Goretzka
                    Musiala - Tel
                  Gnabry - Mané


Viktoria Plzen:
Viktoria Plzen är en klubb i västra Tjeckien som just nu är helt obesegrade i ligaspelet. Med sina 7 vinster och 2 oavgjorda ligger man först i tabellen framför lag som Slavia Prague och Sparta Praha. I Champions League har man dock inte haft samma resultat då de nu ställs mot lag av en helt annan kvalité. Viktoria Plzen drog ju nitlotten i år och hamnade i gruppen som får ses som ‘’dödens grupp’’ då Bayern München, Barcelona och Inter är de tre andra lagen. Än så länge ligger den tjeckiske storklubben sist i gruppen då man har inlett med förlust mot både Barcelona och Inter. Spelare att hålla utkik efter är colombianen John Mosquera Rebolledo som gjort flest mål så här långt på säsongen med sina 5 fullträffar. Därefter på 4 fullträffar hittar vi den tjeckiske forwarden Tomas Chory.

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                     Tvrdon
Havel - Hejda - Pernica - Jemelka
             Kalvach - Cermak
    Kopic - Vlkanova - Rebolledo
                      Chory


Tankar inför matchen:
Efter den positiva reaktionen vi fick se i fredags mot Leverkusen förväntar jag mig en lika bra insats här ikväll. Nu gäller det att spelarna inte nöjer sig med den vinsten utan nu måste man också visa att varje match räknas. Det räcker inte att spela otrolig fotboll i 1-2 matcher för att sedan nöja sig med det och tagga ner. Med tanke på hur tidigare resultat sett ut så verkar det som att i Champions League så är spelarna väldigt taggade då Bayern vunnit mot både Inter och Barcelona i de två första matcherna. Nu återstår det att se hur laget spelar mot Viktoria Plzen som på papperet ligger flera nivåer under de tre andra lagen i gruppen. 

Överlag tycker jag det ska bli kul med några ovanliga namn i startelvan i Kimmichs och Müllers frånvaro. Ryan Gravenberch måste enligt mig få en start i ett sånt här tillfälle, han ser jag verkligen fram emot att se. Dessutom verkar det som att Mathys Tel kommer starta tillsammans med Mané, Musiala och Gnabry där uppe vilket också ska bli väldigt kul att se. Det är ett ypperligt tillfälle för Gnabry att försöka hitta tillbaka till sin fina form som vi alla vet att han har någonstans inom sig, men som vi inte har fått se i de senaste matcherna. En Gnabry i bra form är något vi behöver för att kunna utmana de andra toppklubbarna i Europa.  

Avspark: 18:45
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Cmore
Typ av match: Champions League gruppspel

Josef Andersson@JosefAndersson92022-10-04 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München