Lagbanner
2022-11-01 21:00

Bayern München - Inter

INFÖR: Bayern München vs Inter Milan

INFÖR: Bayern München vs Inter Milan

Sista omgången av gruppspelet i Champions League är kommen, det ovanligt tidigt på grund av stundande VM-slutspel. Bayer lottades in i vad som ansågs vara dödens grupp med klassiska storklubbar som Barcelona och Inter Milan, och så lilla Viktoria Plzen från Prag. Men nu, med en match tillgodo, har Bayern gått rent och säkrat gruppsegern. Matchen mot Inter spelas därmed endast akademisk betydelse då dom är klara grupp två.

Bayern München: 

Gruppsegern redan säkrad, men möjligheter att gå rent i två raka Champions League gruppspel lockar. Blir en balansgång med tanke på det tuffa matchandet och avgörande matcher i Bundesliga innan VM uppehållet. 

Julian Nagelsmann bekräftar på presskonferensen inför matchen att det kommer göras en viss rotering, han nämner specifikt att Ryan Gravenbearch kommer till start. Resten av startelvan lämnar han öppen, däremot är kapten Neuer och vicekapten Müller såväl som de Ligt, Hernandéz och Sané indisponibla. Med två av fyra mittbackar borta skadade kommer det inte nog vara en överraskning om Pavard och Upamecano bildar mittbackspar. Kimmich spelar alltid, frågan är bara vem som tar platsen bredvid honom. Blir det Gravenbearch som kommer att starta eller kommer han ha en mer offensiv roll och att Sabitzer norpar en startplats, det återstår att se. Vad det gäller den offensiva fyran. Inte är det lätt att leta sig in i Nagelsmanns huvud men jag kan tänka mig att Tel, som gjorde mål i helgen, kommer till start och Choupo-Moting tillåts vila. Coman lär få minuter, Mané känns outtröttlig och Musiala är i sin livs form. 

Förväntad startelva (4-2-3-1): 
                         Ulreich
Mazraoui - Pavard - Upamecano - Davies
          Kimmich (k) - Gravenbearch
           Coman - Musiala - Mané
                            Tel


Inter Milan: 
Inter gjorde det man behövde hemma mot Viktoria Plzen. En säker 4-0 seger säkrade avancemang till slutspel på Barcelonas bekostnad. Ett Barcelona som Bayern senare samma kväll skulle slå med 0-3 och därmed cementera gruppen. Inter som haft det svårt att ta sig ur gruppspelet de senaste säsongerna har i och med skalperna mot Barcelona visat att de inte är det lag man vill möta. Simone Inzaghi har fått till ett lagbygge med ett hårt arbetande defensiv och rakt offensiv. 
Inför matchen borta mot Bayern på Allianz Arena saknas en del nyckelspelare, mittfältsgeneralen Brozovic som så gärna styr tempot har ådragit sig en skada och kommer inte medverka. Det samma gäller för det belgiska kraftpaketet, Lukaku som såldes dyrt till Chelsea är tillbaka på lån. Belgarens andra sejour i blåsvart har dock kantats av skador. Rehabiliterad från en muskelskada och målskytt mot Viktoria Plzen, men ändå är han inte kvitt skadorna, ännu en muskelskada sätter stopp. Försvararen D’Ambrosio är inte heller tillgänglig. 

Förväntad startelva (3-4-1-2)
                          Onana
      Skriniar (k) - de Vrij - Acerbi 
Dumfries - Barella - Asllani - Dimarco
                      Mkhitaryan 
                  Dzeko - Martinez 


Avspark: 21.00
Plats: Allianz Arena 
Tv-kanal: Telia play
Typ av match: Champions League, gruppspel, omgång 6 

Viktor DörnerFc Bayern Sverige2022-10-31 19:12:38
Author

Fler artiklar om Bayern München