Lagbanner
Allianz Arena, 2024-01-21 15:30

Bayern München - Werder Bremen

INFÖR Bayern München - Werder Bremen: Motståndet Harry Kane gjorde sitt första Bayern-mål mot

INFÖR Bayern München - Werder Bremen: Motståndet Harry Kane gjorde sitt första Bayern-mål mot

Efter en fin minnesstund för Franz Beckenbauer igår med några av fotbollens största legender på plats så laddar Allianz Arena om för ny match mot Werder Bremen

Beckenbauers minnesstund:
Allianz Arena bjöd på en fin minnesstund åt klubbens största legend Franz Beckenbauer som gick bort för två veckor sedan. Några av fotbollens största namn fanns på plats som bland annat Arsene Wenger, Sepp Maier, Lothar Matthäus, Emilio Butragueno, Paul Breitner samt hela Bayern-laget. Till och med PSG’s president Nasser Al-Khelaifi fanns på plats för att minnas tysken. 



Det bjöds på fina tal från Bayerns högre chefer, vänner och lagkamrater till Franz samt fina gester från klubben på plan. Vi fick till och med lite skratt på sociala medier när unge Mathys Tel missade klädkoden och kom till arenan med en svartvit jacka istället för helt svart, stackaren. Fransmannen fick tillslut ta på sig en filt för att smälta in. Läs era gruppchatter folket…

De Ligt’s framtid:
Det ska alltid snurra runt åtminstone ett Bayern-namn i tysk media, annars kan inte tidningarna sova om nätterna. Denna veckan har det varit mycket snack om Matthijs de Ligt och hans framtid. Det rapporterades att holländaren inte är nöjd under Thomas Tuchel och ryktades mot en flytt i sommar, Arsenal eller Manchester United var det sagt. 



Att spela i ett topplag som Bayern med två mittbacks-kompanjoner vid namn Kim Min-jae och Dayot Upamecano är det inte lätt. Dessa tre är alla riktiga monster där bak och alla kan spela med alla. Att de Ligt haft ren otur med skador denna säsongen är inte kul alls och det är klart att han inte kan spela varje match då. Med att Kim precis kom i detta Bayern lag och gjort det grymt ifrån sig gör det inte lätt för de Ligt efter att ha varit en startspelare och utsedd till säsongens spelare i Bayern av fansen förra säsongen. Thomas Tuchel har också kritiserat många spelare under året, bland annat Joshua Kimmich, men han har klagat på att de Ligts passningsfot inte är så vass. Visst, Tuchel ser honom spela varje dag, men det känns inte som en ursäkt.

Hade Bayern sålt de Ligt i sommar hade det varit en katastrof. Han är bland de få som verkligen brinner för klubben och är riktigt kaptens-material. Holländaren är också en stor fan-favourite och att se honom lämna efter bara en säsong bara för att Tuchel är besatt av en underväldigande och ur-form Araujo från Barcelona är illa. Jag själv tycker att det är helt otroligt hur man kan ge upp så snabbt på en spelare. Om man nu vill tro på allt detta eller inte är svårt att säga men att gå från att vara Bayerns bästa spelare till att säsongen efter bli såld känns inte som det har något med spelaren att göra. 

Tysk media är också kända för att skapa drama av ingen anledning och de är nog ganska generade när Tuchel i gårdagens presskonferens sade: “Såklart vi planerar med Matthijs, han är vår spelare, en toppspelare och en toppenperson". Vi får se hur detta utspelar sig, men att sälja honom hade varit idiotiskt. 

Transfers, transfers och mer transfers:
Det är sjukt nog bara 10 dagar kvar av transferfönstret och det enda Bayern har gjort är att skaffa Eric Dier och en ny sportchef. Max Eberl kommer att joina Bayerns ledning i mars ungefär. En högt uppskattad sportchef som tidigare tillhört RB Leipzig som kommer ha mycket samarbeten med Christoph Freund bland annat nu framöver. Bra deal, men man har inte riktigt skaffat allt som man tänkte sig kanske… Det behövs fortfarande en högerback. 



Nordi Mukiele från PSG har ryktats extremt länge nu men inget verkar hända. Fransmannen är intresserad av att joina Bayern och försöker pusha PSG-ledningen för en flytt. Dealen verkar vara på paus och vi kan bara hoppas att han hinner få sig en flytt till München. Mukiele kan spela varsomhelst i backlinjen och gör det väl, ett lån med möjlighet att köpa hade varit klockrent, bara de får till en deal någon gång.

Att Bayern inte vill spendera pengar på en högerback i januari har med Josip Stanisic att göra. Kroaten som tillbringat många år i Bayern blev dumt nog utlånad till Leverkusen i augusti. Tuchel erkänner att det var ett misstag då han är på riktigt den profilen Bayern är desperata efter. En högerback som kan spela mittback, kroaten kan till och med spela i mittfältet. VEMS IDÉ VAR DETTA… Två mer namn snurrade runt i media, Galatasarays Sacha Boey bland annat. Fransmannen är en topptalang men det turkiska laget vill inte låna ut honom, bara sälja. Engelsmannen Kieran Trippier var också ett rykte häromdagen men dog ut ganska fort. Newcastle var inte sugna på att låna ut engelsmannen samt har tränaren Eddie Howe planer som inkluderar 33-åringen.



Vem kommer bli högerbacken som måste skaffas? Laimer gör ett bra jobb där så länge men han är verkligen ingen ordinarie högerback. Med Mazraoui borta ungefär en månad till pga AFCON så måste en högerback skaffas. TÄNK om Laimer blir skadad, vem flyttar ner där då? Kimmich skulle vara optimalt, men med hans ego händer det nog inte. Få bara Mukiele klart, snälla.

Truppen:
Truppen har inte ändrats så mycket sedan sist. Skadelistan är fortfarande Gnabry, Sarr, Buchmann och Peretz medan Kim och Mazraoui är borta med sina landslag. 

Det var mycket frågetecken om De Ligt och om han kunde spela efter en mindre skada när laget var på teambuilding i Portugal. Det var inte lika allvarligt som man trodde och holländaren tränade som vanligt, Tuchel sade också i press att han kommer att starta bredvid Upamecano idag. Annars finns alla andra tillgängliga och uppställningen kan se lite hursomhelst ut. Coman kanske startar, Pavlovic kanske startar, vi får se helt enkelt.

Förväntad startelva Bayern (4-2-3-1):
                         Neuer
Laimer - Upamecano - de Ligt - Davies
              Kimmich - Goretzka
           Müller - Musiala - Sané
                         Kane

Werder Bremen:
Sist Bayern mötte Bremen hade de fortfarande förra säsongens målkung Niclas Füllkrug i startelvan, det har man inte den här gången då han flyttade till Dortmund i slutet på augusti månad. De grönklädda kommer till München med tre raka kryss i bagaget. Kryss mot Bochum förra helgen, kryss mot Leipzig sjukt nog i december och kryss mot Bayerns mardrömsmotstånd Gladbach innan dess. Bremen kommer till Allianz Arena som klara underdogs och Tuchel förväntar sig en fembackslinje från Bremen i försvar. 



Bremen fick bli det laget som släppte in mål först från Harry Kane, första av många. I engelsmannens Bundesliga-debut så stod han för ett mål och en assist när Bremen blev överkörda 0-4 av Münchenlaget. Bremen kanske kommer med lite mer motivation till München men utan sin stjärna Marvin Ducksch, som dragit på sig fem gula kort och är avstängd idag, så kan det bli tufft. Även rutinerade Bittencourt får se matchen från tvn då han med dragit på sig fem gula kort. 

Skulle Werder få med sig minsta poäng idag så är det nog minst sagt nöjda, men Bayern som fortfarande jagar Leverkusen kommer att pusha på från minut ett. När Bayern tog emot Hoffenheim så var det en period på ungefär fem minuter som Bayern slarvade och Hoffenheim kunde lätt ha gjort tre mål. Bremen får se till att ta vara på sina få chanser de lär ha och göra det bästa av det. 

Förväntad startelva Werder Bremen (3-3-2-2):
                        Zetterer
              Stark - Friedl - Jung
           Weiser - Lynen - Deman
                  Schmid - Stage
                  Njinmah - Borré

Matchstart 15:30. Allianz Arena, München. Se matchen på Viasat Sport Extra och Viaplay.

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2024-01-21 06:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München