Lagbanner
Borussia-Park, 2023-09-02 18:30

Mönchengladbach - Bayern München

INFÖR: Borussia Mönchengladbach - Bayern München

INFÖR: Borussia Mönchengladbach - Bayern München

Efter att ha inlett säsongen med två stabila vinster beger sig Bayern München ikväll mot Mönchengladbach för säsongens tredje match. Motståndet är ett lag där historien inte talar för Bayern. Frågan är om de lyckas bryta förbannelsen.

Bayern München:
Efter Supercupen mot RB Leipzig, där Bayern åkte på storstryk med 0-3, har man nu rest sig upp och vunnit sina två inledande matcher i Bundesliga. Först säsongspremiären mot Werder Bremen där man vann med 0-4, och sedan förra helgen mot FC Augsburg som man besegrade med 3-1. Spelet har sett betydligt bättre ut än vad det gjorde i slutet på förra säsongen och det stora nyförvärvet Harry Kane har stått för tre mål och en assist på de två inledande matcherna. Samtidigt har den stora mittbacksvärvningen Kim Min-Jae haft det lite tyngre så här långt. Sydkoreanen har gjort det bra defensivt men har sett svajig ut i passningsspelet. Han har slagit ett antal fina krossbollar, men har slarvat med de korta enkla passningarna. Detta är dock inget att oroa sig över. Mycket är nytt för honom och med tanke på det han visade upp i Napoli förra säsongen så vet vi vilken fantastisk försvarare han är. Han behöver bara lite tid.

Truppen:
Om ni läste gårdagens artikel om Deadline Day-dramat så vet ni att det hade kunnat finnas två nya namn i truppen idag, om de nu hade fått tillåtelse att spela så tidigt inpå övergången. Den portugisiske mittfältaren hade gjort allt förutom att skriva på kontraktet. Han befann sig i München och hade genomgått läkarundersökningen och tagit bilder med Bayerns matchtröja. Det enda man väntade på var att Fulham skulle hitta en ersättare, vilket man inte gjorde. Tiden rann iväg och deadlinen nåddes utan ett påskrivet kontrakt. Joao Palhinha resta därmed hem till sitt Fulham. För ett mer detaljerat händelseförlopp kan ni gå in och läsa gårdagens artikel. Det var nämligen inte bara Palhinhas övergång som kraschade för Bayern. 

På skadelistan hittar vi fortfarande Manuel Neuer och Raphael Guerreiro, men båda sägs vara på god väg mot sina comebacks. Även Jamal Musiala är skadad och kommer inte att vara med i truppen. Däremot är han uttagen i Hansi Flicks landslagstrupp till de kommande matcherna. Med andra ord borde han vara tillbaka igen efter landslagsuppehållet och det finns även en liten chans att vi får se honom några minuter i någon av Tysklands kommande matcher.

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                       Ulreich
Mazraoui - Upamecano - Kim - Davies
             Kimmich - Goretzka
         Sané - Gnabry - Coman
                       Kane




Borussia Mönchengladbach:
Gladbach har fått en usel start på säsongen och ligger inför kvällens match på en 12:e plats med ett poäng. Kanske inte låter så himla bedrövligt egentligen att ha spelat oavgjort en och förlorat en av de två första matcherna. Men Gladbach är ett lag som ska vara med och tampas om Europaplatserna. Om man ska höja sig från den olyckade fjolårssäsongen, där man slutade på en 10:e plats, gäller det att man nu skärper sig. Däremot ska det sägas att laget är under ombyggnad och har tappat spelare som Jonas Hofmann, Marcus Thuram och Ramy Bensebaini. Anledningen till att säsongsinledningen kan beskrivas som bedrövlig är mest för att man har släppt in 7 mål på två matcher. Efter 4-4 i premiären mot FC Augsburg blev man förra helgen överkörda på hemmaplan av Xabi Alonsos Bayer Leverkusen med 0-3, som förvisso är ett riktigt starkt lag. 

Frågan är om Gerardo Seoanes mannar kan upprepa historien ikväll och ta poäng mot Bayern München. Bayern har nämligen inte vunnit någon av de fem senaste matcherna mot Gladbach. Tre förluster och två oavgjorda. Återstår att se om lagens former bestämmer resultatet på matchen ikväll eller om hjärnspökena sitter kvar i Bayernspelarnas huvuden.

Förväntad startelva: (3-4-2-1)
                     Nicolas
      Friedrich - Itakura - Wöber
Honorat - Weigl - Neuhaus - Scally
             N’Goumou - Plea
                  Cvancara


Tankar inför matchen:
Trots att gårdagen var rena rama mardrömmen för oss Bayernsupportrar har jag ändå en god känsla inför kvällens match. Så som vi har spelat under de två senaste matcherna tror jag att vi är på en betydligt högre nivå än vad Gladbach är. Dessutom finns det mycket förbättringspotential kvar i laget som jag även tror kommer bli bättre och bättre med tiden. Om man bortser från de fem senaste matcherna mot Gladbach så ska det vara vinst och tre poäng som gäller ikväll. Men jag kan dock inte helt undgå att sätta ett varningstecken inför matchen. Bayern bjöd under den senaste säsongen på en och annan chockförlust när man under tidigare matcher hade spelat bra. Därmed skulle jag inte bli helt förvånad om så hade blivit fallet ikväll också. Borussia-Park är ingen lätt arena att komma till heller. Får hoppas att min goda känsla stämmer dock och att förbannelsen bryts ikväll helt enkelt!

Avspark: 18:30
Plats: Borussia-Park
TV-kanal: V sport fotboll
Typ av match: Bundesliga, omgång 3

TV: Kane målskytt när Bayern München vann premiären
 

Josef Andersson@JosefAndersson92023-09-02 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München