Lagbanner
2019-02-19 21:00

Liverpool - Bayern München

Inför Europapokal Achtelfinale FC Liverpool - FC Bayern München
Ett oroligt Bayern har tagit sig till England.

Inför Europapokal Achtelfinale FC Liverpool - FC Bayern München

Så var vi där igen. Våren är kommen och med det slutspelet i världens största klubblagsturnering i professionell sport. I vanlig ordning ska Bayern ta sig över till den lilla ön med det uppblåsta självförtroendet, England. Denna gången hamnar man dock inte i London och mot Arsenal som man gjort de senaste åren utan man får göra en lite längre resa till Beatles hemstad, Liverpool.

Det är ett skakigt Bayern som beger sig till England den här gången. Borta är den självklarhet med vilken man lätt gått över motståndare i både gruppspel och liga och in har den nya verkligheten kommit där man fick trockla sig förbi ett mycket talangfullt Ajax och där man endast ligger tvåa bakom ett Dortmund som i förra veckan fick stordäng av ett annat engelskt lag. Med Kovac vid rodret så kämpar laget för varandra, men den taktiska organisationen som infann sig under Heynckes och tidigare Ancelotti och Pep är borta. Försvarsspelet är inte vad det varit och erfarna världsmästare som Boateng och Hummels har sett vilsna ut under säsongen. Borta är också den geniala idén som Heynckes implementerade i uppspelsfasen där "sexan" med den bättre foten droppar ner mot mittbackarna för att antingen vända upp med bollen eller slå tillbaka till mittbackarna och på så vis få bort den första pressen. Motståndarnas presspel är något som Bayern haft problem med under hela Kovacs tid som tränare och nu ska man möta ett Klopplag där tränarens hela fotbollsfilosofi är uppbyggd kring "Gegenpressing". Allt är dock inte dåligt. Anfallsspelet är mer kreativt än det var under framförallt Ancelotti och Pep och man har fått tillbaka delar av det raka kontringsspelet och framkomsten av Coman och Gnabry har gett laget en injektion av ungdomlighet offensivt.

Till matchen ikväll är det dock nuet som är intressant och formen för Bayern är inte 100%. Man slog knappt Augsburg med 3 - 2 och för en tid sedan fick man stryk av Leverkusen efter att ha haft ledningen i halvtid. Skadeläget är inte heller det optimalt med Boateng sjuk och Robben skadad och sedan länge är Tolisso korsbandsskadad. Dessutom verkar Coman ha lite känningar då han fick avbryta träningen i veckan. Avslutningsvis saknas Thomas Müller inför matchen då han är avstängd efter karatesparksincidenten i gruppspelet. Med andra ord är det ett vilset Bayern med skador som åkt över havet.

Liverpool å sin sida har varit der Mass aller Dinge i England under säsongen och är med och slåss om titeln på allvar i år. Samtidigt var man ju i final i Champions League förra året så att klubben på allvar är på uppgång och tillbaka i finrummet i klubbfotbollen är bortom allt rimligt tvivel. Den senaste tiden har man dock visat sig lite mer mänskliga med poängtapp mot både Leicester och West Ham och i tillägg till det släppte man in hela tre baljor hemma mot Crystal Palace, något som inte kan glädja hemmafansen. Skadeläget för Liverpool är även det inte solklart med rapporter om att Firminho missar matchen och i tillägg till det missar van Dijk på grund av avstängning.

Matchbild:

Vi kan nog förvänta oss en högintensiv match där båda lagen vill framåt. Med tanke på senaste tidens lite svajigare försvar för Liverpool och att deras backgigant saknas så är det inte omöjligt att vi får ett riktigt målkalas att titta på.

Var: Anfield Stadium
När: 21:00
Domare: Rocchi (Italien)

Troliga elvor: 

FC Liverpool - Allison - Alexander Arnold, Matip, Fabinho, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Sturridge, Mané

FC Bayern München - Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Goretzka, Thiago - Gnabry, James, Coman - Lewandowski

Omgångens sång:

Zu jeder Ort zu jeder Zeit, ob nah ob fern egal wie weit. Durch ganz Europa nur mit dir, was andere Träumen, das leben Wir lalala lalalaal alalala lalala lalala!   

Rickard Olsen2019-02-19 12:53:40
Author

Fler artiklar om Bayern München