Lagbanner
WWK ARENA, 2022-09-17 15:30

Augsburg - Bayern München

INFÖR: FC Augsburg - Bayern München

INFÖR: FC Augsburg - Bayern München

Efter tre raka oavgjorda matcher i ligaspelet för Bayern München hoppas man idag på att kunna vända den trenden. FC Augsburg är ett motstånd som på förhand ses som ett måste att besegra.


Bayern München:
Bayern Münchens form har på det senaste gått lite upp och ner. Hemma i Tyskland har man spelat oavgjort i de tre senaste matcherna medans man vunnit de två inledande matcherna i Champions League. Så sent som i tisdags vann Bayern på hemmaplan mot Barcelona med 2-0. Detta efter en underkänd första halvlek av hemmalaget där man hade tur att resultatet fortfarande var 0-0. Om Barcelonas Pedri och Lewandowski hade varit mer kliniska i sina avslut hade det lika gärna kunnat stå 0-3 efter 45 minuter. I anfallsspelet lyckades man knappt med någonting förutom ett skott av Sabitzer som gick precis utanför. Detta fick dock en ändring i den andra halvleken och Bayern tog tidigt ledningen efter att Lucas Hernández nickade in en hörna. Strax därefter sprang Leroy Sané igenom Barcaförsvaret och helt plötsligt ledde Bayern med 2-0 vilket även blev slutresultatet. 

Truppen:
Efter att det hade gått lite mer än 20 minuter mot Barcelona byttes Benjamin Pavard ut med en skada. Det ska dock inte ha varit något allvarligt med fransmannen och att han ska redan vara tillgänglig för spel. Även Dayot Upamecano fick sig en smäll i tisdags men ska också vara redo för spel igen. En nyhet som är mycket tråkigare att höra är att Lucas Hernández också blev skadad under matchen mot Barca, och för honom ser det värre ut. Fransmannen ser ut att missa de kommande 5-6 veckorna med en muskelskada. 

I övrigt är det Kingsley Coman och Bouna Sarr som är skadade sedan tidigare. Startelvan idag lär inte bli något märkvärdigt. Nagelsmann kommer vilja göra allt för att hitta tillbaka till vinnarspåret, så någon större rotation lär vi inte få se. 

Förväntad startelva: (4-2-2-2)
                       Neuer
Mazraoui - Upamecano - de Ligt - Davies
              Kimmich - Goretzka
                Müller - Musiala
                  Mané - Sané


FC Augsburg:
Efter 6 spelade omgångar har Augsburg lyckats plocka 6 poäng och ligger på en 14:e plats inför dagens match mot Bayern. Den senaste matchen var mot Werder Bremen där man vann med 0-1 efter att Ermedin Demirovic gjort sitt andra mål för säsongen. Lagets huvudtränare Enrico Maassen gör sin första säsong i klubben, men det är också hans första stora tränaruppdrag. 38-åringen tränade tidigare Borussia Dortmunds reservlag, men detta är hans första uppdrag i Bundesliga. Under Bayerns presskonferens igår var Julian Nagelsmann inne på att Augsburg slår mycket långbollar och satsar hårt på att vinna andrabollarna. Något distansskott då och då är också något man får vara beredd på då det är något de försöker med ofta, enligt Nagelsmann.

Förväntad startelva: (3-4-3)
                 Gikiewicz
  Gummy - Gouweleeuw - Bauer
Hahn - Gruezo - Rexhbecaj - Iago
    Maier - Berisha - Demirovic


Tankar inför matchen:
Detta är en match som Bayern verkligen borde vinna om man går in med rätt inställning. Lucas Hernández var inne på just det där med attityden efter matchen mot Barcelona. Anledningen till att man har vunnit mot lag som Inter och Barcelona har varit för att man gått in med rätt attityd. Samma attityd som man hade haft i en final, menar fransmannen. Detta har inte Bayern haft med sig ut i de senaste matcherna i ligaspelet utan istället har man känt sig bekväma och underskattat motstånden. Detta är något som jag håller med om och jag skulle vilja, precis som Hernández nämner, att spelarna går ut med denna attityden i varje match. Uppenbarligen är ju det vad som krävs med tanke på de senaste resultaten i Bundesliga. 

Jag hoppas även att Nagelsmann går tillbaka till 4-2-2-2 systemet idag efter att han använt sig av 4-2-3-1 i de senaste matcherna. Anfallsspelet har inte alls fungerat lika bra som i de inledande matcherna av säsongen. Detta beror mycket på Nagelsmanns val av spelsystem i mitt tycke och jag hoppas att han ändrar på detta snarast. 

Avspark: 15:30
Plats: WWK ARENA
TV-kanal: Viaplay
Typ av match: Bundesliga omgång 7

Josef Andersson@JosefAndersson92022-09-17 07:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München