Lagbanner
RheinEnergieStadion, 2023-11-24 20:30

1. FC Köln - Bayern München

INFÖR: FC Köln - Bayern München

INFÖR: FC Köln - Bayern München

Höstsäsongens sista landslagsuppehåll har precis ägt rum och nu är det dags för alla spelare att återgå till sina vanliga rutiner. Bayern München är först ut med att kicka igång Europas stora ligor igen då man beger sig mot de västra delarna av Tyskland för att ta sig an FC Köln.

Tysklands mardröm fortsätter:
Tysk landslagsfotboll har förmodligen nått botten efter ytterligare två pinsamma insatser som båda slutade med förlust. Först mot Turkiet med 2-3 hemma i Berlin och sedan mot ‘’lillebror’’ Österrike med 2-0. Den tidigare Bayern München-tränaren Julian Nagelsmann har fått en mardrömsstart på sitt uppdrag som förbundskapten och nu har han en lång och tuff väg mot hemma-EM 2024. Denna gången hittade vi fem Bayernspelare i den tyska truppen. Jamal Musiala lämnades hemma på grund av skadan han drog på sig mot Galatasaray innan uppehållet. Manuel Neuer blev inte heller uttagen med tanke på att han precis kommit tillbaka från sin långtidsskada. 

Leroy Sané som gjort en magisk höstsäsong hittills i Bayern München blev placerad som wingback i Nagelsmanns system i båda matcherna vilket inte alls gynnade hans kvaliteter. I matchen mot Österrike skapades en frustration inom honom när det gick dåligt för Tyskland samtidigt som Österrikes ytterback Philipp Mwene och han spelade tufft mot varandra. Det hela slutade med att Sané tappade kontrollen och knuffade omkull Mwene med händerna rätt upp i ansiktet vilket ledde till rött kort för tysken. En situation där vi Bayernsupportrar inte riktigt kände igen vår spelare och som också pekade på vilken otrolig frustration det finns i laget för tillfället. Sané kom själv ut och bad om ursäkt i media efteråt och han ska också bett om ursäkt till sina lagkamrater i omklädningsrummet. 

Coman involverad i Frankrikes kross:
Under lördagen körde Frankrike över Gibraltar med hela 14-0 i deras kvalmatch och både Kingsley Coman och Dayot Upamecano var med i startelvan. Coman stod för två mål och en assist under sina 70 minuter och Upamecano hade inte jättemycket att göra i försvaret under sina 80 minuter på planen. 

Utöver våra tyska och franska spelare har även Harry Kane nätat för sitt England i deras 2-0-vinst mot Malta. Alphonso Davies gjorde både mål och assist trots att Kanada förlorade med 2-3 mot Jamaica. Mathys Tel har gjort sin första start för det franska U21-landslaget. Kim Min-Jae har återigen radat upp två 90-minuters matcher för sitt Sydkorea och frågan är hur länge hans kropp kommer hålla om detta fortsätter. Vi Bayernsupportrar hoppades på lite vila för honom under detta landslagsuppehållet men så blev verkligen inte fallet. Därför är det nu viktigt att Matthijs de Ligt kommer tillbaka från sin skada så att vi kan få lite rotation i backlinjen. 



Truppen:
Som jag tidigare nämnde är både Jamal Musiala och Matthijs de Ligt otillgängliga för spel. Även Raphael Guerreiro är ett frågetecken då han fortfarande har små skadekänningar. Thomas Tuchel berättade på presskonferensen igår att de kommer ta ett sista beslut angående startelvan tätt inpå matchen. Detta eftersom de vill se hur läget är hos vissa av spelarna som spelade mycket under uppehållet såsom Konrad Laimer, Kim Min-Jae och Alphonso Davies. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                        Neuer
Mazraoui - Upamecano - Kim - Davies
             Kimmich - Goretzka
          Sané - Müller - Coman
                        Kane


FC Köln:
FC Köln har haft en väldigt tung höstsäsong hittills och inför kvällens match ligger man på en 17:e plats i tabellen, alltså näst sist. Med endast en vinst och tre kryss på de 11 första matcherna har man lyckats skrapa ihop 6 poäng så här långt, och sett till pappret lär inte de siffrorna förbättras ikväll. Dock kan allt hända i fotboll och vi har flera gånger tidigare sett Bayern ha problem när de är överlägsna favoriter. 

Kanske kan kvällens hemmalag vara på väg mot en uppåtgående trend med tanke på att man spelade oavgjort i de två sista matcherna innan landslagsuppehållet. I den senaste matchen mot VfL Bochum kvitterade lagets bäste målskytt Davie Selke till 1-1 en bit in i den andra halvleken och löste därmed en poäng till sitt Köln. Han, tillsammans med mittfältaren Florian Kainz, blir två spelare för Bayern att hålla lite extra koll på ikväll. 

Förväntad startelva: 4-2-3-1
                    Schwäbe
Carstensen - Hübers - Chabot - Heintz
               Ljubicic - Martel
      Waldschmidt - Kainz - Maina
                      Selke


Tankar inför matchen: 
Mina förhoppningar inför kvällens match är att Bayern utan några större bekymmer ska kunna plocka med sig 3 poäng hem till München. Det som talar emot den förhoppningen är att många av spelarna har spelat mycket under landslagsuppehållet medan FC Köln endast haft en spelare kallad till sitt landslag, Florian Kainz med Österrike. Återstår att se helt enkelt hur statusen är på spelarna. Varje trepoängare är väldigt viktig nu med tanke på Bayer Leverkusens makalösa form i år som gör att de toppar tabellen inför denna omgången. Harry Kane får gärna utöka sitt målfacit som ligger på 17 inför kvällens match. Tror han kan bli en avgörande faktor ikväll.

Avspark: 20:30
Plats: RheinEnergieStadion, Köln
TV-kanal: V Sport Premium
Typ av match: Bundesliga, omgång 12

Josef Andersson@JosefAndersson92023-11-24 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München