Lagbanner
Europa-Park-Stadion, 2024-03-01 20:30

Freiburg - Bayern München

INFÖR: Freiburg - Bayern München

INFÖR: Freiburg - Bayern München

Bayern München beger sig ikväll mot de västra delarna av Tyskland för att ta sig an Freiburg.

Bayern München:
Förra helgens 2-1-vinst mot RB Leipzig hemma på Allianz Arena gav klubben en liten gnutta hopp igen i denna mörka tid som man befinner sig i. Thomas Tuchel hade tidigare under veckan berättat för spelarna att han inte längre kommer att vara tränare i Bayern efter den pågående säsongen. Detta efter förlusten mot VfL Bochum som blev Bayerns tredje förlust i rad. Bayern svarade alltså på nyheten genom att besegra tabellfemman Leipzig efter dubbla fullträffar av Harry Kane. Spelet var däremot inte något beundransvärt men det var ett steg i rätt riktning om man jämför med de tidigare prestationerna. 

Tabelläget:
Inför kvällens match ligger Bayern 8 poäng bakom Xabi Alonsos Leverkusen med 11 matcher kvar att spela. För att ha en realistisk chans hade man nästan behövt vinna alla matcher då Leverkusen förmodligen inte kommer att vika ner sig fullständigt nu i sluttampen. Hittills har Leverkusen inte förlorat den här säsongen, men om Bayern ska kunna komma ikapp behövs minst 3 förluster vilket i dagsläget känns väldigt osannolikt. 

Truppen:
Bayern har varit väldigt skadedrabbade under de senaste månaderna och bara under de senaste dagarna har ännu en spelare tillkommit på listan. Leroy Sané har nämligen haft knäproblem under de senaste veckorna men har trots det spelat majoriteten av minuterna. Detta kan vara en anledning till varför tyskens form dippat under de senaste veckorna. I matchen mot Leipzig förra helgen kunde man vid ett flertal tillfällen se honom halta, men trots det spelade han vidare tills han blev utbytt i matchens 64:e minut. Om han kommer kunna spela ikväll är fortfarande oklart, men det kan bli så att han vilas helt och hållet med tanke på den viktiga matchen mot Lazio i Champions League på tisdag. Både Mathys Tel och Bryan Zaragoza är kandidater till att ersätta Sané i startelvan ikväll. 

Utöver Sané är även Kingsley Coman, Noussair Mazraoui, Sacha Boey, Serge Gnabry, Tarek Buchmann, Bouna Sarr och Matthijs de Ligt borta ikväll. Den sistnämnde är avstängd och är därmed inte borta på grund av en skada. Serge Gnabry sägs inte vara långt ifrån en comeback, men ikväll är det fortfarande för tidigt och det lär det även vara mot Lazio på tisdag om jag får gissa. Alphonso Davies har nyligen kommit tillbaka från skada och kommer vara med i truppen. Om det blir han eller Raphael Guerreiro på vänsterbacken återstår att se. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                    Neuer
Kimmich - Dier - Kim - Guerreiro
        Goretzka - Pavlovic
      Müller - Musiala - Tel
                   Kane


Freiburg:
Kvällens motstånd Freiburg kommer från en 2-1-förlust mot Augsburg från förra helgen. Detta betyder att man nu endast tagit 1 poäng av 15 möjliga under de senaste matcherna. Därmed har man trillat ner till en 9:e plats i tabellen då både Hoffenheim och Werder Bremen gick om Freiburg efter förra omgången. Fansen blir dock samtidigt tröstade av att klubben gör framsteg i Europa League där man nyligen tagit sig vidare till åttondelsfinal efter att han besegrat den franska klubben Lens med 3-2. Nu har man lottats mot West Ham vilket kommer att bli en väldigt intressant åttondelsfinal. 

En spelare som Bayern verkligen behöver hålla ett öga på ikväll är italienaren Vincenzo Grifo som snart tillhört klubben i 5 år. Grifo står hittills för 7 mål och 7 assist och är därmed lagets bästa på båda delarna. Dessutom har man nyligen fått tillbaka Matthias Ginter från skada som hoppat in i de två senaste matcherna. Ikväll lär den tyske mittbacken finnas med i startelvan om inget oväntat händer. 

Förväntad startelva: (3-4-3)
                Atubolu
    Sildillia - Ginter - Gulde
Doan - Höfler - Röh - Günter
      Sallai - Höler - Grifo


Avspark: 20:30
Plats: Europa-Park Stadion
Typ av match: Bundesliga, omgång 24
TV-kanal: Viasat Sport Premium
 

Josef Andersson@JosefAndersson92024-03-01 06:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München