Lagbanner
Voith-Arena, 2024-04-06 15:30

FC Heidenheim - Bayern München

INFÖR: Heidenheim - Bayern München

INFÖR: Heidenheim - Bayern München

Efter förra helgens plattmatch i ‘’Der Klassiker’’ behöver Bayern München ta sig upp på benen igen då det heta mötet mot Arsenal närmar sig. Kan dagens match mot Heidenheim hjälpa Bayern att hitta formen igen?

Chock-förlusten mot Dortmund:
Efter att ha vunnit de senaste 3 matcherna och spelat mycket bättre än tidigare under vintern trodde de flesta att Bayern München skulle gå vinnande ur ännu ett ‘’Der Klassiker’’ förra helgen. Så blev däremot inte fallet då Edin Terzics gäng besegrade Bayern på Allianz Arena med 2-0. Det var första gången sedan april 2014 som Bayern förlorade på hemmaplan mot Dortmund. Dessutom var det första gången som Kingsley Coman förlorade mot Dortmund under sin karriär. Eftersom Bayer Leverkusen vände och vann i slutminuterna mot Hoffenheim innebär det att Bayern ligger 13 poäng efter med 7 matcher kvar att spela. Thomas Tuchel sa själv i en intervju efter matchen: "Congratulations to Leverkusen’’. 

CL-kvartsfinalen närmar sig:
3 dagar återstår till Bayern reser till London för att möta Arsenal på Emirates Stadium i det första mötet i Champions League-kvartsfinalen. Dagens match blir alltså genrepet inför den matchen, och i mina ögon håller jag helt med Tuchel om att ligan är körd även fast jag inte tycker det var så smart att säga det rakt ut i en intervju som tränare. Därmed ser jag dagens match som en möjlighet för Bayern att hitta formen igen mer än att det finns 3 viktiga poäng att hämta. Om allting stämmer för Bayern finns det fortfarande en minimal chans på CL-bucklan, och då hade det även känts någorlunda mer okej att Leverkusen vinner Bundesliga. Men då gäller det verkligen att man vaknar och att det inte ser ut som mot Dortmund förra helgen. För isåfall kan jag se framför mig en repris på förra året (3-0-torsk mot Man City i första kvartsfinalsmötet). 

Truppen:
Under veckan har Leroy Sané haft skadeproblem och endast tränat vid sidan av resten av laget. Sané har endast sprungit tillsammans med Kingsley Coman, som också har skadekänningar, och fystränaren Holger Broich. För Sanés del ser det inte ut som att han kommer medverka i dagens match utan tanken är att få honom tillgänglig för spel mot Arsenal på tisdag. Lite osäkrare är det runt Coman om han kommer komma till spel idag, återstår att se helt enkelt. 

Manuel Neuer har också skadebekymmer och missade hela landslagsuppehållet med Tyskland och fick även följa matchen mot Dortmund från sidan förra helgen. Med honom finns det dock en tydligare plan. Han kommer inte stå mellan stolparna i dagens match men förmodligen kommer han vara redo för Arsenal på tisdag. 

Aleksandar Pavlovic blev kallad av Julian Nagelsmann till det tyska landslaget för första gången men blev tyvärr tvungen att hoppa av då han drabbades av halsfluss. Den unge tyske innermittfältaren missade även matchen förra helgen men har tränat med laget under veckan. Förhoppningsvis kan han komma till spel idag för att komma in i det igen så han kan komma till start mot Arsenal vilket i mina ögon kan vara nyckeln till en lyckad match. 

Serge Gnabry har varit skadad i princip hela säsongen men har under de senaste veckorna kommit in och gjort starka intryck. Två mål har han dessutom lyckats göra, vilket är mer än startspelaren Leroy Sané under hela 2024 hittills. Jag hoppas att Gnabry får chansen från start idag, och om han skulle stå för en riktigt bra insats är jag inte alls emot att starta honom istället för formsvaga Sané mot Arsenal. Mathys Tel är också en spelare jag gärna vill se i startelvan idag. Det är nog inte helt omöjligt heller att vi får se en hel del rotation. 

Bayerns förväntade startelva: (4-2-3-1)
                          Ulreich
Kimmich - Kim - Upamecano - Davies
              Goretzka - Pavlovic
             Gnabry - Müller - Tel
                          Kane


Heidenheims förväntade startelva: (4-2-3-1)
                           Müller
Traore - Mainka - Gimber - Föhrenbach
           Schöppner - Theuerkauf
          Dinkci - Pieringer - Beste
                     Kleindienst


Avspark: 15:30
Plats: Voith-Arena
Typ av match: Bundesliga, omgång 28

Streama matchen på Viaplay!


 

Josef Andersson@JosefAndersson92024-04-06 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München