Lagbanner
2020-01-19 15:30

Hertha BSC - Bayern München
0 - 4

INFÖR Hertha Berlin - Bayern München

INFÖR Hertha Berlin - Bayern München

Som man har väntat, och äntligen är det dags för en Bundesliga match igen. Men det är definitivt ingen enkel match, framförallt inte på bortaplan.

Olympiastadion i Berlin väntas idag klockan 15:30 och matchen visas på Viaplay och Viasat Fotboll. Vädret vid matchstart sägs vara 6 °C men lite sol och moln verkar det bli.

Om vi ska försöka få en liten lägesrapport så Niklas Süle missar såklart dagens match. Lucas Hernandez uppges inte vara helt återställd efter sin skada. Kingsley Coman är som väntat inte tillgänlig, och det inte heller Javi Martinez . Sedan är Joshua Kimmich avstängd pga sina gula kort.

Så hur Hansi Flick och hans mannar väljer att ställa upp lär bli en gåta, och ett sätt som är långt ifrån vår bästa elva. Men vad som är väldigt positivt är att Robert Lewandowski är helt redo och kommer till största sannolikhet att få starta. Även Gnabry är matchklar men om han startar tvivlar jag destu mer på. Jag skulle mer tro att Coutinho och Perisic startar på kanterna. Om man sedan tittar på mittfältet så lämnar Joshua Kimmich en stor lucka när han inte är med. Vem som dock kliver in där har jag svårt att se något självklart alternativ. Kanske får vi se ett mittfältspar bestående utav Thiago och Tolisso. Men även Tolisso finns såklart tillgänlig och borde även kunna vara nära en startplats. En lagdel jag däremot känner mig rätt säker på hur vi ställer upp är backlinjen + målvakt. Neuer i kassen, sedan Pavard som högerback. Mittbackspar bestående utav Boateng och Alaba och sen Alphonso Davies som VB. Så startade vi i senaste matchen mot Wolfsburg och tror Flick fortsätter på samma spår.
Om jag ska tippa laguppställningen så skulle jag nog säga så här.



Kanske lite väl vågat att säga att Gnabry går direkt in i startelvan, men jag tror nog ändå det. Sedan att Müller tar plats i mittfältet tillsammans med Goretzka. Där tänker jag att Goretzka ska vara kvar och beredd i försvaret när man anfaller. Samtidigt som Müller ska ta sig fram strax utanför boxen, och han och Coutinho ska hitta fina rörelse mönster tillsammans. Asså i anfallet, så vill jag nästan att det ska kunna se ut på det här sättet.



Där jag tänker att Alaba har bollen i uppspels fasen. Någonstans, efter att ha försökt titta lite på motståndet Hertha Berlin och någon av deras match så gillar dom att tokpressa första tio. Men sedan har dom inget problem med att lägga sig lågt och försöka täcka ytor. Dom gjorde inte det bra senast mot Gladbach skulle jag inte säga. Samtidigt så var motståndet långt ifrån tillräckligt bra, men dom hade trots allt bollinnehavet. Vilket Bayern också borde ha idag, om man tar tag i matchen drietk. Om man då i anfallet överbelastar högersidan litegrann där Perisic står för bredden men även Coutinho och Goretzka som ska vara med som någon vändpunkt där. Så kan man säkert få Hertha Berlin spelarna att lite extra försöka täcka den sidan. Då kan det öppnas upp ytor i mellan deras försvarare, och även i mittfältet. Alaba kanske hittar igenom en perfekt pass till Müller som sedan sätter ut den på Davies. Kan försöka slå den bakom backlinjen till Gnabry som går på djupet. Eller även slå in bollen i boxen, mot bortre stolpen där även Lewandowski ska kunna blanda sig i.


Avslutningsvis tror jag det kan bli en jämn match, framförallt om Bayern inte går ut och sätter tempo direkt. Utan högt bolltempo den här matchen kommer vi inte lyckas slå oss förbi deras lagdelar. Men om vi har högt bolltempo, och fina rörelsemönster där Müller och Coutinho lite (enligt mig) ska få ha en fri roll på mittfältet så kan det se ut som en riktig dans på röda rosor. Dom ska bara flyta runt där som dom åker skridskor och vara omöjliga att stoppa. Sen kommer Davies spela en stor roll i anfallspelet också, det tror jag kan bli nyckeln till en seger.

DavidTwitter @ davidaahlund2020-01-19 09:48:00
Author

Fler artiklar om Bayern München