Lagbanner
Red Bull Arena, 2023-01-20 20:30

RB Leipzig - Bayern München

INFÖR: RB Leipzig vs Bayern München

INFÖR: RB Leipzig vs Bayern München

Bundesliga är återkommen. Efter ett kontroversiellt VM-slutspel där inte mycket gick rätt ur Bayern perspektiv ska Bayern fortsätta kampen mot ännu en Meisterschale.


Bayern München: 

Truppen: 
Den skadedrabbade Lucas Hernandez fick ingen vidare start på sitt VM äventyr, redan efter 13 minuter gav han plats till sin lillebror Theo Hernandez med en korsbandsskada. Däremot är Hernandez inte ensam med att få sin säsong förstörd i förtid, kaptenen, giganten Manuel Neuer gick och bröt benet under en ski touring utflykt. En incident som möts av stor kritik där Neuer kritiseras för att ha handlar ansvarslöst. Även Mazraoui kommer ej vara tillgänglig över den närmsta framtiden med en lättare inflammation i lungorna efter covid infektion. 

Två långtidsskador på nyckelspelare som givit Bayern bossarna huvudvärk. Tvungna att förstärka truppen i ett vinter transferfönster är inte det enklaste, mitt i säsongen gör klubbar obenägna att sälja sina stjärnor. Det gäller att vara kreativ, och kreativ var ordet när Bayern knöt sig an holländaren Daley Blind som bosman på ett sexmånaderskontrakt efter att hans kontrakt med Ajax ömsesidigt avslutas. En smart värvning, låg risk, erfarenhet och ett stabilt alternativ i defensiven.

Vad det gäller en Neuer ersättare har några namn varit uppe för diskussion, rykten florerade kring kroatiska Livakovic och marockanen Bounou som burit sina respektive landslag till semifinal i VM eller om Nüber skulle återkallas från sitt lån i Monaco. Ryktena om Livakovic och Bounou rann ut i sanden samtidigt gjorde Nübel, och hans entourage, det väldigt tydligt att den unge tysken inte kommer att spela i Bayern så länge Neuer finns där. Valet föll istället på den rutinerade Yann Sommer, mannen som i höstas slog rekordet för flest antal räddningar i en Bundesliga match, det mot sina nya arbetsgivare. Efter långa förhandlingar med Borussia Mönchengladbach blev övergången klar ett drygt dygn innan match, men han förväntas ta platsen mellan stolparna mot Leipzig. 

Förväntad startelva (4-2-3-1): 
                            Sommer
Pavard - Upamecano - de Ligt - Davies
               Kimmich (k) - Goretzka 
                   Sané - Musiala - Coman
                        Choupo-Moting


RB Leipzig: 
Det är inte bara Bayern som har problem på målvakts positionen, den ordinarie ungraren ådrog sig en säsongsavslutande knäskada mot Celtic i höstas. Norrmannen Nyland hämtades in från Reading, men mellan stolparna imorgon väntas den relativt oerfarna Blaswich infinna sig. Inför denna batalj kommer även sensationen Nkunku saknas för hemmalaget, fransmannen tvingades lämna den franska landslagssamlingen redan innan turneringen. Ett tungt tapp när ligaledarna från Bayern kommer på besök, ett extra känsligt möte eftersom Konrad Laimer närmar sig en flytt till de mesta mästarna.

Förväntad startelva (4-2-2-1-1):
                             Blaswich
Simankan - Orban (k) - Gvardiol - Halstenberger
                     Schlager - Laimer 
                            Forsberg
                              Silva

Avspark: 20.30
Plats: Veltins Arena 
Tv-kanal: Viaplay
Typ av match: Bundesliga, omgång 16

Viktor DörnerFc Bayern Sverige2023-01-19 18:53:22
Author

Fler artiklar om Bayern München