Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2024-05-08 21:00

Real Madrid - Bayern München

Inför returmötet: Real Madrid - Bayern München

Inför returmötet: Real Madrid - Bayern München

Ikväll ska den andra semifinalen i Champions League avgöras när Bayern München besöker Santiago Bernabeu för returmötet mot Real Madrid. Borussia Dortmund säkrade finalplatsen igår kväll när man besegrade PSG. Frågan är vem som gör dem sällskap på Wembley den 1:a juni.

Bayern München:
Bayern München kliver ikväll in på Santiago Bernabeu med ett 2-2 resultat från förra veckans möte på Allianz Arena. Detta efter att Vinicius Junior gav Real Madrid ledningen i mitten av den första halvleken efter en briljant genomskärare av Toni Kroos som gjorde att brassen blev fri mot Manuel Neuer. 0-1 var även resultatet när man klev ut till halvtidspaus. Tidigt i den andra halvleken fick Allianz Arena däremot bevittna 5 magiska minuter då Leroy Sané först kvitterade till 1-1 när han vek in från högerkanten och avslutade med sin vänster, likt föregångaren Arjen Robben som Sané själv menar att han ‘’lärt sig av den bästa’’. Strax därefter dribblade Jamal Musiala in i straffområdet och fick sig en spark på smalbenet vilket räckte för att domaren skulle blåsa för straff. Och ni kan ju själva gissa vem som tog hand om straffen. Harry Kane lurade Andriy Lunin åt höger och rullade sedan in bollen till vänster vilket blev engelsmannens 8:e mål i årets Champions League. 

Om det inte vore för det klumpiga försvarsspelet av sydkoreanen Kim Min-jae som orsakade straff i matchens 83:e minut hade man kunnat kliva in med en 2-1-ledning till matchen ikväll. Nu är det dock som det är, och vissa påstår till och med att detta är ett resultat som kan gynna Bayern med tanke på Real Madrids makalösa förmåga att vända på matcher. Det är något som händer med Real Madrid när man ligger under, det är en helt annan glöd. 

Vad har hänt sedan sist?
Bayern München hade ingen lyckad helg då man ställdes mot tabelltrean i Bundesliga VfB Stuttgart och fick stryk med 3-1. Bayern och Stuttgart krigar för tillfället mot varandra om andraplatsen i Bundesliga. För tillfället ligger Bayern två poäng före med två matcher kvar att spela. Därmed var det en väldigt viktig vinst för Sebastian Hoeness mannar, en tränare som Bayern varit mycket intresserade av under tränarjakten men som det inte kommer att landa i då han nyligen kritat på ett nytt kontrakt för Stuttgart. Thomas Tuchel valde att göra 6 ändringar i startelvan från onsdagens match vilket inte alls utspelade sig väl med facit i hand. Däremot har Bayern haft mycket svårt att motivera sig i Bundesliga under denna våren. Kontrasterna mellan CL-Bayern och Bundesliga-Bayern har verkligen varit enorma. Därmed är detta resultat inget som gör mig mer orolig inför ikväll. 



Truppen:
Raphael Guerreiro byttes in i halvtid mot Real Madrid förra veckan då Tuchel var missnöjd med Leon Goretzkas första halvlek. Därmed har det förutspåtts att portugisen skulle klivit in i startelvan ikväll istället för Goretzka. Men den tanken kan vi dock glömma eftersom Guerreiro skadades i helgen och byttes ut efter bara 17 minuter. Nu vet vi att han kommer missa de resterande matcherna den här säsongen och EM i Tyskland är dessutom i fara för honom. Otroligt tråkigt då han varit väldigt nyttig för Bayern under vårsäsongen!

Den som ser ut att ersätta honom är däremot inte Leon Goretzka. Den tyska tidningen BILD rapporterade under gårdagen att Aleksandar Pavlovic tillhörde A-laget under det sista träningspasset i München innan flyget gick till Madrid. Det vore ett väldigt vågat beslut av Tuchel om han väljer att starta 20-åriga Pavlovic framför en rutinerad Goretzka på självaste Santiago Bernabeu. Men om han klarar av pressen och spelar som han gjort för Bayern hittills så kan det vara rätt beslut av Tuchel. 

Matthijs de Ligt missade matchen förra veckan men ryktas vara tillbaka i startelvan ikväll. Även han tillhörde A-laget som BILD rapporterade vilket är otroligt viktigt för Bayern med tanke på den påverkan han har i defensiven.

Det finns även ett frågetecken kring trion som kommer starta bakom Harry Kane, Serge Gnabry eller Thomas Müller? Om vi återigen ska kolla på vad BILD rapporterade så var det Gnabry som tillhörde A-laget under träningen. Personligen tror jag också att Tuchel kommer välja Gnabry. Jag har hans kommentar om Gnabry från förra veckan presskonferens i åtanke då han berättade att han vet att Gnabry kommer göra mål. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                      Neuer
Kimmich - Dier - de Ligt - Mazraoui
             Pavlovic - Laimer
       Sané - Musiala - Gnabry
                      Kane




Real Madrid:
Kvällens hemmalag hade en desto mer lyckad helg kan man minst sagt säga. Carlo Ancelotti valde att göra hela 10 ändringar i sin startelva mot bottenlaget Cadiz CF. Trots det lyckades man vinna med 3-0, och i och med Barcelonas fiasko mot Girona (4-2-förlust) gjorde det att Real Madrid säkrade sin 36:e ligatitel i klubbens historia. 

En spelare som fick kliva in från start var ingen mindre än Thibaut Courtois vilket blev belgarens första minuter för säsongen efter att han slet av korsbandet förra sommaren. Däremot har Carlo Ancelotti redan bekräftat att det kommer bli Andriy Lunin mellan stolparna även ikväll för Real. Dani Carvajal kommer däremot med högst sannolikhet göra comeback i startelvan ikväll efter att ha missat matchen förra veckan på grund av en avstängning. 

Förväntad startelva: (4-3-1-2)
                       Lunin
Carvajal - Nacho - Rüdiger - Mendy
   Valverde - Tchouameni - Kroos
                  Bellingham
            Rodrygo - Vinicius


Avspark: 21:00
Plats: Santiago Bernabeu
Typ av match: Champions League, semifinal 2/2

Se matchen på TV4!
 

Josef Andersson@JosefAndersson92024-05-08 06:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München