Lagbanner
VELTINS-Arena, 2022-11-12 18:30

Schalke 04 - Bayern München

INFÖR: Schalke 04 vs Bayern München

Endast en Bundesliga match återstår innan det kontroversiella vinter VM i Qatar. Bayern åker till Gelsenkirchen för att möta den fallna jätten och liga jumbon Schalke 04. Lite av ett klassiskt möte, men med helt olika styrkeförhållanden.

Bayern München:

Trupperna till VM släpps titt som tätt, och anmärkningsvärt är att Sadio Mané, trots knäskadan att drog på sig i matchen mot Werder Bremen finns med i Senegals VM-trupp. Häxkonst och rehab ska ske in i det sista, men oklart om den stora stjärnan kommer medverka i VM. Mot Schalke saknas han däremot och likaså Müller som tampas med en lättare muskelskada, men positivt är att de Ligt tränar utan problem och är en kandidat till startelvan. 
Bayern har befäst sin position i toppen av Bundesliga tabellen, Union Berlins form har börjat svaja och det har Bayern dragit nytta utav. Inför höstens sista match har Bayern samlat ihop till en fyra poängs ledning, en stark bedrift efter höstens svajande form. 

Förväntad startelva (4-2-3-1): 
                               Neuer (k)
Mazraoui - Upamecano - de Ligt - Hernandéz
                       Kimmich - Goretzka 
                 Gnabry - Musiala - Sané 
                        Choupo-Moting 

Schalke 04: 
Den klassiska klubben från Gelsenkirchen, mittens mitt av gruvarbetarnas Ruhrområde, gjorde en sväng i Zweite förra säsongen men är tillbaka i högsta divisionen. Dagen när man förlorade Meister Schale i och med Patrik Anderssons mål på indirekt frispark i slutsekundrarna borta mot Hamburg känns väldigt långt bort. För idag slåss man inte om någon ligatitel, Schalkes realitet 2022 är att fixa nytt Bundesliga kontrakt. Endast 9 poäng på 14 matcher för grabbarna i Royal blue, och in sann Bundesliga maner innebar denna negativa trend ett tränar skifte. Frank Kramer fick gå och in kom förra Bochum tränaren Thomas Reis. Herr Reis som mötte Bayern i inledningen av säsongen, denna gång blev det överkörning me 7-0, ska bli intressant om han har något att sätta emot denna gång. 

Förväntad startelva (4-2-3-1): 
                       Schwolow
Brunner - Yoshida - Matriciani, Mohr
                      Kral - Krauss
            Drexler - Mollet - Bülter
                      Terodde (k)

Avspark: 18.30
Plats: Veltins Arena 
Tv-kanal: Viaplay
Typ av match: Bundesliga, omgång 15 








 

Viktor DörnerFc Bayern Sverige2022-11-11 18:34:26
Author

Fler artiklar om Bayern München