Lagbanner
Merck-Stadion am Böllenfalltor, 2024-03-16 15:30

SV Darmstadt 98 - Bayern München

INFÖR: SV Darmstadt 98 - Bayern München

INFÖR: SV Darmstadt 98 - Bayern München

Efter förra helgens storvinst beger sig Bayern idag mot Darmstadt för att ta sig an tabelljumbon.

Positiv trend:
Bayern München har inte de allra mest positiva veckorna bakom sig som ni säkert känner till. Svajiga resultat med bland annat 3-0-förlusten mot Bayer Leverkusen som gav Xabi Alonsos gäng ett rejält försprång till ligatiteln. Dessutom förlorade man det första mötet mot Lazio i åttondelsfinalen i Champions League med 1-0. Detta vände man däremot på när man förra veckan besegrade den italienska klubben med 3-0 på hemmaplan. Då blev det genast lite mer positivitet runt laget vilket också märktes i helgens match mot FSV Mainz som man vann med 8-1. Harry Kane blev hattrickskytt och Leon Goretzka stod för två mål och två assist. En väldigt bra genomförd match som vi nu hoppas att de tar med sig inför nästkommande matcher.

Lottningen i Champions League:
Under gårdagen lottades kvartsfinalerna till Champions League. Bayern lottades mot Arsenal, som man ställts mot många gånger under 2000-talet i turneringen. De senaste tre matcherna mellan lagen i CL-sammanhang har slutat med 5-1-vinst samtliga gånger för Bayern. På samma sida av slutspelsträdet lottades även Manchester City och Real Madrid mot varandra. Så man kan minst sagt säga att vi har en rejält tuff väg till finalen på Wembley Stadium den 1:a juni. 

Truppen:
Efter en lång period med många skador börjar truppen äntligen bli mer och mer komplett. De enda startspelarna som fortfarande inte är tillgängliga för spel är Kingsley Coman och Noussair Mazraoui. Tarek Buchmann och Bouna Sarr är båda långtidsskadade, men utöver de fyra är det inga fler skador i nuläget.  

Alphonso Davies fick en hård smäll i ansiktet förra helgen och behövde därmed åka till tandläkaren för att ta en titt på tänderna efter matchen. Kanadensaren har dock tränat med laget under de senaste dagarna och sägs vara redo för spel i eftermiddag.

Det finns dock en risk för nya skador under de kommande två veckorna då spelarna går på landslagsuppehåll efter helgens matcher. Bayern har en ganska tråkig historik när det kommer till skador under landslagsuppehåll. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                     Neuer
Kimmich - Dier - de Ligt - Davies
         Goretzka - Pavlovic
     Sané - Müller - Musiala
                    Kane


SV Darmstadt 98:
SV Darmstadt 98 är tillsammans med FC Heidenheim en av årets nykomlingar i Bundesliga. I dagsläget ser det inte ut att bli någon långvarande session för det förstnämnda laget i högstadivisionen. Darmstadt ligger inför dagens match, och kommer även göra det efter matchen, sist i tabellen med endast 13 poäng. Hittills har man lyckats vinna två matcher, den ena mot Werder Bremen och den andra mot FC Augsburg. Det var två matcher som man vann på raken tidigt i oktober, men sedan dess har man inte plockat någon mer 3-poängare. Möjligheterna till att stanna i Bundesliga finns absolut kvar, men då krävs det att man steppar upp och börjar vinna matcher nu i sluttampen på säsongen. 

Förra helgen förlorade Darmstadt mot RB Leipzig med 2-0 vilket såklart är en väldigt tuff match. Men helgen innan ställdes man mot Augsburg på hemmaplan som jag tidigare nämnde att man besegrade i höstas. Denna gången tog dock bortalaget revansch och vann med hela 0-6. 

Förväntad startelva: (5-4-1)
                             Schuhen
Skarke - Klarer - Zimmermann - Maglica - Karic
      Justvan - Kempe - Franjic - Holtmann
                              Polter


Avspark: 15:30
Plats: Merck-Stadion am Böllenfalltor
Typ av match: Bundesliga, omgång 26

Streama matchen på Viaplay!

Josef Andersson@JosefAndersson92024-03-16 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München