Lagbanner
2020-05-17 18:00

Union Berlin - Bayern München

Inför: Union Berlin - Bayern München

Inför: Union Berlin - Bayern München

Har man någonsin längtat så här mycket till när Bayern ska möta ett lag på nedre halvan? Idag gör man definitivt det och jag är säker på att resultatet blir allt som heter duga - en total överkörning är vad vi har att vänta.

Söndagen den 17 Maj, igår skulle säsongen 2019/2020 vara avblåst och inte för att ta ut för mycket i förhand men kanske skulle vi stått där och firat ännu en ligatitel. Men inget är som vanligt och med tanke på det oroliga läget runt om i världen så fick man pausa ligaspelet. Nu är det tillbaka och om jag ska vara helt ärlig så känns det som ett bra tag sedan man fick se sitt kära Bayern München på planen. Vägen tillbaka till ett vanligt liv är långt men en sak är säker och det är att man äntligen kan se fotboll igår. Att se rivalerna Dortmund - Schalke igår var faktiskt förvånansvärt roligt - det var ju fotboll liksom. Däremot kan man inte undgå hur trist det är att höra spelarna prata under matchen. Det ska vara publik. Arg blev man även när man såg Hertha Berlin spelarna fira med varandra, efteråt har man uttryckt att man känner sig säkra på att det inte är farligt med tanke på testerna man tar inför matchen. Men det är en regel, en regel som man ska följa. Får hoppas att Alphonso Davies lärt dom andra laget att dansa så vi kan göra det som målgester. Han har ju en del roliga klipp på TikTok om man säger så. Jag vill även föra fram uppgifter om att Bundesliga lägger 25 miljoner på coronatester för resten av säsongen. Känns väll som väl investerade pengar med tanke på hur mycket dom lär få tillbaks. Tänk bara uteblivna TV intäkter om man inte sätter igång ligan och fullföljer den. Snart får vi bara hoppas på att vår inhemska liga också kommer med liknande besked. Men SvFF vill bara att alla spelare inför matchdagen ska fylla i en hälsoenkät. Känns inte det typiskt svenskt...

Nu är det slutpratat med allt skit, nu ska man bara vara glad för en sak. Bayern spelar igen, det borta mot ett Union Berlin som ligger på en tolvte placering. Har redan gett en hint av hur jag tror matchen går, men jag tar det tydligt. Kross, en total förnedring väntar. Det blir minst fem gjorda mål från Bayern, däremot tror jag vi släpper in ett mål på ett lite oturligt sätt. Jag tippar 7-1 till Bayern.

Så då har jag låst in mitt svar, och jag är stensäker på det. Spelarna i Bayern har under hela sina liv spelat fotboll, det har aldrig funnits något annat som dom gillar mer än det. Visst det bör väll vara likadant hos motståndarna Union Berlin. Men det är det ju inte, Bayern är det bättre laget med topp spelare på varje position. Varför, jo för dom spelarna har brunnit för fotbollen sen dom var barn. Dom har lagt ofantligt mer timmar på fotbollsplanen än Union Berlin spelarna. Att nu vara utan sporten man älskar, att vara i karantän för dom flesta. Det får dom oerhört mentalt starka. Jag tror inte på det här med att man är i bra form osv. Eller, det är klart du kan ha bättre dagar och sämre dagar det har alla. Men i slutändan handlar det om hur mycket är du villig att lägga ned för något. Spelarna i Bayern har en bra teknik, och dom bara har det i sig. Att dom nu längtar tillbaka mer än nånsin, ja det gör att dom kommer få ut mer. Misstag på grund utav att man inte spelat på ett tag, ja det kommer väll hända någon gång. Men i slutändan så har alla spelare det i sig. Jämför du högsta kvalitén hos en Bayern spelare och hos en i Union Berlin så är det ganska självklart vem som är bättre. Att se Dortmund spelarna köra över Schalke igår, där det till och med var ett derby. Gör att Bayern inte vill vara sämre, från första sekunden av den matchen kommer vi se ett offensivt lag som aldrig nöjer sig. Union Berlin kommer i halvlek ha gett upp, för dom är körda. Dom kommer inte ha någon som helst chans.

Behöver jag uttrycka min åsikt mycket mer? Känner att jag varit rätt tydlig. Vi kan ta och lyfta fram att Javi Martinez inte reste med laget och kommer missa matchen idag. Även Niklas Sule, Philippe Coutinho och Corentin Tolisso kommer inte vara tillgänliga. Två spelare som däremot jobbat hårt under karantänten är Lewandowski och Ivan Perisic som båda verkar vara ''fit for figt'' sått säga. Hur man väljer att ställa upp blir rätt intressant. Rätt stor sannolikhet är det nog att vi får se Gnabry i startelvan, men även Thiago som två små uttropstecken. Annars lär det bli något i form av dom här namnen, Neuer, Pavard, Boateng, Alaba, Davies, Kimmich, Thiago, Perisic, Muller, Gnabry, Lewandowski. Kan vara att vi får se en Coman istället för Perisic, med tanke på att han haft små problem. Det kommer oavsett vad vara 11 män på planen som är sugna på att spela, och maximalt 5 inhoppare som om/när dom kommer in också är taggade, om inte mer till och med.

Union Berlin då, svensken Sebastian Andersson har en knäskada och missar matchen. Någon att se upp för lär väll kunna bli 27 åriga Marius Bulter som gjort 7 mål den här säsongen. Man har under säsongen kört med en tre backs linje och fyra mäns mittfält (med wingbacks) och ändrat lite hur det ser ut i anfallspelet. Ett hårt jobbande lag lär väll bli det vi får se där man försöker stänga mycket centralt. 

Slutligen, njut, njut för att du äntligen får se Bayern igen. Jag har tippat mitt resultat, men oavsett hur det går så kommer jag njuta. (sen är jag rätt säker på en kross). Tack för mig!

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2020-05-17 11:35:42
Author

Fler artiklar om Bayern München